Mielenkiintoinen kierros kakkosessa

Gridiron Staff 27.6.2012 15:08 7 kommenttia

II-divisioona pyörähtää jälleen käyntiin kesätauon jälkeen! Joko jyvät alkavat erottua akanoista?

Kierroksen avaa lauantain ottelun Kuopio Steelersin ja Jyväskylä Piratesin välillä. Kuopion Väinölänniemellä klo 15 alkavassa ottelussa kohtaavat kaksi joukkuetta, joilta molemmilta löytyy tältä kaudelta tappio Vaasa Vikingsille ja voitto Joensuu Wolvesista. Steelers päihitti kauden avausottelussaan kymmenellä miehellä pelanneen Northern Lights II:n helposti. Pirates sen sijaan sai maistaa katkeraa kalkkia oululaisjoukkueen vieraana kolme viikkoa sitten. Toki Northern Lights II oli kotiotteluunsa selvästi vahvistunut, mutta ennakkoasetelmat eivät lupaa hyvää jyväskyläläisjoukkueelle.

Steelers on tällä kaudella luottanut totuttuun tyyliin vahvaan juoksupeliin, jonka sekaan on aika-ajoin pyritty sekoittamaan hieman heittoa. Resepti on toiminut kesätaukoa edeltänyttä Vikings-ottelua lukuuunottamatta erittäin hyvin. Northern Lights II juoksi Oulussa pelatussa ottelussa puhtaasti Piratesin yli, joten jyväskyläläisten juoksupuolustus laitetaan lauantain ottelussa varmasti jälleen testiin. Piratesin hyökkäys sen sijaan jatkaa todennäköisesti erittäin heittopainotteisesti pelinrakentaja Mikko Lyyran johdolla. Piratesin on kuitenkin saatava pallot pysymään laitahyökkääjien näpeissä huomattavasti aiempaa tehokkaammin, tai muuten ottelun voittajasta ei tule olemaan epäselvyyttä. Arvioimme ottelun päätyvän selkeään kotivoittoon.

Oulu Northern Lights II ja Vaasa Vikings kohtaavat Oulussa lauantaina klo 16. Lohkoa johtava Vikings lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta Lights II:llakin on todennäköisesti sanansa sanottavana. Northern Lights II:n uskotaan pärjäävän tällä kaudella varsinkin kotiotteluissaan kohtuullisesti. Steelers-ottelusta puuttunut linja saatiin täysipainoisena mukaan Pirates-otteluun – kenties nytkin.

Anssi Viiru totesi aiemmin kaudella joukkueen juoksuhyökkäyksen olevan parempi kuin koskaan aiemmin hänen aikanaan.

Vikingsin peli on kuitenkin parantunut ottelu ottelulta. Aiemmin lähinnä hyvästä heittopelistään tunnettu Vikings on esittänyt tällä kaudella myös laadukasta juoksupeliä. Vikingsin päävalmentaja Anssi Viiru totesi aiemmin kaudella joukkueen juoksuhyökkäyksen olevan parempi kuin koskaan aiemmin hänen aikanaan. Vikingsin onkin mahdollista haastaa Northern Lights II:n puolustus tehokkaasti sekä juosten että heittäen. Jyväskylä Piratesia vastaan oululaispuolustus joutui käytännössä puolustamaan vain heittoa. Northern Lights II saattaa pelinrakentaja Aleksi Riekin ja keskushyökkääjä Hannu Kullaksen johdolla esittää pirteitä otteita, mutta pisteet matkaavat silti Vaasaan.

Samaan aikaan Oulun ottelun kanssa käynnistyvä ottelu Tampere Saintsin ja Salo Scorpionsin välillä tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen C-lohkon voimasuhteisiin. Tappioitta jatkava Saints on ollut odotustemme mukaisesti alkukauden komeetta. Scorpionsilla on kolmesta ottelustaan tuomisina vain yksi voitto. Tappio Saintsille ei lupaisi hyvää joukkueen pudotuspelihaaveille.

Scorpionsin puolustus on kuitenkin ollut tällä kaudella varsin suorituskykyinen. Vain 16 pistettä ottelua kohden päästänyt salolaispuolustus on pitänyt alkukaudesta yskinyttä hyökkäystä mukana kaikissa joukkueen otteluissa. Toistaiseksi joukkue ei ole joutunut puoliajalle kertaakaan tappioasemassa. Mutta miten joukkue pärjää ensimmäistä kertaa kotonaan tällä kaudella esiintyvän Saintsin vieraana?

