Vikings voittoon alkukankeuden jälkeen

Tuomo Tomperi 30.6.2012 19:55 2 kommenttia

(1-3)

00

(3-1)

60
1 2  
0 0 0
27 33 60

30.6.-1.7.2012

Vaasa Vikings vei pisteet Oulusta lopulta varsin selkeiden lukemien jälkeen lukemin 0-60 (0-27).

Vikings oli saanut otteluun mukaan vajaat parisenkymmentä pelimiestä, joten aivan täydellä miehityksellä vierasjoukkue ei ollut liikkeellä. Northern Lights II:n tilanne oli kuitenkin vielä huolestuttavampi. Kahdellatoista miehellä pelannut Lights II jaksoi alkuun pelata mallikkaasti, mutta lopulta väsymys vei voiton kovaa taistelleesta kotijoukkueesta. Vikings sai alun kankeuden jälkeen sekä juoksu- että heittopelinsä rullaamaan ja paineli lopulta vastustamattomasti karkuun isänniltään.

Vaasa esitti ottelussa melko tasapainoista hyökkäyspeliä. Pelinrakentaja Walter Vasanoja löysi laitahyökkääjä Mikko Nyrhisen pitkällä heitolla ottelun avausmaalin merkiksi. Vasanoja johti hyökkäystä itsevarman oloisesti ja pystyi myös ajoittaan ottamaan itse jalat alleen, jos tilanne sitä vaati. Pitkät heitot onnistuivat vaasalaisilta lauantaina äärimmäisen kovalla prosentilla Lights II:n miesvartioinnin pettäessä liian helposti. Heittoa pohjustettiin vahvalla ja toimivalla juoksupelillä. Suurimman osan juoksujaardeistaan Vikings otti kahden keskushyökkääjän muodostelmasta. Vaasalaisten keskushyökkääjä Hermanni Kauranen kunnostui erityisesti juoksupelissä. Kauranen mm. aitoi taklaamaan tulleen oululaistakapuolustajan pariinkin otteeseen.

Northern Lights II:n pelaajatilanne ennen ottelua ei ollut mairitteleva. Joukkueen kaikki keskushyökkääjät olivat sairastuvalla, joten ennen ottelua normaalisti puolustuksen takakentällä pelaava Kristian Colpaert valittiin tehtävään. Colpaert sai juostua Lightsin linjan takana muutaman kohtuullisen juoksun, mutta pääosin Lights II:n juoksuhyökkäys lauantaina oli vaatimatonta. Joukkue sai varsinkin ottelun alkupuolella liikutettua palloa pelinrakentaja Aleksi Riekin heitoin. Pelinrakentajan ja laitahyökkääjien yhteispeli ei kuitenkaan toiminut ottelussa riittävällä tehokkuudella. Liian usein vaasalaispuolustuksella oli helppo työ poimia marja ilmasta ja kuljettaa sitä toiseen suuntaan.

Takapuolustaja Geza Toth erottui Northern Lights II-puolustuksesta useilla taklauksillaan. Myös puolustuksen linja ja puolustuksen keskusta hoitivat hommansa olosuhteisiin nähden kohtuullisesti. Vikings ei suinkaan tehnyt ottelussa mitä tahtoi, vaikka numerot olivatkin lopulta varsin selkeät.

Northern Lights II:n joukkueenjohtaja Matias Westerberg kiitteli vaasalaisten laadukasta esitystä. Oman joukkueensa vaihtopenkki oli saanut olla Westerbergin mukaan hieman leveämpi.

– Muutama kriittinen poisjäänti vaikuttaa aika kovasti joukkueemme peliesityksiin. Sateinen sää vaikutti ehkä jonkin verran neljän laitahyökkääjän muodostelmamme toimivuuteen. Vaasa oli toki kaikin puolin parempi, Westerberg summasi.

Odotettu voitto kiinnittää Vikingsin yhä kovemmin lohkon A kärkipaikalle. Voittamattomat vaasalaiset joutuvat todennäköisesti seuraavan kerran tosipaikan eteen vasta 11.8. Kuopio Steelersin vieraana. Hyvällä todennäköisyydellä lohkon muista joukkueista ei vaasalaisille tule olemaan heinäkuun aikana harmia, niin vakuuttavaa peliä joukkue on esittänyt.

Muutama kriittinen poisjäänti vaikuttaa aika kovasti joukkueemme peliesityksiin.

Northern Lights II:lle runkosarjan avauspuolisko oli vähintäänkin mielenkiintoinen. Avausottelun luovutuksesta siirryttiin selkäsaunaan Kuopiossa, minkä jälkeen Lights II nappasi kaikkien yllätykseksi kotivoiton Piratesista. Tasoero Vikingsiin oli lauantaina aivan liian kova. Joukkueen otteesta näkyy harjoittelemattomuus ja yhteispelin puute. Vaasalaiset sen sijaan näyttäytyivät yhtenäisenä ja hyvin harjoitelleena yksikkönä. Lights II:lla on toki hyviä pelaajia, mutta yhteen hitsautunutta joukkuetta vastaan pelkät yksilösuoritukset eivät usein riitä. Joukkueenjohtaja Westerberg odottaa kuitenkin innolla sarjan toista puolikasta, josta löytyvät edelleen voitettavissa olevat ottelun Jyväskylä Piratesia ja Joensuu Wolvesia vastaan.

– Wolves-ottelua odotan ainakin itse mielenkiinnolla. Harmi kun vieraspeli Joensuussa jäi pelaamatta. Tärkeintä joukkueelle eivät kuitenkaan ole voitot, vaan se, että kausi saadaan pelattua järkevästi läpi. Jos jätkät pysyvät ehjänä ja mukana, kausi on meille onnistuminen, Westerberg kertoi ottelun jälkeen.

Kommentoi

  • Onko ottelusta kuvia enemmänkin ?

  • On, mutta todennäköisesti vasta viikonlopun jälkeen. Pahoittelut :)