Indians voittoon trillerissä

Gridiron Staff 30.6.2012 23:25 5 kommenttia

(2-3)

26

(3-2)

27
1 2 Jatkoaika  
6 14 6 26
0 20 7 27

30.06.2012 klo 16:00 Helsinki

Kouvola Indiansin uusi hankinta Lucas Cox siivitti joukkueen jännittävään jatkoaikavoittoon Helsinki 69ersista. Mikko Lautamatti merkkautti kaksi maalia.

Ensimmäinen kesätauon jälkeen pelattu divisioonaottelu toi myös mukanaan uusia tuulahduksia. Molemmat joukkueet olivat hankkineet uuden vahvistuksen tauon aikana. Sekä 69ersin amerikkalais-saksalainen Donnie Avant että Indiansin Lucas Cox pystyvät pelaamaan hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Avantia käytettiin laitahyökkääjänä ja takakentällä. Coxin rooliin kuului keskimmäisen tukimiehen sekä hyökkäyksen keskushyökkääjän tehtävät.

Jo 12-0 -johtoon karanneet helsinkiläiset huomasivat yllättäen joukkueensa johdon huvenneen ottelun viimeisellä neljänneksellä. Indians siirtyi Lucas Coxin voimakkaalla juoksutouchdownilla ja Mikko Lautamatin kiinniotolla 12-13 -johtoon. Pari minuuttia ennen loppua Niclas Carpelan poimi Charles McCrean rähmäyksen ja palautti sen aina isäntien maalialueelle saakka. Ottelun draaman kaari oli kuitenkin vasta puolivälissä. 69ers onnistui luonnollisesti tuomaan pelin vielä tasoihin viimeisen minuutin heitolla Donnie Avantille.

Jatkoajalla Indians vaikutti juoksevan palloa väkivahvan Coxin toimesta viimeiseen saakka. Kouvolalaisvalmennuksella oli kuitenkin hihassaan vielä ässä. Cox hämäsi juoksua, keräsi puolustajat ympärilleen ja heitti yllättäen pallon Mikko Lautamatille. Kouvolan lisäpisteen jälkeen 69ers vastasi touchdownilla ja lähti rohkeasti yrittämään ottelun voittoa kahden pisteen yrityksellä. 69ersin juoksuyritys kuitenkin kilpistyi linjaan, ja Indians pääsi juhlimaan ottelun voittoa.

Sarjan puolivälissä Helsinki 69ers on yllättäen valahtanut sarjan neljännelle tilalle. Kaikki kolme kauden pääasiallista kilpakumppania ovat onnistuneet viemään voiton 69ersin nenän edestä. Ottelut ovat kuitenkin kaikki olleet varsin tiukkoja, ja ratkenneet lopulta varsin pieniin asioihin. 69ersin Jukka Rantala ei murehdi tulleita tappioita liikaa.

– Kyllä me itse ollaan kuitenkin oma pahin vihollisemme, Rantala summasi ottelun jälkeen.

– Olemme nyt pelanneet kaikkia muita joukkueita vastaan. Jos saamme oman pelin kohdalleen, kaikki joukkueet ovat voitettavissa.

Lauantain ottelusta Rantala halusi nostaa esille Indiansin uuden vahvistuksen Lucas Coxin. Rantala halusi nostaa Coxin arvon joukkueelleen varsin korkeaksi.

– Cox oli täysin mies paikallaan puolustuksessa. Lisäksi mies myös juoksi pallon kanssa tehokkaasti.

Indiansin Cox on todellinen myrskyvaroitus myös Nokian ja Porin suuntaan. Lauantain ottelussa ammattimies tuhosi juoksupelit keskeltä armottoman tehokkaasti. Lisäksi hyökkäyksen puolella Cox nosti välittömästi myös Indians-juoksun täysin varteenotettavaksi aseeksi joukkueen arsenaalissa. Pelinrakentaja Nick Gauthier ei ole käytettävissä samaan aikaan Coxin kanssa, mutta toisaalta Indiansilta löytyy myös kotimainen pelinrakentajakaksikko tarpeen vaatiessa. Indiansin tulee olla Coxin kanssa kuitenkin varovainen. Vaikka mies onkin erittäin fyysinen ja jakaa mielellään iskuja, liian kova rasitus viikosta toiseen vaikuttaa varmasti palautumiseen. Indiansin on löydettävä sopiva tasapaino peluutuksessa, jotta vahvistuksesta on hyötyä myös pudotuspelivaiheessa.

69ersin Donnie Avant esiintyi avausottelussaan kohtuullisesti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Avantin otteet epäilemättä vielä paranevat miehen päästessä harjoittelemaan joukkueen kanssa pitempään. 69ersilla on kuitenkin tappioista huolimatta erittäin hyvät mahdollisuudet selvitä sarjan pudotuspeleihin. Pudotuspeleissä tunnetusti mitä tahansa voi tapahtua. Varsinkin, kun tämän kauden sarja on ollut neljän kärkijoukkueen osalta liki ennennäkemättömän mielenkiintoinen ja tasainen. Vaikka Pori ja Ghosthunters majailevatkin tasapisteissä kärjessä alkukauden jälkeen, on nelikosta vaikea nostaa selkeää suosikkia. Erot ovat kuitenkin niin pieniä, ja uudet vahvistukset varmasti sekoittavat pakkaa.

Indians pääsee testaamaan sarjajohtajan iskukyvyn jo viikon päästä, kun joukkue isännöi Pori Bearsia Kuusankoskella. Alkukaudesta Bearsille hävinnyt Indians voi uuden vahvistuksensa myötä olla ensi viikon lauantaina pelattavassa ottelussa jo aivan toista maata. Mielenkiintoisesti lauantaina vastustajat 69ers ja Indians kohtaavat toisensa uudelleen jo kahden viikon kuluttua. Kenties silloin sarjan voimasuhteista osataan sanoa jo enemmän.

Lue myös

Kommentoi

  • Eikös Nesi poiminut McRean fumblein ja palauttanut sen maaliin? Tilanteen jälkeen oli aikamoinen kalapaliikki tilanteesta…

    69ersien #64 hoiti jälkitilanteen mallikkaasti sivulinjalla!

  • Näin kävi. Virhe on nähtävästi poimittu Indiansin sivuilta, jonne asia on nyt korjattu.

  • Korjattu myös tänne. Kiitos paljon korjauksesta :)