Bearsin voittoputki päättyi lukemin 0-3

Tuomo Tomperi 1.7.2012 20:53 2 kommenttia

(5-1)

00

(5-1)

03
1 2  
0 0 0
3 0 3

30.06.2012 klo 16:00 Pori

Nokia Ghosthunters oli lauantain ottelussa hiukan isäntiään edellä Pori Bearsin yllätysvahvistus David Howardista huolimatta.

Lauantain muiden otteluiden tapaan myös Porissa kärsittiin erittäin vaikeasta säätilasta. Liki poikittain satanut vesi ei tehnyt hyvää kummankaan joukkueen hyökkäyspelille. Ottelu oli kokonaisuutena hyvin rikkonainen ja pallonmenetyksiä nähtiin usein. Ghosthuntersin ensimmäisellä puoliajalla potkaisema potkumaali riitti paikalle saapuneen, epäilemättä erittäin lajirakkaan yleisön ihmetykseksi vierasvoittoon.

Päivän kenties suurin yllätys nähtiin kuitenki jo ennen ottelua, kun Bearsiin jo alkukaudesta tyrkyllä ollut linjamies David Howard asteli kentälle. Järkälemäinen Howard aiheutti päänvaivaa nokialaispuolustukselle läpi ottelun. Vahva ja nopea amerikkalainen on tekninen pelaaja, joka varmasti aiheuttaa harmaita hiuksia vastustajien hyökkäysten koordinaattoreille loppukaudella.

Nokian Sami Telenius oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Ottihan Ghosthunters nyt jo viidennen perättäisen voittonsa.

– Puolustus pelasi jälleen unelmapelin, vaikka aloituksesta puuttui toinen puolustuksen laitimmaisista linjamiehistä. Saimme laitettua Porin hyökkäykselle ja pelinrakentaja Hector Ayalalle kovan paineen. Matsi oli todella fyysinen, Telenius totesi.

Marraskuussa yliopistosarjassa aloittanut Kakko linkosi palloa olosuhteisiin nähden varsin kohtuullisesti.

Bears pystyi ottelussa kuljettamaan palloa kohtuullisesti keskialueella, mutta lähempänä maalia porilaisten etenemiset tyssäsivät järjestään. Bears siirtyi ottelun edetessä yhä voimakkaammin juoksuhyökkäykseen, jota pelattiin ajoittain jopa kolmella keskushyökkääjällä. Bearsin päävalmentaja Kimmo Mattila kommentoi ottelua Gridironille sunnuntaina.

– Olimme pari kertaa maalintekoetäisyydellä, mutta emme kertaakaan potkumaalietäisyydellä. Potkaisijamme on melko kokematon, tuuli oli aika kova ja sade vaikeutti vielä potkua, Mattila totesi.

– Pelinrakentajamme ei todellakaan ollut parhaalla mahdollisella pelipäällä ja meiltä puuttui vielä kaksi aloittavaa laitahyökkääjää pelistä, joten ei mitenkään helpoin mahdollinen tilanne Nokian kovaa puolustusta vastaan. Nokia pelasi hyvää voimajuoksua. Takapuolustajamme Otto Valin pelasti meidät parilta maalilta. Nokialta emme odottaneekaan juuri kummoisia heittosuorituksia joten keskityimme runsaasti juoksun pysäyttämiseen.

Nokialaisten juoksupeli-innokkuus tiedettiin jo ennalta – pelasihan joukkueen pelinrakentajana jälleen tulokas Teemu Kakko. Marraskuussa yliopistosarjassa aloittanut Kakko linkosi palloa olosuhteisiin nähden varsin kohtuullisesti.

Ghosthuntersin tulokastukimies Johan Grahn pelasi lauantaina jälleen hyvän pelin. Grahn taklasi Ayalan kerran jopa niin voimakkaasti, että pelinrakentajalta irtosi pallo hyppysistä. Valmentaja Telenius onkin ollut tyytyväinen uusien pelaajien esiinmarssiin. Kun joku jää pois, löytyy takarivistä uusi ratkaisija tilalle.

– Olen sanonut aiemminkin, että mieluummin otan kaksi uutta suomalaista kuin yhden jenkin. Jenkit eivät kuitenkaan ole täällä enää ensi vuonna, mutta suomalaiset ovat.

Aloittava pelinrakentaja Lari Siitonen palaa kokoonpanon pian, mutta hänen poissaollessaan Teemu Kakko on esittänyt kelpo otteita. Telenius naurahtikin, että heillähän on kohta pelipaikalla pientä kilpailua.

– Kaveri tulee puskista ja heittää noin hyvin. Kuivalla kelillä Kakkokin pääsee näyttämään todellisen taitonsa. Jos tänään jenkkipelinrakentajallakin oli ongelmia märän pallon kanssa, niin Kakon esitys oli minusta varsin mallikas.

Nokiallakin oli pistetty merkille muiden joukkueiden ostosreissut Amerikkaan ja Eurooppaan. Telenius ei kuitenkaan jaksa huolestua muiden joukkueiden tekemisistä.

– Meille on se ja sama, mitä muut ostelee. Emme halua lisäjenkkejä. Tänäänkin mentiin pitkälti suomalaisella hyökkäyksellä. Joukkueen itseluottamus vain kasvaa koko ajan.

Täsmähankinta Dan O’Connell onkin riittänyt nokialaisille tällä kaudella varsin hyvin. Hyökkäyksessä ja puolustuksessa loistava O’Connell on yksi sarjan kovimpia vahvistuksia. Lauantain ottelu ei kuitenkaan ratkennut jenkkeihin, vaan kurinalaiseen puolustukseen ja erikoisjoukkuepelaamiseen. Ghosthunters näytti jälleen, että kaikkia sarjan sallimia ulkomaalaispaikkoja ei ole pakko täyttää.

Howardin kyvyistä saadaan varmasti kauden edetessä selkeämpi kuva, mutta Bearsin päävalmentaja Mattila oli tyytyväinen näkemäänsä.

– David saapui perjantai-iltana Poriin, nukkui runsaat neljä tuntia ja puki kamat päälle. Yhdet pregame-harjoitukset vedettiin ennen peliä ja sen jälkeen kaveri hyppäsi kelkkaan. Vielä oli jaloissa ja silmissä matkaväsymystä, mutta mukavia yllätyksiä kyllä teki. Yhden fumblen suojasi, ja muutaman taklauksen teki. Mies paikallaan meidän puolustuksessa, Mattila kehui.

– David selvästi ymmärtää, mille sarjatasolle hän on tullut ja miksi hänet tänne halusimme. Hän tulee varmasti olemaan Kalle Bjökrothin kanssa kova pari puolustuksen linjassa. Kalle oli kärsinyt koko viikon mahataudista.

Mattila halusi onnitella nokialaisryhmää hyvästä, rehdistä ja fyysisestä pelistä. Bears-valmentajan mukaan ottelua edeltäneet harjoitukset olivat olleet heikkotasoisia. Heikko valmistautuminen varmasti heijastui myös peliin.

– En näe mitään estettä sille, ettei nämä kaksi joukkuetta voisi olla loppuottelussa, kunhan molemmat saavat iskukykyiset miehistöt tärkeimpiin peleihin, Mattila päätti.

Kommentoi