Crocodiles saa vieraita Turusta

Gridiron Staff 28.6.2012 21:26 Ei kommentteja

(3-0)

(0-4)

30.06.2012 klo 16:00 Seinäjoki

13 ottelun kotivoittoputkessa porskuttava Crocodiles saa vastaansa turkulaisjoukkueen, joka ei ole voittanut Seinäjoella kahdeksaan vuoteen.

Lauantai-iltapäivän ottelun asetelmat ovat ennalta erittäin selkeät. Tappioton Crocodiles saa vastaansa 15 ottelua peräjälkeen hävinneen Turku Trojansin. Vaikka turkulaisjoukkueen esitykset ovatkin monella mittarilla parantuneet viime vuodesta, suurista harppauksista ei ole voitu alkukauden aikana puhua. Crocodiles sen sijaan on monipuolistanut palettiaan viime kauden yksipuolisesta option-hyökkäyksestään. Viime kauden pisteiloitteluun Crocodiles ei ole yltänyt, mutta silti takataskussa on alkukaudelta pelkkiä voittoja. Seinäjokelaisten tavoitteena ei selvästikään ole lyödä piste-ennätyksiä heikompien joukkueiden kustannuksella, vaan rakentaa monipuolinen joukkue, jolla on edellytykset menestyä myös pudotuspeleissä. Pohjanmaan ylpeyden päätavoite on helppo kiteyttää – tavoitteena on yksiselitteisesti voittaa Helsinki Wolverines.

Viime kaudella Crocodiles löylyytti Trojansia kahteen otteeseen. Ensimmäinen ottelu päättyi 77-7, toinen 57-7. Trojans-puolustus ei löytänyt otteluissa keinoja pysäyttää järkälemäistä Crocodiles-hyökkäystä, eikä joukkueen hyökkäyspeli pärjännyt sen paremmin. Turkulaispuolustus on tälle kaudella parantunut jonkin verran. Viime kauden murskajaisia tuskin nähdään, mutta tällä kertaa Crocodilesilla on käytettävissään option-hyökkäyksen lisäksi myös laadukas heittopeli. Crocodilesin päävalmentaja Jim Ward ei SAJL:n ennakon mukaan lähde aliarvioimaan Trojansia.

– Yleensä näissä peleissä häviää, jos aliarvioi vastustajansa. Me emme siihen lähde. Trojansilla on huomattavasti parempi joukkue kuin vuosi sitten, Ward kommentoi.

Crocodiles-käskyttäjä hallitsee selvästi urheilukliseet, mutta muuttavatko kohteliaisuudet lopulta mitään? Fakta on, että Crocodilesin on pystyttävä jo pelkällä materiaaliylivoimallaan pitämään sarjapisteet tiukasti Pohjanmaalla. Joukkueet taistelevat tällä kaudella täysin eri sarjasijoituksista, ja mikään muu kuin kotivoitto olisi Crocodilesille nöyryyttävä katastrofi.

Ennen kesätaukoa uutisoitu laitahyökkääjä Ilkka Laitisen paluu viherpaitaan on varmasti omiaan täydentämään Dominic Kegelin tahdittamaan Crocodiles-hyökkäystä. Vili Rajamäki ja Jarkko Suokas ovat esittäneet alkukaudesta mallikkaita otteita Kegelin kohteina, ja Laitisen paluu varmasti entisestään parantaa isäntäjoukkueen tulivoimaista heittohyökkäystä. Maajoukkuekeskushyökkääjä Veikka Lehtonen ja Kegel tuovat myös runsaasti juoksu-uhkaa, mikäli Trojans-puolustus lähtee pelaamaan ensisijaisesti heittoa vastaan.

Toivooko Pauli Ojanen Crocodilesilta heittopeliä?

SAJL:n ennakossa Turun Pauli Ojanen arveli ottelun kulkua.

– Uskon, että Crocodiles rakentaa meitä vastaan juoksupeliä. Varsinkin, jos luvatut sateet toteutuvat. Jenkit ja erityisesti pelinrakentaja Kegel ovat keskiössä, Ojanen miettii.

Seinäjoen Chris Holmesly nähdään lauantaina todennäköisesti jälleen pallonkantajana, mutta on mielenkiintoista nähdä, lähteekö Crocodiles haastamaan vahvana pidettyä Trojansin juoksupuolustusta ottelun alusta alkaen. Helsinki Wolverines leikitteli kolme viikkoa sitten 57-0-voiton Trojansista pääasiassa heittäen. Crocodilesilta löytyy myös heittovoimaa – miksi ei lähteä haastamaan Turun takakenttää heti ottelun alusta lähtien?

Trojansin takapuolustus ei kuitenkaan ole lainkaan luokaton, joten voi olla, että päävalmentaja Ojanen toivoo Crocodilesilta nimenomaan heittopeliä. Yksi tai kaksi huonoa päätöstä, ilmaan kimmonnut pallo ja syötönkatko sopivaan paikkaan saattaisivat muuttaa ottelun alkuasetelmia melkoisesti. Kokonaiset kuusi pistettä otteluidensa varsinaisilla peliajoilla tuottanut Trojans-hyökkäys ei ole selvästikään suunniteltu pelaamaan takaa-ajoasemasta. Jos Trojans saa tavalla tai toisella ottelun alkuun pistesuorituksen, voi joukkueen puolustus pitää hyökkäyksen pelissä pitkälle toiselle puoliajalle saakka.

Moni saattaa ennen lauantain ottelua tuhahtaa ja miettiä, miksi ottelu ylipäätään täytyy pelata. Emme osaa toimituksessa olla niin kyynisiä. Amerikkalaisen jalkapallon suola on siinä, että pieniltäkin vaikuttavat virheet voivat koitua erittäin kohtalokkaiksi. Kenties Trojans pystyy pitämään ottelun vähämaalisena? Kuka tietää – ehkä turkulaisten pitkän tappioputken kuluessa keräämä paha karma tasoittuu lauantaina kertarytinällä? Tämä selviää lauantaina Jouppilanvuoren tekonurmella kello 16.

Kommentoi