Jaguaareille elintärkeä voitto TAFT:sta

Tuomo Tomperi 8.7.2012 23:36 Yksi kommentti

(2-4)

15

(2-3)

13
1 2  
12 3 15
7 6 13

08.07.2012 klo 15:00 Jyväskylä

Vaahteraliigan neljännen pudotuspelipaikan metsästys sai roimasti uutta virtaa Jaguaarien kukistaessa TAFT:n lukemin 15-13.

Pakkovoiton edessä ollut jyväskyläläisjoukkue hyödynsi vahvan alkunsa ja Mika Kulmalan voimakkaan jalan täysipainoisesti sunnuntain ottelussa. Perttu Ahilan tarjoileman salama-alun jälkeen Jaguaarit eivät enää pystyneet touchdowneihin, mutta Kulmalan tarkat potkut riittivät TAFT:a vastaan. Miro Kadmiry pyrki kahdella maalillaan pitämään TAFT:n mukana pelissä, mutta lopulta joukkueen hyökkäys hyytyi ratkaisevalla hetkellä. Muutama minuutti ennen loppua potkaistu lentopotku koitui ratkaisevaksi Jaguaarien pystyessä kuluttamaan kellon loppuun.

Ottelun jälkeen TAFT:n Rami Lilja oli hyvin pettynyt joukkueensa esitykseen.

– Joukkueen esitys ei ollut tarpeeksi hyvä. Ottamatta mitään Jaguaareilta pois sanoisin, että olimme huonoja. Emme pelanneet tänään omalla tasollamme, Lilja murehti.

– On vaikea löytää sanottavaa. Meillä on perinteisesti olleet tauolta paluut erityisen vaikeita. Yleensä pelaamme kauden huonoimman pelin tauon jälkeen. Toivottavasti tämä oli nyt kauden huonoin peli.

Jaguaarien ase ottelussa oli ehdottomasti vahva juoksupeli. Scott Perlin ja Akumatti Leskinen urakoivat keskeltä kovilla tehoilla, ja Mika Nissinen täydensi parivaljakkoa ajoittain laidalta. Myös pelinrakentaja Daniel Smithwick näytti atleettisuuttaan muutamaan otteeseen taidokkailla juoksuillaan. Muutamaa hyvää onnistumista lukuunottamatta Jaguaarien heittopeli pysyi pitkälti pimennossa. Smithwick onnistui ottelun alussa pitkällä heitolla Ahilalle. Myöhempi hyvä heitto Simo Suurkuukalle pyyhittiin pois aikakirjoista rangaistuksen vuoksi.

Jaguaarien Santeri Supi oli mielissään ottelun jälkeen.

– Tätä on odotettu! Monta kertaa voitto on ollut niin lähellä viime aikoina, Supi iloitsi.

– Mika Kulmalan jalka oli jälleen tulessa. Hän on aiemminkin ratkaissut meille pelejä. Myös lentopotkaisijana ansioitunut Kulmala valittiinkin arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Perttu Ahilan paluu kokoonpanoon alkoi mahtavasti. Heti joukkueensa ensimmäisellä hyökkäysyrityksellä Ahila karkasi laidalta pystyyn ja maalintekoon Smithwickin heitosta. Supin mukaan joukkue tunsi saaneensa vastustajastaan pientä niskalenkkiä nopealla maalilla. Ahilaa haluttiin ottelussa hieman säästellä, eikä hän pelannut suinkaan jatkuvasti. Kentällä ollessaan mies oli kuitenkin totutun nopea ja vaarallinen.

Ongelmia kotijoukkueelle toivat TAFT:n puolustuksen lisäksi lukuisat rangaistukset.

Ongelmia kotijoukkueelle toivat TAFT:n puolustuksen lisäksi lukuisat rangaistukset. Väärät aloitukset ja muut virheet toivat jyväskyläläishyökkäystä taaksepäin roppakaupalla. Jaguaarien hyvätkin hyökkäysvuorot tuntuivat tyrehtyvän usein keltaisiin liinoihin. Kokonaisuudessaan TAFT-puolustus pelasi hyvin, mutta isännät tekivät ottelusta myös itselleen selvästi turhan haastavan. Supi syytti rangaistuksista turhaa hermoilua. Joukkue ei Supin mukaan ollut hereillä kaikissa tilanteissa tarpeeksi hyvin.

TAFT:n puolustus pelasi jälleen alkukauden tapaan hyvän ottelun, ja tarjosi hyökkäykselle mahdollisuuden voittaa ottelu. TAFT:n hyökkäyksessä iloinen yllätys oli nopea laitahyökkääjä Niko Niemi. Niemi alusti nopeudellaan molemmat vantaalaismaalit. Ennen puoliaikaa Niemi vastaanotti Kadmiryn pitkän heiton aivan maalin porteilla, ja toisella puoliajalla laituri onnistui kikkaamaan peräti kolme jyväskyläläistä ennen tuloaan taklatuksi. Pelinrakentaja Kadmiry kiitti molemmista tilanteista juoksemalla itse pallon maaliin. Kokonaisuutena hyökkäys oli TAFT:lle kuitenkin sunnuntaina pettymys. Päävalmentaja Lilja ihmetteli joukkueensa uneliaisuutta ottelun alussa sekä toisen puoliajan alkuhetkillä.

– Oltiin katsojia omassa ottelussamme. Iso teema tällä kaudella on ollut hyökkäyksen tehottomuus. Puolustus päästää hyvin vähän pisteitä ottelua kohden. Suurimmat ongelmat ovat taitopelipaikoilla, Lilja summasi. Moneen kertaan laitahyökkääjät juoksivat kuvioitaan lepsunlaisesti valmentajan makuun.

Katsojan silmään TAFT-hyökkäystä leimasi kieltämättä kiinniotettavien pallojen pomputtelu. Esimerkiksi hyvin TAFT:lle alkukaudesta pelannut Pekka Utriainen pudotti turhan helposti pitkän heiton, joka olisi tuonut joukkueelle uudet yritykset joukkueen viimeiseksi jääneellä hyökkäysvuorolla. Juuso Lahermalle tarjoutui hetkeä myöhemmin tilaisuus napata pallo lähellä sivurajaa, mutta myös se tilaisuus jäi joukkueelta käyttämättä. Valmentaja Liljan turhautuneisuus on helppo ymmärtää, kun joukkueen menestys jää kiinni tietyllä tavalla tarpeettomista virheistä.

Asiaa ei voi selittää kokemattomuudella. Laitahyökkääjämme ovat pelanneet joukkueessa jo vuosia.

– Asiaa ei voi selittää kokemattomuudella. Laitahyökkääjämme ovat pelanneet joukkueessa jo vuosia. En osaa sanoa, mistä ongelma johtuu, Lilja pohtii.

Seuraavaksi TAFT kohtaa Northern Lightsin Vantaalla. Tappio tietäisi vantaalaisjoukkueen hyvin alkaneen alkukauden valumista pitkälti hiekkaan. Joukkueen on pakko pystyä karsimaan pienet virheet pois, mikäli Vantaalla tahdotaan pelata myös pudotuspelejä tällä kaudella.

Helpottuneet Jaguaarit matkustavat kahden viikon päästä Seinäjoelle Crocodilesin vieraaksi. Moni ei usko vierasvoittoon, mutta Santeri Supi vakuuttaa joukkueen lähtevän otteluun samoista lähtökohdista, kuin aina muutoinkin.

– Seinäjoen vahva juoksu pitää pystyä pysäyttämään. Heidän hyökkäyksensä voi karata millä tahansa yrityksellä maaliin asti. Puolustuksen täytyy huolehtia tontistaan, ja hyökkäyksemme tulee olla parhaimmassa terässään, Supi kommentoi.

Kommentoi

  • Onnittelut Jaguaareille, oli kyllä loistava TV-ottelu! Olin aivan varma että TAFT voittaa kamppailun, vaan toisin kävi. Itseä mielytti Jaguaarien pelikellonhallinta jota se pystyi vahvalla juoksulla kontrolloimaan. Se on erittäin ikävää vastustajan hyökkäykselle kun joutuu katselemaan omaa puolustusta kentällä. Ainut ratkaisu mikä jäi harmittamaan oli TAFTin puntti 4. neljänneksellä, jonka jälkeen jaguaarit onnistui juoksemaan pelikellon loppuun. Helppoa TV- ruudun välityksellä kommentoida, mutta olis kuvitellut että halutaan itse ns. ratkaista peli. Sarja meni ainakin mielenkiintoiseksi.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *