Ghosthunters kukisti sisukkaan Bulldogsin

Tuomo Tomperi 8.7.2012 22:21 Ei kommentteja

(2-5)

28

(6-1)

42
1 2  
14 14 28
21 21 42

Raivokkaasti taistellut Bulldogs piti Ghosthuntersia tiukoilla, mutta pisteet matkasivat silti Nokialle lukemin 28-42.

Yllättäen varsin tiukkana pysynyt ottelu oli hyökkäysten juhlaa. Ghosthuntersin vahva juoksupeli sai vastaansa nälkäisen Bulldogs-ryhmän, joka pelinrakentaja Reed Gottulan opastuksella eteni ottelussa yllättävänkin tehokkaasti. Ghosthuntersin Christoffer Anttila ja Dan O’Connell urakoivat hyökkäyksessä kovilla tehoilla. Bulldogs luotti heittopainotteiseen hyökkäykseen, joka oli tuoda tuloksen lauantaina. Lopulta Ghosthunters pystyi kuitenkin kääntämään 28-28 -tasatilanteen kahden maalin voitokseen. Loppuhetkillä Bulldogs joutui pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää, joka lopulta kostautui. Nokian vahvuutena ottelussa oli kokonaisuutena hyvin pelannut hyökkäys. Ghosthuntersin Sami Telenius kehui erityisesti kahden maalin miestä, laituri Kalle Luodetta.

– Nyt kun meiltä puuttui kolme aloittavaa laitahyökkääjää, uudet miehet nostivat tasoaan. Sipoo keskittyi juoksupeliin, mikä avasi meille slant-kuvion. Juoksupelikin toimi puolustuksen painotuksesta huolimatta koko päivän, Telenius kehui.

Bulldogsin Mikko Ranta-aho oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Laitahyökkääjien yhteys pelinrakentajan kanssa paranee koko ajan ja se tietysti näkyy. Se täytyy myös mainita, että molemmilta oli paljon pelaajia poissa ja poissaolijoiden lukumäärä oli suurinpiirtein sama. Loukkaantumisten taakse ei tietysti jenkkifutiksessa ikinä voi mennä, koska niitä loukkaantumisia ja muita poissaoloja on kaikilla joukkueilla, Ranta-aho mainitsi.

Nokian Teleniuksen mukaan joukkue teki pelistä itselleen turhan hankalan. Valmentaja vihjasi, että kovan Pori-ottelun jälkeen joukkue saattoi lähteä Sipoo-otteluun hieman takki auki. Valmistautuminen ei ollut ollut viikolla kovinkaan kummoista. Bulldogs keräsi kuitenkin nokialaisvalmentajalta kehuja. Vaikka joukkueen juoksupeli takkuilikin, heitolla Sipoo eteni hyvin. Lisämaustetta soppaan toi pelinrakentaja Gottulan erinomainen kyky hankkia lisäaikaa ja myös juosta itse. Bulldogsin Ranta-aho nosti useita onnistujia joukkueestaan esiin.

– Onnistujana tässä ottelussa on tietysti koko joukkue, siis vaikka tappio tulikin. Vastustajana oli kuitenkin kärkijoukkue. Koko seitsemän kappaleen linjamiehistö ansaitsee toki ensimmäisenä ison kiitoksen.

Ranta-aho kehui erityisesti loistavan pelin pelannutta Reed Gottulaa, mutta myös moni suomalaispelaaja sai kiitosta. Erityisesti RB Roope Metsä, WR/FS Ville Roitto, WR/DB Marcus Siiskonen, LB Joonas Jaaranen ja WR Max Poikonen olivat valmentajan mukaan isossa roolissa ottelussa.

– Ja kyllä kaikki muutkin omaa tonttiaan parhaansa mukaan puolustivat, Ranta-aho lisäsi vielä loppuun.

Bulldogsia pidettiin alkukaudesta liian heikkona joukkueena ykköseen. Vertaus toiseen sarjanousijaan East City Giantsiin oli kenties parin avauskierroksen jälkeen helppo tehdä, mutta ei enää. Bulldogs on hyvillä otteillaan näyttänyt, että se kuuluu sarjaan ja pystyy varmasti nostamaan tasoaan myös jatkossa. Bulldogs ei ole myöskään ottanut tappioita liian raskaasti.

– Joukkueen mieliala on tällä hetkellä korkealla, vaikka tappioita on tullutkin, Ranta-aho kehui.

– Aiemmissa peleissä saimme rutistettua vähistä miehistä kaksi neljännestä ja tässä pelissä pelattiin tasapäisesti koko peli. Ja pari koppia kun laitahyökkääjät olisivat saaneet lisää, niin kukaties lopputulos olisi ollut toisenlainen.

Nokian Telenius jakoi myös kiitosta Bulldogsille.

– Sipoo voi kaataa 69ersin. En yhtään ihmettelisi, jos he pelaavat kuten tänään. Täydet propsit heille!

Ghosthunters lepää ensi viikolla, jolloin joukkue harjoittelee vain kahdesti. Seuraavalla viikolla palataan asiaan neljän harjoituksen voimalla. Vastaan asettuva Helsinki 69ers on kova joukkue, joka on entisestään parantunut Donnie Avantin myötä.

– Lähdemme peliin downi kerrallaan, Telenius kertoi.

– Heillä useita hyviä pelaajia. Katsotaan, millä asenteella joukkue lähtee liikkeelle saatuaan dunkkuun viimeksi Helsingissä. Meidän on parannettava 69ers-matsiin erityisesti erikoisjoukkueita.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *