69ers ja Indians kohtaavat ensimmäistä kertaa

Gridiron Staff 28.6.2012 20:24 Yksi kommentti

(2-2)

(2-2)

30.06.2012 klo 16:00 Helsinki

Kauteen suurin odotuksin lähteneet perinteiset ykkösdivisioonajoukkueet löytyvät kaikkien yllätykseksi neljän ottelun jälkeen sarjan keskikastista.

Helsinki 69ers ja Kouvola Indians ovat tämän kauden divisioonaseuroista ainoat, joita mahdollinen liigapaikka kaudelle 2013 saattaisi kiinnostaa. Liigaa tai ei – molemmat joukkueet ovat selkeästi asettaneet tavoitteeksensa Spagettimaljan 2012 voiton. Sekä 69ers että Indians ovat vahvasti ehdolla pudotuspeleihin, mutta kotiedusta mittelevät tällä hetkellä muut joukkueet. Mistä on kyse?

Isäntäjoukkue 69ers lähti kauteen kolmella vahvistuksella. Suomalaisille tuttu trio kutistui duoksi Nestor Alacion loukatessa itseään kauden avausottelussa East City Giantsia vastaan. Charles McCrea ja Marquette Floyd saavat tulevaan otteluun kuitenkin avukseen myös Saksan passin omistavan Donnie Avantin. Kookas takapuolustaja Avant pystyy varmasti pelaamaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Avantin esityksistä saadaan varmasti parempi kuva lauantain ottelun jälkeen, mutta jo ennalta on selvää, että uusi vahvistus nostaa Helsinki 69ersin tukevammin taistelemaan sarjan voitosta tällä kaudella.

Nick Gauthier on onnistunut vain 42% heitoistaan Bearsia, Ghosthuntersia ja Bulldogsia vastaan.

Kouvola Indiansin hyökkäyspeli on alkukaudesta ollut pienoinen pettymys. 106 pistettä neljässä ottelussa tehnyt kouvolalaishyökkäys on East City Giants-ottelua lukuunottamatta ollut melko tehoton. Ennen kautta kovilla odotuksilla ladattu heittopeli on yskinyt melkoisesti. Jos pelillisesti kenties väärässä sarjassa pelaavaa ECG:tä vastaan pelattua ottelua ei oteta laskuissa huomioon, Indiansin pelinrakentaja Nick Gauthier on onnistunut vain 42 prosentissa heitoistaan. Bearsia, Ghosthuntersia ja Bulldogsia vastaan on syntynyt kuusi touchdownia ja kuusi syötönkatkoa. Kuulopuheiden mukaan Kouvolassa ei olla oltu täysin tyytyväisiä Gauthier’n esityksiin. Hyvät otteet lauantaina parantaisivat varmasti pelinrakentajan osakkeita huomattavasti.

Lisäapua Indians saa kesätauon jälkeen maahan saapuneesta uudesta vahvistuksestaan. Pääosin blokkaavana keskushyökkääjänä pelannut Lucas Cox on kuulunut jopa Atlanta Falconsin harjoitusvahvuuteen. Kouvolassa Coxille kaavaillaan luultavasti hieman toisenlaista roolia. Toki Indiansilla on käytettävissään pelinrakentajan paikalla myös suomalaiset Niclas Carpelan ja Henri Kauhanen, mutta Gauthier’n siirtyminen sivuun pitemmäksi aikaa on kaukaa haettu ajatus. Todennäköisesti Coxin rooli on auttaa joukkuetta pääasiassa puolustuksessa sekä tietyissä tilanteissa lähellä vastustajan maalialuetta. Indiansin juoksupeli on ollut alkukaudesta melkoinen pettymys. Cox tuo ainakin joukkueen red zone -pelaamiseen selkeästi lisää voimaa.

Sarja on ensimmäisen kuukauden aikana muovautunut selvästi kahteen kastiin. Vaikka matemaattisesti kaikki onkin toki edelleen mahdollista, vain harva uskoo East City Giantsin tai Sipoo Bulldogsin pudotuspelipaikkaan tällä kaudella. Näin ollen tämän ottelun häviäjääkään ei uhkaa jääminen ratkaisupelien ulkopuolelle. Sarjan voittoon nouseminen runkosarjan kolmannelta tai neljänneltä sijalta ei kuitenkaan ole helppo tehtävä. Neljänä viime vuonna sarjan on voittanut runkosarjan voittanut joukkue. Kotiedun lisäksi pudotuspeleihin on huomattavasti mukavampi lähteä, jos vastaan tulevasta joukkueesta on alla jo voitto runkosarjassa.

Lauantain ottelussa nähdään, miten 69ersin vahva juoksupeli toimii vahvistunutta Indians-puolustusta vastaan. Vierasjoukkue Indiansin on pakko saada ilmasirkustaan paremmin käyntiin ja vietyä aloitetut hyökkäysvuorot myös loppuun. Lucas Cox tekee varmasti oman tehtävänsä, mutta miten vastaavat McCrea, Floyd, Avant ja kumppanit? Tämä kaikki selviää lauantaina Velodromilla klo 16 alkavassa jännitysnäytelmässä.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *