Ennakossa kakkosen kuudes kierros

Gridiron Staff 5.7.2012 14:43 10 kommenttia

Kakkosen runkosarjan puolivälissä kaikissa lohkoissa riittää edelleen jännitystä.

Viiden pelatun kierroksen jälkeen kaikki joukkueet ovat nyt ehtineet kohtaamaan toisensa kerran. Jokaisesta lohkosta löytyy puhtaan pelin joukkue. Lohkoa A johtaa kovimman haastajansa Kuopio Steelersin lukemin 9-6 kukistanut Vaasa Vikings. Lohkossa B Hyvinkään Falcons on ottanut tiukan otteen piikkipaikasta, eikä näillä näkymin kohtaa todellista haastetta runkosarjavaiheessa. Lohkon C kärjessä jatkaa peliään jatkuvasti parantanut Tampere Saints.

Lohkon A pudotuspelijoukkueet ovat alkukauden perusteella kovalla todennäköisyydellä selvillä. Vaasa Vikings ja Kuopio Steeelers ovat olleet alkukauden ajan niin paljon muita lohkon joukkueita edellä, että on vaikea kuvitella kummankaan joukkueen ajautuvan ulos pudotuspeleistä. Vikingsin ja Steelersin välinen kamppailu oli kuitenkin niin jännittävä, että joukkueiden toista kohtaamista odotetaan innolla. Tarjolla on lohkon ykkössija ja siten parempi sijoitus pudotuspelivaiheeseen.

Bouncersilla on kenties sisärata pudotuspeleihin.

Lohkon B kärkijoukkue Falcons tulee hyvin todennäköisesti voittamaan kaikki runkosarjaottelunsa, mutta kakkossijasta käydään loppukauden aikana armoton taistelu. Lohkon muut joukkueet Mikkeli Bouncers, Hämeelinna Huskies, Päijät-Häme Panthers ja Lappeenrannan Rajaritarit ovat alkukaudesta pelanneet otteluitaan mukavasti ristiin. Bouncersilla on kenties sisärata pudotuspeleihin, mutta muillakin joukkueilla on pelin parantuessa kaikki mahdollisuudet haastaa Bouncers lohkon toisesta sijasta.

C-lohkossa Tampere Saints on osoittanut olevansa oman lohkonsa selkeä ykkösjoukkue. Wolverines II seuraa Saintsia kolmella voitolla. Kahden voiton Raisio Oakmen hävisi tiukasti Wolverines II:lle, mutta joukkueet kohtaavat myöhemmin tällä kaudella vielä uudestaan. Voitolla siitä ottelusta Oakmen nostaisi osakkeitaan huomattavasti.

Tämän viikonlopun ensimmäisessä ottelussa alkukauden pettymys Hanko Sun City saa vastaansa vahvan Wolverines II:n kotonaan. Sun City on II-divisioonan ainoa voitoton joukkue neljän pelatun ottelun jälkeen. Joukkue hävisi niukasti Salo Scorpionsille ja Raisio Oakmenille, mutta lauantain vastustaja Wolverines II oli ennen juhannusta pelatussa kamppailussa Sun Citya selvästi parempi lukemin 33-9. Sun Citylla on kuitenkin oma mahdollisuutensa ottaa kauden avausvoitto juuri helsinkiläisjoukkueesta. Vaikka Wolverines II:n pelaajamateriaali on laaja, joukkueen iskukyky vierasotteluissa on aina pieni arvoitus. Sun Citya ei alkukauden tappioputkesta huolimatta voi haastaa takki auki. Paljon ottelun lopputuloksesta riippuukin siitä, millaisella asenteella helsinkiläisjoukkue otteluun lähtee.

Lohkon C toisessa ottelussa Tampere Saints isännöi Raisio Oakmenia Pyynikillä. Raisiossa puhtaan 0-25 -voiton ottanut Saints lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Oakmen kuitenkin taisteli selvistä lukemista huolimatta ottelussa väkevästi. Tampere Saintsin Teemu Majander kehui kesäkuun ottelun jälkeen Raision puolustusta.

– Jokaisen jaardin eteen täytyi tehdä töitä. Linja löysi lopulta yhteisen sävelen, ja juoksu alkoi kulkea. Heittohyökkäys oli tänään hankalaa eikä sateinen ilma myöskään avustanut ilmasirkusta, Majander totesi aiemman ottelun jälkeen.

Oakmenilla on kuitenkin ollut vaikeuksia saada hyökkäystään kulkemaan lohkon kärkijoukkueita vastaan. Wolverines II:sta vastaan joukkue sai aikaan yhdeksän pistettä, mutta Tampere Saintsia vastaan hyökkäys ei saanut pistettäkään. Pystyykö Oakmen parantamaan peliään tarpeeksi haastakseen lauantain ottelun voitosta?

Lohkossa B pelataan lauantain yksi ottelu, jossa Hämeenlinna Huskies isännöi Hyvinkään Falconsia. Alkukauden perusteella vaikuttaa siltä, että Falconsin suurin vastustaja runkosarjassa on joukkue itse. Hyvistä tuloksista huolimatta joukkueen valmennusjohto ei ole erityisesti kiitellyt joukkueen valmistautumista sarjaotteluihin. Sama ongelma on varmasti tuttu myös muille joukkueille, mutta Falconsin tapaisen menestyjän kohdalla tilanne vaikuttaa erikoiselta. Miten joukkue vastaa siinä vaiheessa, kun se todella haastetaan sarjan pudotuspeleissä? Lauantain vastustaja Huskies ei todennäköisesti Falconsia kykene haastamaan. Mutta mitä joukkue tekee, kun vastaan asettuu esimerkiksi Tampere Saints, Kuopio Steelers tai Vaasa Vikings? Falconsin kannalta on toivottavaa, että joukkue ymmärtää myös runkosarjan tärkeyden pudotuspeleihin valmistautuessa. Ilman sarjan voittoa noususta ykkösdivisioonaan ei välttämättä tarvitse haaveilla.

Sunnuntaina pelattavassa lohkon B ottelussa Lappeenrannan Rajaritarit isännöivät Mikkeli Bouncersia. Yllättäen vierasvoiton toisella kierroksella Bouncersista ottanut nuori lappeenrantalaisjoukkue on hävinnyt kuitenkin kaikki muut kauden ottelunsa. Ensimmäinen kohtaaminen oli samalla Bouncersin kauden ensimmäinen ottelu, joten sunnuntain kamppailussa nähtäneen vierasjoukkueelta jo valmiimpaa peliä. Pystyvätkö Rajaritarit yllättämään savolaisjoukkueen toistamiseen, vai pysähtyykö ilmasirkus jo alkuunsa? Ottelu on ennakolta kenties kierroksen mielenkiintoisin, mutta uskomme Bouncersin oppineen läksynsä.

Lohkossa A nähdään viikonloppuna myös kaksi ottelua. Lauantain kamppailussa Joensuu Wolves isännöi Vaasa Vikingsia. Yhden voiton luovutuksella Northern Lights II:sta saavuttanut Wolves ei ole pelaamissaan kolmessa ottelussa tehnyt vielä pistettäkään. Jenkkifutis on viime vuodet ollut Joensuussa hyvässä nosteessa, mutta tällä kaudella tilanne on näyttänyt huolestuttavammalta. Voitto taitavan Walter Vasanojan johtamasta Vaasasta voi olla liikaa pyydetty, mutta lauantaina olisi jo korkea aika avata kauden maalihanat.

Steelers on alkukauden aikana osoittanut olevansa valovuosia lohkon kolmea heikointa joukkuetta edellä.

Sunnuntaina sarjan kenties erikoisin joukkue Northern Lights II isännöi Kuopio Steelersia. Toukokuussa Kuopiossa Northern Lights II pelasi ottelun liki käsittämättömästi kymmenellä miehellä. Joukkue on sittemmin saanut vahvistusta, mutta mikä on kotijoukkueen iskukyky sunnuntaina? Steelers on alkukauden aikana osoittanut olevansa valovuosia lohkon kolmea heikointa joukkuetta edellä. Todennäköisesti Steelers pääsee peluuttamaan B-juniori-ikäisiä pelaajiaan myös sunnuntaina aikaisessa vaiheessa.

Viime viikolla Gridiron.fi osui arvioissaan historiallisesti täydellisesti oikeaan. Jatkuuko pökerryttävä menestys myös tällä viikolla?

Arviot

 • Sun City – Wolverines II 2
 • Saints – Oakmen 1
 • Huskies – Falcons 2
 • Rajaritarit – Bouncers 2
 • Wolves – Vikings 2
 • Northern Lights II – Steelers 2

Millaiset ovat sinun arviosi?

Kommentoi

 • Aika varma kierros. Oakkiksille toivoisin voittoa, mutta Saints taitaa olla liian kova pala. Sympatiat on myös Hangon ja Rajaritareiden puolella.

 • Wol – Vik 7-57

 • Sun City – Wolverines II 6 – 26 (0-0)

 • Mukava peli meillä oli, mut sit tuli vaan jokunen virhe ja wolvo II rokotti niistä. Mutta kiitos hyvästä pelistä teille.

 • Huskies – Falcons 0 – 47 (0 – 21)

 • Soitin kaverille Hus-Fal peliin ja kyselin tilannetta. Sanoi ettei tiennyt paljonko peli on kun ei ole tulostaulua. Nyt oikeesti…

 • Saints – Oakmen 27 – 0 (13 – 0)

 • NL II – Steelers 0-79

 • Rajaritarit – Bouncers 18-20

 • Juttua Rajaritarit – Bouncers -matsista tulossa myöhemmin tänään… :)