Jaguaarit kovan paikan edessä TV-ottelussa

Gridiron Staff 8.7.2012 12:08 Ei kommentteja

(1-4)

(2-2)

08.07.2012 klo 15:00 Jyväskylä

URHOtv:lla tänään klo 15 alkavassa ottelussa pelataan kovin panoksin, kun Jaguaarit isännöivät Vantaan TAFT:a.

Sarjanousija TAFT on Gridironin kautta edeltävien arvioiden mukaisesti esittänyt alkukaudesta pirteitä otteita. Joukkueen hyökkäys ei ole ollut erityisen tehokas, mutta toisaalta puolustuspeli joukkueella on ollut hyvää. Voitto-otteluissaan TAFT ei ole päästänyt pistettäkään, ja sekä Crocodilesia että Roostersia vastaan lukemat ovat pysyneet erittäin maltillisina. Laadukkaan puolustuspelin kautta on hyvä rakentaa menestystä loppukaudelle. TAFT:lla onkin tässä vaiheessa kautta sisärata neljänteen pudotuspelipaikkaan.

Jaguaarien saldo alkukaudelta sen sijaan on varsin murheellinen. Vain jatkoaikavoitto Trojansista kesäkuun alussa on pelastanut joukkueen katastrofilta. Joukkue on hävinnyt jo neljä ottelua, joista kahdessa vastustaja on painellut ohi aivan ottelun viime hetkillä. Viime viikon Roosters-tappio laski joukkueen playoffs-mahdollisuuksia, ja tappio sunnuntaina löisi viimeistään naulan arkkuun. Jaguaareilla ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi voitettavia otteluja jäljellä loppukauden aikana, jos voitto tänään jää tulematta.

– TAFT pelaa hieman samantyyppistä spread-peliä kuin Roosters. Miro Kadmiry on liikkuva pelaaja, jonka lisäksi heillä on käytettävissään yhdistelmä kotimaisia keskushyökkääjiä, Jaguaarien päävalmentaja Benjamin Jensen totesi SAJL:n ennakossa.

Jaguaarien kohuttu Fly sweep -hyökkäystapa on jäänyt tällä kaudella pienempään rooliin. Perttu Ahilan sitkeä loukkaantuminen on haitannut jyväskyläläisten kiertopelejä merkittävästi. Ahila tekee tänään paluun pelaavaan kokoonpanoon, mutta miehen kunto on arvoitus. Kiertopeleissä puhdas nopeus on erittäin tärkeää. Jos Ahila ei pysty juoksemaan tarvittavalla nopeudella, Jaguaarien syömähammas tylsyy merkittävästi. Terveenä Ahila on kuitenkin erinomainen vahvistus, joka voi muuttaa pelitapahtumia merkittävästi.

– Fly sweep on hankala puolustettava. Meidän on jaksettava puolustaa omia vastuita ja miehiä täydet neljä neljännestä. Yksikin lipsahdus saattaa maksaa maalin, TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja mietti vastassa olevaa systeemistä SAJL:n ennakossa.

Pudotuspelikamppailussa TAFT:lla ei ole varaa antaa kilpakumppaneilleen lainkaan siimaa.

Jos ottelu on tärkeä Jaguaareille, lopputuloksella on myös runsaasti merkitystä Vantaan TAFT:lle. Vaikka joukkue onkin tällä hetkellä hyvissä asemissa pudotuspelejä ajatellen, viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelee yhä neljä joukkuetta. Voitolla TAFT vankistaisi asemiaan entisestään, mutta tappiolla sekä Jaguaarit että maanantaina Turkuun matkustava Butchers nousisivat vahvemmin pudotuspelitaisteluun. Butchers on Mackenzie McGradyn ansiosta hyvässä nosteessa, ja voi hyvinkin tarjota muille keskikastin joukkueille kovan vastuksen tulevissa peleissä. TAFT:lla ei ole varaa antaa kilpakumppaneilleen lainkaan siimaa ja tasoittaa siten pelikenttää. Joukkueella on vielä kaikki omissa käsissä, mutta tappio Jaguaareille muuttaisi tilannetta merkittävästi heikompaan suuntaan.

Lue myös

Ottelu pelataan Jyväskylän Palokassa klo 15 alkaen. Kamppailu on katsottavissa myös URHOtv:lta.

Kommentoi