– Vieraskiertueen jälkeen pääsemme ensi kertaa tänä kesänä kotiareenalle Pyynikille, joten meillä on kova halu näyttää myös kotiyleisölle osaamistamme. Salo on tiedostettu fyysiseksi vastustajaksi joten helppo ottelusta ei tule. Uskon, että meillä on työkalut Salon kaatamiseen, Saintsin päävalmentaja Teemu Majander totesi ennen kesätaukoa.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa kohtaavat Mikkeli Bouncers ja Päijät-Häme Panthers. Molempien joukkueiden kausi on alkanut hieman kaksijakoisesti. Sekä Bouncersilla että Panthersilla on kolmen ottelun jälkeen kasassa vain yksi voitto. Alkukauden otteluiden perusteella Bouncersilta odotetaan kuitenkin menestystä runkosarjan toisen puolikkaan lähestyessä. Voitto Panthersista nostaisi joukkueen sisäradalle pudotuspelipaikkaa ajatellen.

Onko Mikkeli Bouncers nuorelle lahtelaisryhmälle kuitenkin liian kova pala?

Lahtelaisjoukkueella oli kaikki mahdollisuudet ottaa kauden toinen voitto ennen kesätaukoa, mutta sarjapisteet jäivät Hämeenlinnaan Huskiesin voittaessa lukemin 9-0. Ottelussa vierasjoukkuetta haittasivat peräti seitsemän rähmäystä. On sanomattakin selvää, että vastaavanlainen huolimattomuus ei tule kysymykseenkään sunnuntain ottelussa. Mihin joukkue pystyy, jos se pystyy minimoimaan alkukaudesta nähdyt virheet? Lappeenrannan Rajaritareita vastaan Panthers laittoi kuitenkin taululle 43 pistettä.

Onko Mikkeli Bouncers nuorelle lahtelaisryhmälle kuitenkin liian kova pala? Ounastelemme ottelusta tiukkaa kotivoittoa.

Raisio Oakmen jatkaa kotonaan myös kesätauon jälkeen. Sunnuntaina vastaan asettuva Helsinki Wolverines II lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta kotijoukkueellakin on varmasti omat mahdollisuutensa. Molemmat joukkueet ovat hävinneet Tampere Saintsille ja voittaneet lohkon muut joukkueet. Wolverines II esitti kuitenkin tamperelaisjoukkuetta vastaan hieman parempia esityksiä kuin sunnuntain isäntänsä.

Sunnuntain ottelu on kuitenkin helsinkiläisjoukkueen kauden ensimmäinen vierasottelu. Joukkueen pelaajaluettelo on laaja, mutta on silti pieni arvoitus, millaisen porukan joukkue saa otteluun mukaan. Edes 45 pelaajaa ei riitä, mikäli juuri oikeat 45 pelaajaa eivät ole mukana. Joukkue on alkukaudesta joutunut useaan kertaa hieman soveltamaan eri pelipaikoilla avauskokoonpanon pelaajien poissaollessa.

Sunnuntain ottelun voittajalla on erittäin hyvät mahdollisuudet selvitä tämän kauden pudotuspeleihin. Arvioimme varovaisesti niukkaa vierasvoittoa Wolverines II:lle.

Viikonlopun viimeinen kakkosdivisioonaottelu käydään Lappeenrannassa Rajaritarien ja Hyvinkää Falconsin välillä. Rajaritarien nuori joukkue on esiintynyt tällä kaudella ajoittain pirteästi, mutta ennakkoon Falconsin materiaaliylivoima tulee yksinkertaisesti olemaan liikaa. Falcons on alkukauden esitystensä perusteella nostanut itsensä tukevasti Rautamalja-keskusteluun mukaan, eikä sunnuntain isännillä liene asiaan juuri sanottavaa. Falcons on pystynyt esittämään tällä kaudella hyvää hyökkäyspeliä sekä juosten että heittäen tehden 56 pistettä ottelua kohden. Puolustuksen päästäessä alle kolme pistettä ottelussa lienee selvää, ettei Falcons ainakaan runkosarjassa tule pelaamaan tasavertaista joukkuetta vastaan. Jää nähtäväksi, miten Rajaritarien heittopainotteinen hyökkäys puree lohkon kärkijoukkuetta vastaan.

Arviot

 • Steelers – Pirates 1
 • Northern Lights II – Vikings 2
 • Saints – Scorpions 1
 • Bouncers – Panthers 1
 • Oakmen – Wolverines II 2
 • Rajaritarit – Falcons 2

Millaiset ovat sinun arviosi?

Kommentoi

 • Ihan mututuntumalla ja fiiliksellä sanon että Panthers voittaa Bouncersin ja Oakmen Wolvo2:set. Eli 1-2-1-2-1-2

 • Steelers vei Piratesin kotonaan 35-0.

 • Saints – Scorpions 41-0

 • NL II – Vik 0 – 60

 • Taisi osua Gridironin arviot oikein.

 • Sokea kanakin osuu näemmä joskus oikeaan?! :D

 • Siinäkin mielessä mielenkiintoinen kierros, että Oakmen oli hävinneistä joukkueista ainoa joka teki otteluissa pisteitä. Muilla nollat taululla.