Crocodiles Ouluun lauantaina

Gridiron Staff 6.7.2012 18:29 2 kommenttia

(2-2)

(4-0)

07.07.2012 klo 17:00 Oulu

Seinäjoki Crocodiles matkustaa Ouluun ensimmäistä kertaa sitten kauden 1999. Viime vuonna Crocodiles vei Lightsin päänahan kotonaan lukemin 42-27.

Sarjan kärkipaikan yhdessä Helsinki Wolverinesin kanssa jakava Crocodiles on tottunut menestymään, eikä tämäkään vuosi vaikuta poikkeukselta. Pelinrakentaja Dominic Kegelin johtama hyökkäys on viimevuotista monipuolisempi, vaikkei kauden 2011 tapaista dominointia kentällä ole Trojans-ottelua lukuun ottamatta nähtykään. Tämän kauden Crocodiles on hiottu nippu, joka pystyy haastamaan vastustajansa heittäen tai juosten. Vaikka joukkue menettikin muutamia avianpelaajiaan talvikauden aikana, joukkue kuuluu Wolverinesin ohella sarjan ehdottomiin mestarisuosikkeihin.

Northern Lightsin tilanne ottelun alla on sen sijaan arvoitus. Gridiron.fi uutisoi Lightsin pelinrakentaja Brent Rauschin paluusta Yhdysvaltoihin kesäkuun lopussa. Northern Lights on aktiivisesti etsinyt uutta pelinrakentajaa Rauschin tilalle, ja tänään tulleen tiedon mukaan Oulussa nähdään loppukaudella Missisippistä kotoisin oleva Brian Harris. Harris on 28-vuotias pelaaja, joka on viime vuosina tehnyt uraa Yhdysvaltojen sisäjalkapallosarjoissa mm. Maryland Maniacs- ja Abilene Ruff Riders -joukkueissa. Northern Lights odottaa Harrisia maahan alkuviikosta, joten Crocodiles-ottelussa häntä ei Oulussa nähdä. Harrisilla on kokemusta yliopistotasolta Missisippi College -yliopistosta.

Lauantaina pelinrakentajana pelaa Lightsin oma kasvatti Lassi Heikkilä. Huolia Northern Lightsille tuo aiemmin uutisoitu laitahyökkääjä Aappo Salorannan loukkaantuminen, joka pitää miehen poissa pelikentiltä loppukauden. Wolverines-ottelussa loukkaantunut Joonas Taina sen sijaan on edistynyt kuntoutuksessaan hyvin. Jää nähtäväksi, millainen laitahyökkääjäosasto Lightsilla lauantain ottelussa on tarjota.

Viime kaudella joukkueiden kohtaamisessa Northern Lights teki pääosin hyvää työtä Seinäjoen option-hyökkäystä vastaan, mutta useat suuret virheet pahoissa paikoissa päästivät varsinkin pelinrakentaja Alex Goodin tekemään pahojaan liian monta kertaa. Option-hyökkäystä vastaan pelatessa on tärkeää, että kaikki pelaajat tietävät tehtävänsä täsmälleen. Northern Lightsin on pakko pystyä pakottamaan vieraansa myös heittämään palloa. Oulussa on varmasti tutkittu Crocodilesin pelitapaa ennen ottelua. Nick Garrattin ja Stacey Thomasin johtama Lights-puolustus on kuitenkin lauantaina kovan paikan edessä.

Crocodilesille ottelu on hyvä mahdollisuus pysyä tasapisteissä Helsinki Wolverinesin kanssa ennen joukkueiden odotettua kohtaamista ensi viikolla. Wolverines kohtaa tällä viikolla hyviä otteita esittäneen Helsinki Roostersin, joka saattaa laittaa mestarijoukkueen tiukille. Seinäjoella ei varmasti sorruta ohittamaan Northern Lights -ottelua olankohautuksella.

Ottelu on myös tietynlainen kotiinpaluu Crocodilesin oululaislähtöiselle kulmapuolustaja Tuomas Leinoselle. Leinosella on Castrenin katsomossa varmasti useita vanhoja ystäviä, joille hän haluaa esittää parastaan. Crocodilesilla on myös mielenkiintoinen suhde Oulussa jo neljättä kauttaan pelaavaan Stacey Thomasiin. Erinomainen takapelaaja Thomas allekirjoitti Crocodilesin kanssa sopimuksen marraskuussa 2008, mutta sopimus purettiin Thomasin päättäessä pelata alkuvuoden ajan Ranskassa Dauphins de Nice -joukkueessa. Thomasin Ranskan kausi olisi sattunut osittain päällekkäin Vaahteraliigakauden kanssa. Oulussa pelkkä ajatus Thomasin pelaamisesta jossain toisessa suomalaisseurassa aiheuttaa kovia vatsanväänteitä, niin hieno vahvistus hän on Northern Lightsille vuosien varrella ollut.

Crocodilesin ja Northern Lightsin ottelu on lauantain ainoa liigakamppailu. Ottelu pelataan Oulussa Castrenin kentällä alkaen klo 17.

Kommentoi

  • Harrisin Europlayer-sivulta löytyy kaverista lisätietoa :)

  • Suurin mielenkiinto on nyt mikä on Lightsin game plan hyökkäyksellä saada pallo eteenpäin,
    jos Lights etenee yli 200 y tänään, ylistän valmentajaa koska parhaat työkalut on nyt rikki.
    Puolustus, patience…patience !

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *