Bears ja Ghosthunters kärkikamppailussa

Gridiron Staff 28.6.2012 19:46 Ei kommentteja

(5-0)

(4-1)

30.06.2012 klo 16:00 Pori

Ykkösdivisioonan runkosarjan puolisko pyörähtää sarjan kärkikaksikon osalta käyntiin lauantaina, kun Ghosthunters matkustaa Poriin.

Avauskierroksella toukokuussa pelattu joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen ei jättänyt katsojiaan kylmäksi. Varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteeseen 13-13 jäänyt ottelu ratkesi vierasjoukkue Bearsin eduksi vasta hyökkäyskilpailussa. Avauskierroksen jälkeen kumpikin joukkueista on kerännyt neljä peräkkäistä voittoa.

Pori Bears on esiintynyt paluukaudellaan jopa odotettuakin pirteämmin. Joukkue on kärsinyt jonkin verran loukkaantumisista, mutta pääosin Bearsin paletti on pysynyt kasassa. Alkukaudesta haparoinut pelinrakentaja Hector Ayala on päässyt kauden edetessä paremmin yhteisymmärrykseen laitahyökkääjiensä kanssa. Aina vaarallinen Tony Sandhu lienee Ville Penttilän loukkaantumisen jälkeen pelinrakentajansa selkeä ykköskohde. Bears pystyneekin lauantaina haastamaan vieraansa avausottelua paremmin myös heittopelillä.

Vierasjoukkue Ghosthunters on vastannut tämän kauden positiivisimmasta yllätyksestä ykkösdivisioonassa. Avausottelun tiukan tappion jälkeen Sami Teleniuksen luotsaama nälkäinen nokialaisryhmä on onnistunut kukistamaan muun muassa sarjan kärkijoukkueihin jo vuosia kuuluneet Helsinki 69ersin ja Kouvola Indiansin. Vahvasti kotimaisiin nimiin luottava Ghosthunters on palkannut joukkueeseensa vain yhden ulkomaalaisvahvistuksen. Rhode Islandin Dan O’Connell on kuitenkin täyttänyt joukkueen odotukset täydellisesti. Sekä keskushyökkääjänä että tukimiehenä loistanut O’Connell on vahva pelimies, jolta joukkue voi odottaa loppukaudellakin paljon.

Ghosthunters on kuitenkin osoittanut olevansa vaarallinen joukkue myös ilman amerikkalaisvahvistustaan. Velodromilla pelatussa kamppailussa Ghosthunters kukisti isäntäjoukkue 69ersin täysin kotimaisin voimin O’Connellin loukkaannuttua ennen ottelua. Ghosthuntersin Christoffer Anttila on paikannut O’Connellia mallikkaasti. Ennen kesätaukoa Anttila juoksi uudeksi seuraennätykseksi 258 jaardia East City Giantsia vastaan. Tummia pilviä joukkueen loppukaudelle nostattaa kuitenkin pelinrakentaja Lari Siitosen valitettava loukkaantuminen. Tulokaspelaaja Teemu Kakko paikkasi ECG-ottelussa Siitosta hyvin, mutta miten pitkälle nokialaisjoukkue voi selvitä, jos Siitosen loukkaantuminen osoittautuu vakavaksi?

Bears on keskittynyt viime aikoina erityisesti juoksupuolustuksen vahvistamiseen ja kehittämiseen.

Isäntäjoukkue Bears ei ole kuitenkaan suotta avannut kautta pelkillä voitoilla. Joukkueen peli on parantunut koko ajan kauden edetessä. Kruununa nähtiin kesätaukoa edeltänyt taisteluvoitto 69ersista lukemin 24-36. Toisessa kohtaamisessaan joukkueet epäilemättä tuntevat toisensa jo paremmin. Bears on keskittynyt viime aikoina erityisesti juoksupuolustuksen vahvistamiseen ja kehittämiseen. Päävalmentaja Kimmo Mattila on varmasti miettinyt keinoja vahvan nokialaishyökkäyksen pysäyttämiseen. Heittopelillä Ghosthunters tuskin isäntiään yllättää.

Isäntäjoukkueella on sivussa edelleen muutama pelaaja, mutta joukkue saa myös muutaman pelaajan takaisin sairastuvalta. Erityisesti puolustuksen puolelle Bears saa liki täyden miehityksen.

Suurin mielenkiinto ottelussa kohdistuu siihen, miten Bearsin heittopeli onnistuu nokialaispuolustusta vastaan. Ghosthunters päihitti aiemmin kaudella vahvasti heittopeliin luottavan Kouvola Indiansin, joten täysin tutkimattomilla vesillä lauantain vierasjoukkue tuskin on. Nokian hyökkäyksen on myös pystyttävä ottelussa heittämään aika-ajoin. Vahvakaan juoksupeli ei välttämättä riitä sarjajohtajaa vastaan.

Ottelu pelataan lauantaina klo 16 Porin Urheilukeskuksessa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *