69ers kohtaa ECG:n lauantaina

Gridiron Staff 6.7.2012 22:49 Ei kommentteja

(2-3)

(0-6)

07.07.2012 klo 16:00 Helsinki

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lukemin 99-0 voittanut Helsinki 69ers lähtee otteluun erittäin selvänä ennakkosuosikkina.

Ennen kautta yhtenä sarjan ennakkosuosikeista pidetty Helsinki 69ers on esittänyt tällä kaudella kohtuullisia otteita, mutta odotuksia vastaavat tulokset ovat jääneet puuttumaan. Viiden ottelun jälkeen joukkueella on taskussaan ainoastaan voitot sarjan kahdesta häntäpään joukkueesta, Sipoo Bulldogsista ja Helsinki East City Giantsista. Muita kärkipään joukkueita 69ers on pystynyt poikkeuksetta haastamaan, mutta ei voittamaan. Viimeksi Kouvola Indians kävi hakemassa pisteet Velodromilta lukemin 26-27 jatkoajan hyökkäyskilpailun jälkeen.

Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa pelaava vahvistus on ottanut myös erikoisjoukkueissa vastuuta.

69ers kuitenkin vahvistui merkittävästi kesätauon aikana, kun amerikansaksalainen Donnie Avant liittyi joukkueeseen. Avant oli jo Indiansia vastaan näkyvässä roolissa, mutta lauantaina häneltä odotetaan vieläkin enemmän. Avant on monipuolinen urheilija, joka pystyy laitapelaajan lisäksi pelaamaan tarvittaessa myös muita pelipaikkoja. Sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa pelaava vahvistus on ottanut myös erikoisjoukkueissa vastuuta. Lauantain ottelussa Avant nähdäänkin lentopotkun syöttäjänä. 69ers-leiristä kantautuneiden tietojen mukaan Avantia saatetaan myös hyödyntää heittäjänä – lähteehän miehen käsistä rutiinilla yli 40-jaardisia heittoja.

69ersin kauden ensimmäisessä ottelussa 26.5. joukkue pelasi juuri lauantaina vastustajaansa East City Giantsia vastaan. East City Giants sai tuntea uuden sarjatason merkityksen paikallaisvastustajansa käsittelyssä lukemin 99-0. Tuon ottelun jälkeen lukemat ovat olleet maltillisemmat, mutta voittojen makuun ECG ei ole päässyt. Tasoero sarjan neljään kärkijoukkueeseen on vielä toistaiseksi liian suuri. Myös toinen sarjanousija Sipoo Bulldogs on pystynyt kukistamaan East City Giantsin jo kahdesti. Kaikella todennäköisyydellä ECG päättääkin kauden kymmenellä tappiolla, ilman voittoja. Joukkue on myös antanut muille tasoitusta koko kauden päättämällä pelata sarjassa ilman amerikkalaisvahvistuksia.

– Nythän, kun meillä on ollut loukkaantumisia, niin jälkikäteen voisi sanoa, että amerikkalaispelaaja ei olisi jonkun suomalaisen kehittyvän pelaajan peliaikaa syönyt. Kohtaamistamme joukkueista nostan hattua eritoten Ghosthuntersille, jonka peli ja menestyminen rakentuvat suomalaisen rungon vahvuuteen eikä niinkään muutaman räjähtävän amerikkalaispelaajan yksilölliseen kykyyn, ECG:n päävalmentaja Ari Evwaraye totesi juhannuksen jälkeen. Evwaraye on painottanut sitä, että vaikka tulokset eivät olekaan olleet toivottuja, joukkue on oppinut kauden aikana paljon. 69ers-ottelussa oppimisille tarjoutuu jälleen uusi mahdollisuus.

Kommentoi