Steelersille rutiinivoitto Piratesista

Gridiron Staff 30.6.2012 20:49 3 kommenttia

(4-0)

35

(1-3)

00
1 2  
21 14 35
0 0 0

30.6.-1.7.2012

Kuopio Steelers otti odotetun kotivoiton Jyväskylä Piratesista lukemin 35-0.

Vieraileva Pirates-hyökkäys oli lauantain ottelussa todellisissa ongelmissa. Kuopion takakenttä sai pelattua vieraiden heittopelin hyvin pois. Aloittava pelinrakentaja Mikko Lyyra ja ottelun loppupuolella peliin tuotu Marko Havu heittivät yhteensä viisi syötönkatkoa. Kun onnistuneita heittoja saatiin suunnilleen saman verran, oli vieraiden hyökkäys ottelussa todella alamaissa. Juoksupeli Piratesilla ontuu edelleen. Linjamiesten vähäinen määrä pakottaa joukkueen heittämään paljon, koska kahteen suuntaan pelaavat jätit eivät yksinkertaisesti jaksa pitää tarvittavaa intensiteettiä yllä, jos joukkue juoksisi paljon. Lauantaina Piratesin ongelmana oli lisäksi jatkuvasti osin epäonnistuneet aloitussyötöt.

– Kuopio oli parempi joukkue kuin me, ei kahta sanaa, Lyyra kehui.

– Heidän takakenttänsä oli vahva. Laitahyökkääjämme juoksivat kuviot vähän miten sattuu, enkä itsekään onnistunut heitoissa toivotusti.

Tasapainoisella hyökkäyksellä otteluun lähtenyt Steelers joutui hyökkäyspelissään jyväskyläläisiä vastaan jopa yllättävän koville. Lähes jatkuvasti kentällä ollut vieraspuolustus sai hidastettua Steelersin hyökkäystä kohtuullisesti, joten aivan ylijuoksuksi ottelu ei mennyt. Steelers sai kuitenkin taottua tasaisesti pisteitä hyvällä juoksupelillä ja ajoittain onnistuneilla heitoilla. B-ikäinen Markus Ojainväli otti Mikko Soinisen pitkän heiton näyttävästi kiinni ja pinkoi pelivälineen kanssa pitkän matkan aina maaliin saakka. Lisäksi Steelers onnistui myös muutamassa pitemmässä juoksussa.

Steelers sai etua ottelussa myös hyvästä pelaajatilanteesta – paikalle kun saatiin kolmisenkymmentä jenkkifutaria. Suuremmilta numeroilta säästyttiin vieraiden melko hyvän puolustuspelin lisäksi myös isäntien ottamien rangaistusten vuoksi. Myös Steelers heitti ottelussa syötönkatkoja, tosin huomattavasti vieraitaan harvemmin.

Odotettu voitto on Steelersille vain yksi askel lähemmäs sarjan pudotuspelejä, joihin joukkue liki varmasti selviytyy. Runkosarjan horisontissa siintää vielä lisäksi kotipeli Vaasa Vikingsia vastaan 11.8. Steelers ei runkosarjassa suinkaan ole esittänyt täydellistä peliä, joten seuraavat viikot sujuvatkin varmasti yhteispelin parantamisen parissa.

Piratesin osalta kausi päättyy liki varmasti runkosarjaan. Mielenkiintoisia otteluja joukkueelle silti vielä riittää. Seuraavan kerran joukkue pelaa 21.7., kun Northern Lights II saapuu Jyväskylään. Mikko Lyyraa alkukuun Oulu-tappio jäi kismittämään.

– Sekin oli vähän samantyylinen matsi kuin tämänpäiväinen – hyökkäyksessä ei onnistunut mikään. Kotimatsia lähdetään voittamaan. Siitä tulee varmasti tasaväkinen kamppailu. Samalla linjalla jatketaan muuten, mutta juoksupeliä on pakko koettaa parantaa, Lyyra summasi.

Kommentoi