Roostersin nopeus liikaa Jaguaareille

Tuomo Tomperi 2.7.2012 8:02 3 kommenttia

(4-1)

44

(1-4)

06
1 2  
23 21 44
0 6 6

01.07.2012 klo 18:00 Helsinki

Aurinkoisella Velodromilla pelattu kamppailu Helsinki Roostersin ja Jyväskylän Jaguaarien välillä päättyi kotivoittoon lukemin 44-6.

Roosters oli ottelussa vieraitaan edellä liki jokaisella osa-alueella. Jaguaareilla oli todellisia vaikeuksia saavuttaa uusia yrityksiä, puhumattakaan pisteistä. Roosters sen sijaan eteni myös hyökkäyksessä erittäin tehokkaasti lyöden vastustajansa käytännössä jo puoliaikaan mennessä. Lopulta Roosters-hyökkäys eteni ottelussa yli kaksinkertaisesti vieraitaan enemmän. Tilastollinen ylivoima oli selvä, vaikka kolmannella neljänneksellä Roosters sai kertaalleen pallon 10 jaardin päästä maalista ja toisessa tapauksessa puolustus huolehti täysin pisteidenteosta. Ottelun edetessä Jaguaarit onnistuivat hidastamaan Roostersin heittoa, mutta siinä vaiheessa ottelu oli jo hyvän aikaa aiemmin ratkennut. Roosters myös juoksi ottelussa hyvällä keskiarvolla. Jaguaarien Santeri Supi ei löytänyt selityksille sijaa.

– Lähtökohtaisesti meillä oli kaikki kunnossa ennen ottelua. Pelaajatilanne oli kohtuullisen hyvä. Ottelussa oikeastaan kaikilla osa-alueilla oli isoja ongelmia. Vastustajan ennalta vaaralliseksi tiedetty heittohyökkäys oli meille liian kova. Nostan hattua Roostersille, Supi muotoili.

Jaguaarien hyökkäys oli heti ottelun alusta alkaen helisemässä vahvan Roosters-puolustuksen kourissa. Miten Roosters onnistui niin hyvin? Päävalmentaja Juha Hakalalla oli kysymykseen selvä vastaus.

– Valmistautuminen treeniviikon aikana fly-sweep-hyökkäyksen pysäyttämiseen sujui hyvin, ja vastuiden täyttäminen toteutui myös ottelussa samalla halutulla tavalla, Hakala totesi.

– Siihen kuin lisätään vielä puolustuksenlinjan loistava ottelu, niin tulos oli varsin tyydyttävä. Etenkin Jaren Wilcox ja Aleksi Aitala tekivät useita tärkeitä taklauksia puolustuksen linjassa.

Jaguaarit eivät lähteneet ottelussa erikseen pelaamaan Roostersin juoksua tai heittoa vastaan. Roosters heitti varsinkin ottelun alussa voimakkaasti ja piti Jaguaarit jatkuvasti varpaillaan.

– Käytimme ottelussa normaalia gameplania. Heittosuojauksemme toimi ottelussa mainiosti ja näin ollen heitolle jäi todella hyvin aikaa, jonka Robert Johnsonin tasoinen pelinrakentaja osaa hyödyntää maksimaalisella tavalla.

Supi kehui Jaguaarien kiertopeleistä huolehtivan Mika Nissisen otteita, mutta myönsi, että Perttu Ahilan loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet Jaguaarien alkukautta.

– Perttu on kuitenkin niin iso asia hyökkäyksellemme, vaikka Nissinen onkin pelannut varsin hyvin. Roostersin puolustuksen keskusta aiheutti meille tänään paljon ongelmia. Juoksupuolustus Roostersilla oli todella kova, ja he saivat myös painetta heittopelillemme, Supi mainitsi.

– Pelitapaamme vastaan pelataan usein aggressiivisella puolustuksella. Juuri sellaista Roosters tänään esittikin.

Supi muisteli ottelun jälkeen viimevuotista kamppailua, jossa Jaguaarien juoksupeli toimi erinomaisesti. Jyväskylässä tiedettiin Roostersin parantaneen viime kaudesta ja ottelua lähdettiin selkeästi voittamaan. Sunnuntaina Roosters oli kuitenkin selvästi odotettua kovempi. Supi vakuutti joukkueen keskittyvän kuitenkin jatkossa vain jokaiseen otteluun kerrallaan, vaikka pudotuspelipaikka näyttääkin karkaavan kauas.

– Jokaista ottelua lähdetään edelleen voittamaan.

Moni on alkukauden aikana pitänyt Roostersin esityksiä varsin hyvinä, mutta sarjan kärkikaksikkoon joukketta ei ole monenkaan papereissa haluttu vielä nostaa. Joukkueen viimeaikaisten esitysten perusteella tuleva Wolverines-matsi näyttää kuitenkin jo paljon mielenkiintoisemmalta, kuin mitä aiemmin uumoiltiin. Roostersin puolustuksen linja on todella vahva ja nopea, ja voi haastaa Wolverinesin voimakkaan hyökkäyksen linjan. Millä odotuksilla Roosters lähtee haastamaan mestarijoukkuetta?

– Lähdemme otteluun hyvillä odotuksilla. Pääsemme mittaamaan oman joukkueen todellisen iskukyvyn, sekä samalla viime kauden mestarijoukkueen tason. Ja mikä parasta, vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja, joka lisää vielä erikseen otteluun panosta ja tunnelmaa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *