Wolverines jatkoi voittokulkuaan Porvoossa

Tuomo Tomperi 1.7.2012 22:50 Yksi kommentti

(1-4)

14

(4-0)

54
1 2  
14 0 14
28 26 54

01.07.2012 klo 18:00 Porvoo

Helsinki Wolverines haki selkeän vierasvoiton Butchersista isäntien ajoittaisesta hyvästä pelistä huolimatta.

Kauden ensimmäiset kolme otteluaan hävinnyt Butchers oli vihdoin avannut voittotilinsä ennen kesätaukoa kukistamalla Jyväskylän Jaguaarit tiukasti lukemin 7-12. Rankkasateessa pelattu ottelu oli samalla pelinrakentaja Mackenzie McGradyn debyytti tämän kauden liigassa. Sunnuntain ottelu pelattiin täysin kuivassa, liki ihanteellisessa säässä. Alkukaudella mielin määrin otteluitaan hallinnut Helsinki Wolverines lähti kuitenkin selkeänä ennakkosuosikkina.

Butchers pysyikin ottelussa mukana kolmannelle neljännekselle saakka, mutta lopulta koko iltapäivän henkensä edestä juosseen McGradyn silinteristä hyppäsi viimeinenkin jänis, ja helsinkiläisten materiaaliylivoima otti ylivallan. Butchersilla oli oma etsikkoaikansa vielä toisen puoliajan avausvuorolla, mutta jo aivan Wolverines-maalin porteille tuotu pallo päätyi lopulta Jeremy Hendersonin ahnaisiin näppeihin helsinkiläisten maalialueella. Potentiaalinen kavennus tilanteeseen 21-28 vaihtui pian kolmen maalin tappioasemaan, kun Tommi Pinta viimeisteli helsinkiläisten viidennen maalin pian Mike Andrewn pitkän juoksun jälkeen.

Lopulta McGradyn silinteristä hyppäsi viimeinenkin jänis, ja helsinkiläisten materiaaliylivoima otti ylivallan.

Pelin alusta asti oli selvää, että Mackenzie Grady pystyy tuomaan selkeästi lisätehoja Butchersin hyökkäykseen. Äärimmäisen hyvin liikkuva pelinrakentaja pystyi omalla atleettisuudellaan pitämään pelin käynnissä, kun heittoaika oli käymässä vähiin. Wolverinesin hyökkäys oli avausjaksolla tutun tehokas, mutta McGradyn johtama porvoolaishyökkäys pystyi etenemään helsinkiläisten puolustusta vastaan varsin tehokkaasti. Helsinkiläisten linjapeliä ei kuitenkaan ole turhaan kehuttu. Vaikka McGrady onnistuikin usein selviytymään ja syöttämään pallon onnistuneesti, rauhassa mies ei päässyt heittämään ottelun aikana juuri lainkaan. Wolverinesin puolustuksen linja sai aikaan jatkuvaa painetta porvoolaispelinrakentajalle läpi ottelun.

Wolverinesin pelinrakentaja Cedric Johnsonin otteita on alkukaudesta kehuttu. Johnsonin erinomainen heittojen onnistumisprosentti johtuu suurelta osalta siitä, että hänellä oli lauantainakin virkaveljeään huomattavasti enemmän aikaa. Atleettisen Johnsonin ei juuri tarvinnut käyttää nopeuttaan heittopeleissä, vaan hänellä oli mahdollisuus rauhassa tutkia tilannetta ja löytää avoin mies. Johnson löysi laidalta erityisesti Tommi Pinnan ja Stephen Stokesin hyvällä prosentilla, mutta myös moni muu laitahyökkääjä kunnostautui pelissä. Tuomas Huusko otti komean touchdownin toisella neljänneksellä tehden tilanteeksi 7-28 vieraille.

Porvoon suurin ongelma sunnuntain ottelussa oli selkeästi se, ettei joukkue pärjännyt vierailleen linjapelissä kummallakaan puolella palloa riittävän hyvin. McGrady pelasi ottelussa leijonan lailla, mutta sortui usein rähmäämään pallon tai heittämään syötönkatkon kovan paineen alla. Pallot myös polttivat laitahyökkääjien käsissä muutaman kerran liikaa. Wolverinesin Hannu Abonce otti ensimmäisellä puoliajalla varmasti kauden erikoisimman syötönkatkonsa. Butchers-laiturin käsistä kimmonnut pallo pomppasi erikoisesti paljon kauempana tilanteesta olleelle Aboncelle. UrhoTV:n kameramiehelläkin kesti hetkensä havaita tilanne – niin varkain pallo Aboncelle päätyi.

Wolverinesin otteita seuratessa paistoi läpi jokaista joukkueen tämän kauden ottelua värittänyt rauhallisuus. Joukkue näyttää olevan jokaisessa ottelussa täydellisessä kontrollissa. Joukkueen hyökkäyspelistä paistaa harmoonisuus ja itsevarmuus. Otteluja seuratessa tulee tunne, että minä hetkenä tahansa vastustajan puolustus voi pettää ja nähdään pitkä onnistunut heitto- tai juoksupeli. Cedric Johnsonin lyhyt maalijuoksu ottelun toisella neljänneksellä kuvasti joukkueen ylivoimaa hyvin. Linja sai tehtyä hyökkäykselle niin hyvin tilaa, että option-pelissä Johnson sai käytännössä kävellä maaliin. Myös Mike Andrewn juoksuhämäys keskeltä olisi johtanut helppoon touchdowniin, jos pallo miehelle olisi annettu. Tilanteessa Cedric Johnson ei yksinkertaisesti voinut tehdä väärin.

McGradyn lisäksi sunnuntain porvoolaisonnistujiin lukeutui myös Micky Kyei. Kyei taisteli useamman kerran itsensä vapaaksi ja löysi myös hyvin tilaa Wolverines-puolustuksen keskeltä. Myös konkari Ville Kurvinen nappasi ottelussa maalin ja useat uudet yritykset. Kun Butchers saa Phung Nguyenin takaisin sairastuvalta, voi joukkueen hyökkäys olla jälleen todella vaarallinen. Linjapelin taso ei Wolverinesia vastaan vain yksinkertaisesti riittänyt. McGrady on Porvoolle kuitenkin aivan erinomainen parannus alkukauden Ray Wagneriin verrattuna.

Wolverines kohtaa ensi viikolla hyvin kautensa aloittaneen Helsinki Roostersin. Roosters-puolustus pystynee Butchersia paremmin haastamaan myös Wolverinesin linjapelin. Ottelusta on Roostersin hyvien otteiden ansiosta tulossa kenties viikonlopun odotetuin kamppailu.

Butchersille tappio oli odotettu. Joukkue on kuitenkin McGradyn myötä paljon vaarallisempi kuin alkukaudesta. Nyt pelattujen otteluiden perusteella kolme sarjan kärkinimeä tiedetään, mutta neljännestä pudotuspelipaikasta käydään edelleen kova kamppailu. Butchers on tappiosta huolimatta edelleen yksi niistä joukkueista, joka voi pudotuspeleihin yltää.

Kommentoi

  • Kuin seuraisi eri liigojen välistä kamppailua. Tylsää.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *