Indians panostaa hyökkäykseensä

jefumaster 25.6.2012 14:14 Ei kommentteja

Odotuksiaan vaatimattomammin kautensa aloittanut Kouvolan Indian on hankkinut loppukaudelle kovan vahistuksen joukkueeseensa. Amerikkalainen NFL-kokemusta omaava Lucas Cox saapuu maahan tänään.

Indians on neljän pelatun ottelun jälkeen I-divisionassa sijalla 4. Joukkue valmistautui kauteen suurin odotuksin ja panostuksin, mutta alkukierrosten aikana joukkueeseen hankitut yhdysvaltalaiset, valmentaja Freddie Weinke sekä puolustuksen Ryan McGuinnesin vapautettiin tehtävistään. Joukkue on voittanut tähän mennessä sarjanousijat Bulldogsin sekä ECG:n, mutta hävinnut Ghosthuntersille ja sarjaa johtavalle Porin Bearsille.

Maanantaina maahan saapuva Lucas Cox (183cm/112kg) on peliuransa aikana ehtinyt hakea vauhtia mm. Atlanta Falconsin harjoitusvahvuudesta. Yliopistourallaan Georgia Techissa pelannut jässikkä on amerikkalaisten arvostelujen mukaan vaikeasti taklattava blokkaava bäkki, joka ei ole juhlinut niinkään jaardeillan vaan pommeillaan avokentällä.

Lucaksen veli Mike Cox on onnistunut toteuttamaan oman NFL-haaveensa veljeään paremmin. Mike ei menestynyt draftissaan, mutta allekirjoitti free agenttina sopimuksen Kansas Citys Chiefsin kanssa vuonna 2008. Nykyään veljensä lailla full backkina pelaava Mike kuuluu Atlanta Falconsin pelaavaan kokoonpanoon.

Vahvistuksen hankkiminen nimenomaan Indians-hyökkäykseen herättää jonkin verran ihmetystä. Pelaahan joukkueessa jo pelinrakentajana yhdysvaltalainen Nick Gauthier. I-divisioonan kilpailusääntöjen mukaan joukkue saa peluuttaa kentällä samanaikaisesti vain yhtä amerikkalaista. Indiansin Juha Hallikainen vastaa tähän spekulointiin Indiansin nettisivuilla näin:

– Löysimme todella mahtavan pelimiehen joka pystyy pelaamaan molemmilla puolilla palloa

Aivan turha mies Cox ei ole puolustajankaan paikalla. Hän ehti pelata yhden kauden University of Conneticutissa tukimiehen paikalle ennen siirtymistään Georgia Techiin vuonna 2007.

Indiansilla on käytettävissä Gauthierin lisäksi myös kaksi kotimaista pelinrakentajaa,  Nicklas Carpelan ja Henri Kauhanen. Jos jompi kumpi kavereista otetaan kentälle pelin aikana, on seuraavan pelin ennustaminen helppoa. Cox on tulossa ja tulee lujaa. Muilta osin tuoreen vahvistuksen päätyö löytyy puolustuksen puolelta.

NFL-tason juoksupeliä pääsee ensimmäisen kerran tarkastelemaan Käpylän Velodromilla 30. kesäkuuta Indiansin ja Lucas Coxin saapuessa 69ersin vieraaksi Helsinkiin.

Lähde:

Indians tiedote

YouTube:

Lucas Cox touchdown

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *