Jaguaarit pakkovoiton edessä Velodromilla

Gridiron Staff 30.6.2012 15:12 Ei kommentteja

(3-1)

(1-3)

01.07.2012 klo 18:00 Helsinki

Jyväskylän Jaguaarien mollivoittoisesti alkanut kausi jatkuu sunnuntaina Käpylän Velodromilla, kun vastaan asettuu Helsinki Roosters.

Kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla sarjataulukon kolmoseksi kiilannut Roosters lähtee sunnuntain otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Jaguaarit eivät ole koskaan onnistuneet voittamaan Roostersia joukkueen kotikentällä. Viimeksi kausilla 2007-2009 Helsingissä pelatuissa otteluissa Roosters oli joka kerta parempi, kaudella 2008 jopa kahteen kertaan. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kuitenkin Jyväskylän Palokassa, ja silloin isäntäjoukkue oli parempi.

Helsinki Roostersin kausi on alkanut vieraitaan huomattavasti paremmin. Toisin kuin viime kaudella, tämän kauden jenkkivalinnat ovat osuneet Helsingissä nappiin. Jaren Wilcox ja Antonio Harris ovat pelanneet erinomaisesti johtaen Roostersin nopeaa ja liikkuvaa puolustusta. Viime kauden sekava paletti on saatu tälle kaudelle loihdittua aivan uuteen uskoon, vaikka moni tämän kauden avainpelaajista pelasi joukkueessa jo viime vuonna. Toki joukkue on myös vahvistunut muutamalla laadukkalla kotimaisella pelaajalla. Jo valmiiksi nuori joukkue nuorenee entisestään, kun Amerikasta palaava nuori Kimi Linnainmaa tekee liigadebyyttinsä sunnuntaina. Linnainmaa on pelannut lukiofutista vaihto-oppilaana Floridassa.

Roosters-hyökkäys on löytänyt viimeisissä otteluissaan myös kahdessa ensimmäisessä ottelussa kadoksissa olleen juoksupelinsä. Alkukaudesta Robert Johnsonin pyörittämän ilmasirkuksen varassa ollut helsinkiläisjoukkue on löytänyt tapoja hyödyntää nopeaa Henri Jussilaa entistä paremmin. Jussila onkin rullannut kahdessa edellisessä pelissään yhteensä liki 300 juoksujaardia. Huonoja uutisia Roostersille tuo britti James Andersonin paluu kotimaahansa. Perhepiirin ikävien tapahtumien vuoksi Anderson ei voi enää jatkaa joukkueessa.

I have taken the very tough decision to leave the Helsinki Roosters and return home to the UK.

– I have taken the very tough decision to leave the Helsinki Roosters and return home to the UK. Some pretty tough news from home has made it impossible for me to stay here in Finland. This is by no means a reflection on the Roosters as a team or organization, nor indeed me as a player, Anderson toteaa Roostersin nettisivuilla. Roostersilla on edelleen kuitenkin käytettävissä kenties maan laadukkain kotimainen laitahyökkääjäosasto, jonka kärjessä viilettävät Torsten Malm ja Markus Lievonen.

– Laitahyökkääjissä ei ole yhtään ”speedsteriä”, mutta he hallitsevat kuvionsa ja ottavat Robertin toimittamat pallot varmuudella kiinni, Jaguaarien päävalmentaja Benjamin Jensen kuvailee SAJL:n ennakossa.

Koska ottelun jälkeen kumpikin joukkue on pelannut runkosarjastaan vain puolet, matemaattisessa mielessä ottelu ei ole kummallekaan pakkovoiton paikka. On kuitenkin kylmä fakta, ettei Jyväskylän Jaguaareilla ole varaa ottaa tässä vaiheessa kautta neljättä tappiota ja elätellä edelleen toiveita pudotuspelipaikasta. Joukkueella on loppukaudesta vielä ottelut Helsinki Wolverinesia ja Seinäjoki Crocodilesia vastaan. Jos Roosters vie sunnuntaina voiton, ei optimistisinkaan jaguaarikannattaja voi enää joukkueelta jatkopaikkaa toivoa. Neljällä tai viidelläkään voitolla ei pudotuspeleihin todennäköisesti ole asiaa.

Kirvelevän Butchers-tappion Jaguaarien joukkueenjohtaja Santeri Supi mainitsi, että tästä eteenpäin joukkueen on yksinkertaisesti keskityttävä voittamaan yksi ottelu kerrallaan. Joukkue ei suinkaan ole esittänyt luokatonta peliä tällä kaudella. Jaguaareilla voisi hyvinkin olla jo kolme voittoa, jos joukkue olisi kyennyt pysäyttämään Northern Lightsin ja Butchersin tappio-otteluiden loppuvaiheissa (video). Jossittelu on toki sinänsä turhaa, mutta joukkueen sisällä varmasti tunnetaan oma potentiaali ja mahdollisuudet, jos joukkue pystyy hitsautumaan paremmin yhteen.

Jaguaarien pelinrakentaja Daniel Smithwick tekee jälleen paluun kokoonpanoon yhden huilatun ottelun jälkeen. Northern Lights-ottelussa kärsitty aivotärähdys piti miehen pois Butchers-ottelusta. Roostersia vastaan Smithwick on jälleen omalla paikallaan. Smithwickin ykköskohde tällä kaudella on ollut kahden kauden takainen vuoden liigatulokas William Lahti. Mika Nissisen debyytti Butchersia vastaan nosti myös joukkueen juoksuhyökkäyksen potentiaalia. Laituri Pasi Raatikainen saattaa palata kokoonpanoon jo sunnuntaina.

– Meille on tärkeää olla tasapainoisia hyökkäyksessä. Pelaamme sweep-juoksuja ja olemme uhka myös heitoissa, Jensen avaa hyökkäyksensä ydintä SAJL:n ennakossa.

Sunnuntain ottelussa on molemmille joukkueille paljon pelissä. Pystyykö Jaguaarit nousemaan takaisin pudotuspelitaistoon? Tipahtaako Roosters takaisin harmaaseen keskikastiin, vai nouseeko joukkue kertaheitolla selkeäksi sarjakolmoseksi? Ottelu pelataan Käpylän Velodromilla sunnuntaina alkaen klo 18.00.

Lue myös

Kommentoi