Crocodiles vakuuttavaan voittoon Oulussa

Gridiron Staff 8.7.2012 13:10 Yksi kommentti

(2-3)

03

(5-0)

47
1 2  
3 0 3
35 12 47

07.07.2012 klo 17:00 Oulu

Seinäjoki Crocodiles näytti Northern Lightsille sen, kumpi joukkueista taistelee tänä vuonna maamme mestaruudesta.

Lämpimässä säässä pelatussa ottelussa molemmille joukkueille muodostui nopeasti kuumat paikat – tosin eri syistä. Kun vierasjoukkue Crocodiles tyytyi taistelemaan kuumaa keliä vastaan, huomasi Northern Lights myös tulostaulun hohtavan pian hehkuvan punaisena. Hieman juhannustaukoa edeltäneen Roosters-ottelun tapaan vierasjoukkue iski Northern Lightsin kanveesiin jo ensimmäisellä neljänneksellä. Dominic Kegelin hyvä yleispeli ja ajoittaiset todella näyttävät yksilösuoritukset murskasivat Lightsin haaveet voitosta nopeasti.

Lights-puolustuksen työtä ei lainkaan helpottanut joukkueen tehoton hyökkäyspeli, jonka taso vahvaa Crocodiles-puolustusta vastaan ei yksinkertaisesti lainkaan riittänyt. Ensimmäisen neljänneksen 0-28 -lukemat eivät jättäneet liiemmin tulkinnanvaraa. Lights luotti ottelussa runsaasti juoksupeliin, jolla ei saavutettu tarvittavia tuloksia. Crocodilesin puolustuksen linja Anders Järvisen ja Hannes Jokisen johdolla piti huolen siitä, ettei Lightsin pienikokoisempi linja pääse luomaan tarvittavaa tilaa joukkueen juoksuhyökkäykselle. Crocodiles-puolustuksen takakenttä pärjäsi Lights-laitahyökkääjiä vastaan juoksupelissä mallikkaasti. Hieman paremmatkin juoksuyritykset tyrehtyivät näin kuitenkin viimeistään noin 6-7 jaardiin.

Lightsin pelinrakentajana pelannut Lassi Heikkilä heitti ottelussa kolme syötönkatkoa, joista jokaisen mies varmasti ottaisi mielellään takaisin. Heikkilä ei kuitenkaan saanut liiemmälti tukea laitahyökkääjäosastoltaan. Aappo Salorannan ja Joonas Tainan loukkaantumiset näkyivät lauantaina joukkueen hyökkäyspelissä tuskallisen selvästi. Huolimattomasti tai väärin juostut kuviot sekä selkeä ero yksilötaidossa tekivät Heikkilän työstä erityisen hankalaa. Muutama onnistunut heittopeli ei kuitenkaan alkuunkaan riittänyt Crocodilesia vastaan.

Northern Lightsin onneksi Crocodilesilla oli ottelussa suuria vaikeuksia pitää pelivälineestä kiinni. Joukkue rähmäsi epävirallisten laskujen mukaan viisi kertaa, joista osa päätyi myös isäntäjoukkueelle. Lightsin potkumaali toisella neljänneksellä syntyi pitkälti rähmäyksestä johtuneen hyvän kenttäaseman seurauksena. Stacey Thomas pelasi Lights-puolustuksessa jälleen erittäin vahvan pelin pakottaen Crocodiles-pelaajia rähmäyksiin ja virheisiin. Crocodilesille olikin tyypillistä viedä hyökkäyksessään palloa sille puolelle kenttää, jolla Thomas ei ollut.

Kokonaisuutena Lights-puolustus ei kuitenkaan varsinkaan ottelun alkupuolella pärjännyt lainkaan vierailleen. Crocodiles siirtyikin jo toisella neljänneksellä yksinkertaiseen, kelloa kuluttavaan juoksupeliin. Ottelun ratkettua päävalmentaja Jim Wardin tärkeimpänä tavoitteena oli epäilemättä viedä ottelu loppuun mahdollisimman nopeasti ja vähin vammoin. Crocodilesin kauden avainpelaajiin kuuluva Vili Rajamäki sai ottelun toisella puoliajalla kylkeensä kovan tällin ja joutui jäämään kentän pinnalle makaamaan. Muilta osin ottelussa säästyttiin suuremmilta loukkaantumisilta.

Odotettu voitto siirtää Crocodilesin yksin sarjan kärkipaikalle ennen tämän illan Wolverines – Roosters -ottelua. Ensi viikolla pelataan vihdoin odotettu kärkijoukkueiden kamppailu, kun Crocodiles matkustaa mestarijoukkueen vieraaksi.

Northern Lightsille tappio oli odotettu, eikä sinällään vaikeuta joukkueen pudotuspelitoiveita merkittävästi. Merkittävistä loukkaantumisista kärsivä oululaisjoukkue painii tällä kaudella eri painoluokassa Crocodilesin kanssa. Northern Lightsin kauden tärkein ottelu pelataan ensi sunnuntaina Vantaalla. Jos tiistaina maahan saapuva uusi pelinrakentaja Brian Harris osoittautuu pelimieheksi ja Northern Lights saa puolustuksensa aukot tukittua, TAFT-ottelussa voidaan nähdä todellinen trilleri.

Katso myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *