Sarjanousijat kohtaavat Bulldogsin ensimmäisessä kotiottelussa

Tuomo Tomperi 30.6.2012 14:07 Ei kommentteja

(1-4)

(0-5)

01.07.2012 klo 16:00 Sipoo

Keskinäisen avausottelunsa jälkeen pelkkiä tappioita kokeneet Sipoo Bulldogs ja East City Giants kohtaavat sunnuntaina Söderkullan kentällä.

Erikoisesti kauden viidellä vieraspelillä aloittanut Sipoo Bulldogs pelaa runkosarjan toisen puoliskon täysin kotikentällään. Päällekkäisten varausten vuoksi tapahtuneet siirrot ovat hankaloittaneet nuoren joukkueen alkukautta. East City Giants -voiton jälkeen Bulldogs on hävinnyt kertaalleen kaikille sarjan muille joukkueille. Ainoastaan yksi otteluista on tosin päätynyt varsinaiseen ryöpytykseen, kun Bulldogs hävisi Nokialla Ghosthuntersille lukemin 0-56. Pori Bearsia ja Kouvola Indiansia vastaan joukkue jopa johti puoliajalle mennessä, eikä Helsinki 69ersiakaan vastaan puolustus päästänyt kahta maalia enempää.

East City Giantsin osalta tilanne on hieman toinen. Bulldogsille kärsityn 10-20 -tappion jälkeen joukkue on pystynyt tekemään vain kuusi pistettä seuraavissa neljässä ottelussa. Joukkue on avausottelunsa jälkeen hävinnyt sarjan muille joukkueille keskimäärin lukemin 2-75. Joukkueen tilanteen voisi ajatella näyttävän murheelliselta. Valmennusjohto ei kuitenkaan tätä allekirjoita. Ari Evwaraye kommentoi runkosarjan ensimmäistä puoliskoa seuran kotisivuilla.

– Kuppi voi olla puoliksi tyhjä tai puoliksi täynnä. Me näemme kyllä puoliksi täyden kupin, toteaa aina yhtä positiivinen päävalmentaja Evwaraye.

– Tässä vaiheessa on tärkeä muistuttaa niin pelaajia, valmentajia kuin kannattajiakin siitä, miksi lähdimme I-divisioonaan ja ECG:tä uudelleen perustamaan ylipäänsä. Me mittaamme menestyksen pelaajien kehityksenä. Tässä valossa meillä on ollut vähintäänkin tyydyttävä kausi tähän asti.

Myös East City Giantsin leirissä on pantu merkille puheet siitä, etteivät sunnuntaina kohtaavat joukkueet kuuluisi I-divisioonaan.

– Nyt täytyy tarkastella kilpailujärjestelmäämme, jossa I-divisioonaan kuuluvat parhaan kahdeksan joukkueen jälkeen seuraavat kuusi parasta joukkuetta. Me kuulumme tähän joukkoon, Evwaraye toteaa.

Joukkue on avausottelunsa jälkeen hävinnyt sarjan muille joukkueille keskimäärin lukemin 2-75.

Ykkösdivisioona pelataan tänä vuonna ensimmäistä kertaa kuudella joukkueella sitten kauden 2007. Kaudella 2009 sarja aloitti myös kuudella joukkueella, mutta Vaasa Vikings luopui leikistä kesken kesän. Voidaan perustellusti todeta, että erot divisioonien välillä ovat pelillisesti ja taloudellisesti suuremmat, kuin ykkösdivisiionan ja liigan vastaavat. I-divisioonan korotettu vaatimustaso vaatii myös pelaajilta ja taustajoukoilta selvästi suurempaa sitoutumista. Vaikka East City Giants ei ole pelillisesti tällä kaudella menestynyt, on joukkueelle nostettava hattua yrityksestä.

East City Giantsia rasittaa lisäksi ennen kauden alkua määrätty kahden sarjapisteen sakko. Näin ollen sunnuntain ottelun voittokaan ei nostaisi joukkuetta pois putoajan paikalta. Joukkueessa on varmasti tiedostettu, että suurella todennäköisyydellä ensi kaudella ECG nähdään jälleen kakkosessa. Joukkueen kehityksen kannalta on kuitenkin hyväksi, että divarin pelin taso on pelaajille selvä. Voitolla sunnuntain ottelusta pelaajilla selviäisi viimeistään se, ettei divisioonataso ole välttämättä niin kaukana, kuin moni voisi luulla. Pitemmän tähtäimen suunnitelmat näkyvät Giantsin toiminnassa jo siinäkin, ettei joukkue tavoitellut Porvoon Butchersista erotetun Ray Wagnerin palveluksia, vaikka Wagner olisi epäilemättä tuonut joukkueen hyökkäykseen lisää tulivoimaa. East City Giants antaa mieluummin peliaikaa pelinrakentajakaksikolleen, josta nuori Niko Bredbacka on saanut jatkuvasti lisävastuuta aloittavan pelinrakentaja Pete Salovallan rinnalla.

Vierasvoitto Sipoosta on Giantsille kenties otettavissa, mutta kotijoukkue lähtee silti otteluun selkeänä suosikkina. Pienellä pelaajistolla koko kauden pelannut joukkue on jaksanut taistella. Pelinrakentaja Reed Gottulan johdulla Bulldogs on myös pystynyt liikuttamaan palloa ja tekemään pisteitä. Bulldogsin ote on kuitenkin usein lipsunut toisella puoliajalla. Sunnuntain otteluun joukkueen on pakko pitää kuri ja pelitaso hyvänä loppuvihellykseen saakka. Bulldogs-leirissä tiedetään varmasti hyvin, että tämä ottelu on ympyröity vastustajan kalenterissa suurella, mustalla tussilla.

Ottelu pelataan sunnuntaina Söderkullan kentällä klo 16 alkaen.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *