Vahvistuneet Indians ja Bears vastakkain

Gridiron Staff 7.7.2012 11:41 Ei kommentteja

(3-2)

(5-1)

07.07.2012 klo 17:00 Kuusankoski

Kouvola Indians ja Pori Bears kohtaavat tänään Kuusankosken urheilupuistossa klo 17.

Ottelu on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella. Toukokuun lopussa pelatussa ensimmäisessä ottelussa Bears oli Indiansia parempi lukemin 20-6. Kamppailussa molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia saada hyökkäyspeliään kulkemaan. Ottelu ratkesi viimeisellä neljänneksellä, jolloin Bears onnistui maalinteossa kahdesti Indiansin pallonmenetysten ansiosta. Lopullisen naulan arkkuun iski Topias Holopainen, joka palautti Indiansin pelinrakentaja Nick Gauthier’n heittämän pallon 94 jaardia toiseen päähän.

Toukokuussa Bearsin Hector Ayala tarvitsi 30 heittoyritystä 110 jaardin etenemiseksi. Indiansin Gauthier ei pärjännyt sen paremmin – vain kolmasosa miehen heitoista onnistui. Gauthier heitti lisäksi kolme syötönkatkoa. Molemmat pelinrakentajat ovat pelanneet parempiakin otteluita, mutta kokonaisuutena miesten esityksistä tällä kaudella on jäänyt ristiriitainen kuva. Bearsin ja Indiansin valmennusjohdot eivät ole silitelleet pelinrakentajiensa päitä erityisellä tarmolla kauden edetessä. Paljon lauantain ottelun lopputuloksesta riippuukin siitä, kumpi pelinrakentaja onnistuu paremmin.

Molemmat joukkueet yllättivät hankkimalla kovan luokan vahvistuksen kesätauon aikana. Indiansin Lucas Cox oli todella suuressa roolissa joukkueen hakiessa jatkoaikavoiton Helsinki 69ersista viime viikolla. Härkämäistä Coxia tasapainottamaan Bears on hankkinut järkälemäisen linjamies David Howardin, jota odoteltiin alunperin Poriin jo ennen kauden alkua. Molemmilla pelaajilla on kokemusta NFL-tasolta, mutta urakehityksen tyssätessä molemmat ovat päättäneet hakea pelituntumaa Euroopasta. Sekä Cox että Howard pystyvät vaikuttamaan ottelun lopputulokseen hyvin vahvasti. Coxin pelatessa hyökkäyksessä Indians joutuu sarjan säännösten vuoksi poistamaan amerikkalaisen pelinrakentajansa kentältä. Normaalisti tilanteesta ei syntyisi ongelmaa, mutta lauantaina joukkueen kakkospelinrakentaja Niclas Carpelan puuttuu kokoonpanosta. On mielenkiintoista nähdä, miten Indians pyrkii Coxia hyökkäyksen puolella ottelussa hyödyntämään.

Ottelu pelataan Kuusankosken urheilupuistossa tänään lauantaina klo 17 alkaen.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *