Falcons jatkaa puhtaalla pelillä

Gridiron Staff 2.7.2012 15:56 Ei kommentteja

(1-3)

00

(4-0)

51
1 2  
0 0 0
21 30 51

30.6.-1.7.2012

Lohkokärki Hyvinkään Falcons matkusti sunnuntaina Lappeenrantaan.Ritariryhmä sai todeta kärkijoukkueen paremmuuden numeroin 0–51 (0–21).

Ottelun ennakkoarviot voittajan suhteen osuivat oikeaan. Vierasjoukkue oli isäntiä edellä jokaisella osa-alueella, mutta ennen kaikkea erot näkyivät fyysisessä pelissä. Hyvinkääläiset saivat peliin vajaat kolmekymmentä pelaajaa, tosin neljän puolustuksen linjamiehen puuttuminen pakotti tekemään muutoksia pelisysteemiin. Tukimiehen paikalta puolustuksen linjaan siirretty Anssi Kaikkonen hoiti tehtävänsä kokemuksella ja vierellä Peter Högström sekä Tuomo Hirvonen pitivät huolen, ettei heittoonsa turvautuvalla lappeenrantalaisryhmällä ollut paljon aikaa hyökätessään.

Falconsin Harri Salomäki kehui joukkueensa esityksiä kaikilla osa-alueilla.

– Ensimmäisellä neljänneksellä tarvitsimme 4-5 yritystä maalintekoon. Puolustuksessa peli oli hyvää ja tasaista koko iltapäivän, Salomäki kehui.

– Lappeenranta ei juurikaan juossut, vaan heitti ehkä 90% ajasta. Pystyimme ottamaan heitot aika hyvin pois, syötönkatkojakin tuli lopulta neljä.

Falcons heitti sunnuntain ottelussa huomattavasti enemmän kuin aiemmin tällä kaudella. Kuitenkin myös juoksupelillä edettiin mukavasti ja pidettiin vastustajan puolustus epävarmana siitä, mitä seuraavaksi on tulossa. Ensimmäisellä puoliajalla yksi juoksupeleistä meni maaliin saakka, kun keskushyökkääjä Antti Miettinen jatkoi alkukauden vakuuttavia otteitaan etenemällä tarvittavan muutaman jaardin. Puoliajalle siirryttiin selkeissä 0-21 -lukemissa.

Falcons sai myöhemmin ottelussa peluutettua myös muutamia uusia pelaajiaa. Valmentaja Salomäen mukaan joukkue on koko kesän pyrkinyt ajamaan sisään uutta verta otteluiden loppuvaiheissa. Sunnuntain ottelussa kentällä nähtiin mm. tulokaspelinrakentaja Jani Blom. Blom onnistuikin heittämään pian kentälletulonsa jälkeen maalin Kalle Koljoselle.

Falconsin Salomäki myönsi, että joukkueen on ollut ajoittain hankala keskittyä runkosarjan kamppailuihin. Astetta lohkon muita joukkueita parempaa peliä pelaava joukkue haluaa kehittää peliään runkosarjan aikana ja valmistautua tarkasti elokuun pudotuspeleihin.

Pojilla on kova halua lähteä kokeilemaan.

Noususta on tietenkin vielä hieman aikaista puhua, mutta Salomäen mukaan suurin osa joukkueen pelaajista tähyää jo ensi kaudeksi ykkösdivisioonaan.

– Pelaajia on vaikea motivoida enää kakkoseen ensi kaudeksi. Meidän tavoitteenamme on luonnollisesti valmis, hyvä joukkue ykköseen, Salomäki kertoi.

– Haluamme vielä valmistautua koventuvaan sarjatasoon, koska emme halua olla ykkösessä altavastaajana koko ajan. Olemme nyt kevättalvella tehneet hyvää ja systemaattista lihaskuntoharjoittelua loukkaantumisten estämiseksi, millä tähtäämme myös tuleviin haasteisiin.

Salomäki myönsi suoraan, että ykkösdivisioonataso vaatii taloudellisestikin jo paljon enemmän joukkueelta. Juniorijoukkuevaatimukseen Hyvinkäällä on jo valmistauduttu.

– Katsotaan, miten loppupelit menee, ja mikä tilanne on muuten, Salomäki jatkoi.

– Pojilla on kova halua lähteä kokeilemaan. Meillä on sinne valmius.

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *