Saints jatkaa puhtaalla pelillä – nyt kaatui Salo Scorpions

Gridiron Staff 2.7.2012 13:22 Ei kommentteja

(4-0)

41

(1-3)

00
1 2  
20 21 41
0 0 0

30.6.-1.7.2012

Tampere Saints päätti runkosarjan ensimmäisen puolikkaan tappiottomana. Lauantaina jyrän alle jäi Salo Scorpions lukemin 41-0 (20-0).

Ottelu oli Saintsille sarjakauden ensimmäinen kotiottelu. Pyynikille oli saapunut noin 100 silmäparia seuraamaan joukkueiden välistä kamppailua. Tampere Saints pystyi alkukauden tapaan esittämään iloista hyökkäyspeliä ja estämään Scorpionsilta tehokkaasti sekä juoksu- että heittoyritykset. Saintsin linja sai kohdistettua Scorpions-pelinrakentajalle painetta heittopeleissä ja onnistui tukimiesten avulla pitämään juoksuväylät kiinni. Ottelussa nähtiin useita näyttäviä joukkutaklauksia, joissa parhaimmillaan seitsemänkin sinipaitaa peitti alleen Scorpions-hyökkäääjän. Saintsin päävalmentaja Teemu Majander kiitteli joukkueensa hyvää valmistautumista otteluun.

– Pyrimme aina valmistautumaan hyvin jokaista vastustajaa vastaan. Pikkuhiljaa alkaa myös näkyä voitokkaiden otteluiden vaikutus joukkueen itseluottamuksessa. Kyllä Salo meidän hyökkäyksen muutaman kerran laittoi tiukkoihin paikkoihin, se pääsi parikin kertaa kiinni pelinrakentajaan mutta se, että pienistä takaiskuista päästään nopeasti yli ja eteenpäin, kertoo uskosta omiin kykyihin, Majander kommentoi.

Majander oli tyytyväinen joukkueensa nollapeliin. Esille päävalmentaja halusi nostaa Paavo Pennasen ja Matti Airaksisen syötönkatkoineen, ja linjasta Ilkka Minkkisen sekä Aarno Kaupin, jotka tukkivat puolustuksen keskustaa tehokkaasti. Tukimiehistä nuori Akseli Arvaja oli Majanderin mukaan pelipäällä. Gridironin foorumeillakin hämmästelty Jarkko Ylä-Häkkinen potkaisi ottelussa jälleen yli 40-jaardisen kenttämaalin. Ylä-Häkkinen saattaa olla koko maan tehokkain potkuase, kaikki sarjatasot huomioiden.

– Pisteitä tuli kyllä mukavasti, mutta Salo tuli Pyynikille melko vajaalukuisen näköisenä. En jaksa uskoa että Scorpions sanoi lauantaina aivan viimeistä sanaansa. Juoksumme toimi totuttuun tapaan ja saimme myös paremmalla prosentilla palloa laitahykkääjille kuin ennen juhannusta Raisiossa, Majander lisäsi.

– Jälkikäteen ajatellen heitimme aavistuksen niukasti, vaikka sillekin oli tilaa. Peluutimme ottelun kuluessa myös C-nuoria, jotta heillekin tulisi kokemusta miesten pelin vauhdista. Tuukka Lehtonen väläytteli hyviä otteita pelinrakentajana ja osoitti kovaa yritystä erikoisjoukkueissa. Nuori Kimmo Jokinen juoksi pallon kanssa todella vahvasti.

Runkosarjan ensimmäisen puoliskon jälkeen C-lohkon tilanne alkaa vakiintua. Saints on tyrkyllä pudotuspeleihin hyvin vahvasti. Kakkossijaa pitävä Wolverines II on myös ollut erittäin vahva, mutta Raisio Oakmenillakin lienee vielä sanansa sanottavana pudotuspelipaikkoja jaettaessa. Scorpionsilla on neljän ottelun jälkeen tilillään yksi voitto. Joukkueen on parannettava peliään huomattavasti loppukautta kohden, mikäli joukkue tähtää pudotuspelipaikkaan.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *