Wolverines II:lle ensimmäinen kiinnitys pudotuspelipaikkaan

Tuomo Tomperi 2.7.2012 16:12 Ei kommentteja

(2-2)

09

(3-1)

17
1 2  
3 6 9
14 3 17

30.6.-1.7.2012

Lohko C:n toisesta pudotuspelipaikasta kamppailevat joukkueet kohtasivat sunnuntaina Raisiossa. Wolverines II vei lopulta voiton lukemin 9-17.

Yllättävän vähämaaliseksi jäänyt kamppailu pysyi tiukkana loppuun saakka. Wolverines II:n juoksupeli ei sujunut Raision puolustuksen keskustaa vastaan totutusti. Ensimmäistä vieraspeliään pelanneet helsinkiläiset havaitsivat pian, että Oakmen oli tullut Kerttulaan pelaamaan. Wolverines II:n alkukauden vahvuus – kiertopelit – eivät sunnuntaina tehonneet Raision puolustukseen.

Puoliajalla 3-14 -tappioasemassa ollut Oakmen sai maalin heti toisen puoliajan alkuun ja nousi siten takaisin peliin. Scorpions-ottelun tapainen comeback jäi kuitenkin toteutumatta. Wolverines II sai tukittua Oakmenin hyökkäykset ja lisäsi vielä johtonsa kahdeksaan pisteeseen potkumaalilla myöhemmin.

Wolverines II:n Marcus Andersson oli tyytyväinen voitosta.

– Vähän oli tahmeaa, Raisio oli scoutannut tekemisemme hyvin. Toisella puoliajalla nähtiin molemmilta hyviä hyökkäysvuoroja, mutta hyökkäykset kilpistyivät lopulta viimeistään virheisiin tai rangaistuksiin.

Tänään oltii huonompia – herättiin peliin liian myöhään.

Oakmenin pelinrakentaja Joni Vatanen ei ollut tyytyväinen joukkueensa peliin.

– Tänään oltii huonompia – herättiin peliin liian myöhään. Ei ollut keskittyminen pelissä alussa asti ja Wolverines II käytti sen hyväksi, Vatanen harmitteli.

Wolverines II pelasi ottelussa alkukaudelta tuttua peliään hyvin pitkälle. Raision puolustuksen linja pelasi hyvän ottelun vahvaa helsinkiläishyökkäystä vastaan. Oakmen asetti puolustuksen keskustaan paljon pelaajia ja pakotti vieraansa heittämään. Puolustuksensa peliin Andersson oli pääosin tyytyväinen, mutta harmitteli muutamaa pitkää päästettyä heittoa. Muutaman aloittavan pelaajan poissaolo sekoitti hieman Wolverines II -pakkaa, mutta toisaalta joukkueella oli sunnuntaina kehissä useita liigassakin pelanneita pelaajia.

Hieman turhan pitkä pelitauko näkyi kuitenkin otteissa.

– Porukkaa oli hyvin, ja pelaajia oli myös kaikille pelipaikoille, Andersson kertoi.

– Hieman turhan pitkä pelitauko näkyi kuitenkin otteissa. Alussa näytti siltä, että viemme pelin selvästikin, mutta puoliajan jälkeen Oakmen tuli kovempaa. Muutama kaveri Raisiolta teki isoja pelejä.

Andersson kehui potkaisija Panu Suurnäkkiä, joka potki mm. toisella puoliajalla yli 40-jaardisen potkumaalin haarukkaan. Lisäksi keskushyökkääjäosasto, johon kuului Sebastien Sagne ja Nikke Puskala, sai kiitosta. Tulokas Joonas Kolunsarka pelasi ottelussa hyvin takakentällä.

Wolverines II ratsastaa avausottelun tappion jälkeen nyt kolmen ottelun voittoputkessa. Suuri kiitos hyvästä pelistä lankeaa valmentajakaksikko Jesse Jalolle ja Pekka Matikaiselle, jotka ovat saaneet piiskattua joukkueen hyvään iskuun. Marcus Andersson halusi kuitenkin muistutella joukkuettaan siitä, että yhteenkään otteluun ei ole varaa lähteä takki auki.

– Kovia matseja tulee, ja vastustajaa ei pidä aliarvioida. Meillä alkoi nyt neljän ottelun vieraskiertue ennen kotipeliä Raisiota vastaan. Meillä on paljon hyviä urheilijoita joukkueessa – katsotaan mihin päästään!

Kommentoi