Falconsille kauden viides voitto

Tuomo Tomperi 8.7.2012 18:34 2 kommenttia

(2-3)

00

(5-0)

47
1 2  
0 0 0
21 26 47

7.-8.7.2012

Hyvinkää Falconsin voittoputki sai odotetusti jatkoa joukkueen voittaessa Hämeenlinna Huskiesin Pullerilla lukemin 0-47.

Falcons on tällä kaudella ollut B-lohkossa niin omassa luokassaan, että joukkueen hyvät suoritukset vaikuttavat hieman epäreilusti liiankin odotetuilta. Harva kuitenkaan muistaa, että moni Falconsin nykypelaaja pelaa vasta toistaan kautta amerikkalaista jalkapalloa. Toki joukkueessa on muutamia korkean profiilin vahvistuksia, mutta joukkueen runko koostuu verrattain kokemattomista pelaajista. Tätä taustaa vasten joukkueen lauantain voitto Hämeenlinna Huskiesista nousee entistä korkeammalle.

Falconsin päävalmentaja Olli Hautala piti joukkueensa esitystä jälleen vakuuttavana. Hautalan mukaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa nähtiin dominoivaa peliä, eikä ottelun voittajasta ollut missään vaiheessa epäselvyyttä. Falconsin tavoitteena oli harjoitella ottelussa erityisesti erikoisjoukkueita tulevia koitoksia varten.

Huskies on kuitenkin viiden pelatun ottelun jälkeen ottanut jo kaksi voittoa. Kolmesta tappiosta kaksi on tullut Falconsia vastaan, joten muita lohkon joukkueita vastaan Huskies on pärjännyt hyvin. Myös Falconsin Hautala halusi nostaa hattua Huskiesin pelille, vaikkei joukkueen hyökkäyspeli lauantain ottelussa huimannutkaan päätä.

– Huskies on esittänyt parempaa kuin olisin odottanut ensimmäisen kauden joukkueelta. Joukkueen hyökkäyksen pelivalikoima on vielä kuitenkin hiukan suppea ja se seikka tekee vastustajien puolustuksille pelaamisen helpommaksi. Eilen taisi hyökkäys jäädä kokonaisuudessan miinusjaardeille, Hautala summasi.

– (Huskiesin) puolustus oli kehittynyt selkeästi edellisestä pelistä. Yksittäisistä pelaajista erityisesti Santtu Luukaksen esitykset olivat erinomaisia.

Falconsin ylivoima on nostattanut puheita jopa siitä, että osa joukkueesta olisi jo siirtänyt katseensa pudotuspeleihin. Hautalan mukaan puheissa ei ole kuitenkaan lainkaan perää. Valmentaja myöntää harjoitusten osallistumisprosentin jääneen ajoittain vain tyydyttäväksi, mutta treeni-innon puutteesta ei kuitenkaan ole kyse. Falcons on kärsinyt muiden joukkueiden tapaan pelaajiensa loukkaantumisista, töistä ja lomasuunnitelmista.

– Kaikki pelit runkosarjassa on pelattava ja ketään ei saa aliarvoida. Tähän otteluun valmistautuminen tapahtui kuten aina ennenkin, kovia treenejä ja hauskanpitoa, Hautala arvioi.

Falcons on pystynyt kauden mittaan ajamaan uusia pelaajia sisään peliin, ja heille on myös löydetty vastuuta. Erikoisjoukkuepelaamisessa Falcons tarvitsee kuitenkin vielä lisäoppia. Tehokas tilanteiden hyödyntäminen on ollut vaikeaa, kun aloituspotkujen vastaanottojen määrä saattaa jäädä peleissä yhteen ja lentopotkujakin joukkueelta on nähty vasta kaksi. Toisaalta aloituspotkuja ja lisäpisteitä Falcons on saanut harjoitella riittävästi.

Kommentoi

  • Ja videoraportti ottelusta:

    http://www.youtube.com/watch?v=AQXR7y-6Ypc

  • “Ja videoraportti ottelusta:

    http://www.youtube.com/watch?v=AQXR7y-6Ypc

    Tuo on sitten melkoisen kieli poskella väsätty video! Tunnen tekijän ja se ei tiedä jufusta mitään! =) mm. “Ketterä linjamies Anssi Myllymäki” ei ole pelannut tällä kaudella yhtään ottelua eikä tule pelaamaankaan.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *