Bulldogs toiseen voittoon ECG:sta

Gridiron Staff 1.7.2012 23:43 Yksi kommentti

(2-4)

42

(0-6)

06
1 2  
7 35 42
0 6 6

01.07.2012 klo 16:00 Sipoo

Sarjanousijoiden odotettu toinen kohtaaminen päättyi avausottelun tapaan Bulldogsin voittoon.

Joukkueiden avauskamppailussa vielä kolmannella neljänneksellä johtanut East City Giants lähti hakemaan tosissaan toisen sarjanousijan päänahkaa. Keskushyökkääjien puutteen takia joukkue lähti yllättäen liikkeelle viidellä laitahyökkääjällä. Bulldogsin puolustus oli alussa ihmeissään ECG:n hyökkäystavan kanssa. Lyhyet heitot onnistuivatkin kovalla prosentilla. Bulldogs pyrki ensimmäisellä puoliajalla laitahyökkääjien vähyyden vuoksi juoksemaan voimakkaasti. Puoliajalle mentiin lopulta tasaisissa kotijoukkueen johtolukemissa 7-0.

Toisella puoliajalla Bulldogs sai kuitenkin koneensa käyntiin ja teki viisi maalia vieraidensa yhtä vastaan. East City Giantsin pelaajat alkoivat näyttää väsymisen merkkejä, ja Bulldogs rankaisi armotta. East City Giantsin päävalmentaja Ari Evwaraye löysi ottelusta kuitenkin myös paljon hyvää. Joukkue sai edettyä varsinkin lyhyillä heitoilla ottelussa varsin mallikkaasti, ja pisteitäkin saatiin.

– Ensimmäinen puolisko meni hienosti – puolustus toimi ja hyökkäyksen drivet olivat varsin ehjiä. Avausmaali oli muutaman kerran “näpeissä” Salovallan Peten heittojen käydessä lähes vapaiden receiverien käsissä. Meiltä käytännössä puuttui keskushyökkääjä hyökkäyksestä, minkä johdosta pelasimme aika paljon viiden laitahyökkääjän järjestelmää. Tämä onnistui yllättävänkin hyvin, Evwaraye kertoi.

Bulldogsin päävalmentaja Mikko Ranta-Aho oli kokonaisuutena tyytyväinen joukkueensa esityksiin, mutta olisi odottanut tietyiltä osa-alueilta vielä parempaa.

– Meidän olisi pitänyt saada lyhyet heitot hieman paremmin pois. Pääsimme aina kyllä taklaamaan, mutta ECG sai heittoja hyvin perille.

Moni Giantsin pelaaja pelasi ottelussa jälleen kahteen suuntaan. Evwaraye harmitteli, että joukkueen avausmaalin syntymisessä kesti niin kauan. Kuuma sää vei lopulta voiton jättiläisistä ja Sipoo meni menojaan.

-Ottelu repesi toisella puoliskolla yksinkertaisesti siihen, että tankki oli tyhjä, Evwaraye myönsi.

Kaksi voittoa saavuttanut Bulldogs varmisti voitollaan käytännössä sarjapaikkansa myös ensi kaudelle. Päävalmentaja Rinta-aho on ollut tyytyväinen päätöksestä lähteä I-divisioonaan. Joukkue on pelaajistoltaan todella kapea, mutta kaikesta huolimatta joukkue on pystynyt haastamaan tosissaan myös kokeneempia divarijoukkueita.

Esimerkiksi jenkkien kanssa olemme joutuneet tekemään tällä kaudella paljon suuremman työn, nyt kun sitäkin tässä vasta ensimmäistä vuotta harjoitellaan.

– Monesti sanotaan, että pelillinen ero divareiden välillä on suuri. Olen vähän eri mieltä, ei se nyt niin iso ole, varsinkin jos otetaan jenkit pois. Taustaorganisaatiolta uusi sarjataso on vaatinut selvästi enemmän. Esimerkiksi jenkkien kanssa olemme joutuneet tekemään tällä kaudella paljon suuremman työn, nyt kun sitäkin tässä vasta ensimmäistä vuotta harjoitellaan, Rinta-aho mainitsi.

– Olemme kuitenkin olleet todella tyytyväisiä vahvistuksiimme. Ryan Archie on ollut hyvä, ja Reed Gottula suorastaan todella hyvä. Gottulalla on paljon kokemusta Euroopasta ja todella kykyä pelata tätä peliä.

Tappio on East City Giantsille jo kauden kuudes, ja sysää joukkueen entistä syvemmälle divarin häntäpäähän. Oliko Evwaraye tyytyväinen joukkueen esityksiin sunnuntaina?

– Moni kaveri teki hienon päivätyön kahteen suuntaan ja sai paljon onnistumisia. Tästä olen kovin tyytyväinen. Lähtökohtamme otteluun olivat haastavat miehityksen ja käytettävissä olevan pelivalikoiman kannalta, mutta minä näin, kuten aina, kentällä tulevaisuuden joukkueen, Evwaraye kertoi ja lisäsi, ettei joukkue usko taikatemppuihin.

– Resepti on yksinkertainen: pari kourallista malttia, litra fyysistä harjoittelua, muutama desi kokemusta ja ripaus lahjakkuutta.

Kommentoi

  • ECG:n optimismin kaivossa ei ainakaan ole pohjaa näkyvissä, mutta riittääkö pelaajilla motivaatio?

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *