Kakkosen Power Rankings – viikko 4

Gridiron Staff 20.6.2012 7:55 24 kommenttia

Kahden viikon piinaava odotus on jälleen ohi! Hyvinkää Falconsin piikkipaikka ei horju, mutta pinnan alla kuplii.

Neljän kierroksen jälkeen kaikki joukkueet ovat pelanneet kolme tai neljä ottelua. Kahden viikon takaiseen Rankingiin verrattuna suurimman nousun on tehnyt Mikkeli Bouncers, jonka vakuuttava voitto jo kaksi voittoa ottaneesta Hämeelinna Huskiesista nostaa joukkueen lohkonsa kakkosuosikiksi. Myös Päijät-Häme Panthers nousee pohjamudista hieman lähemmäs kärkeä Lappeenranta-voiton ansiosta. Nihkeä tappio Huskiesille estää kuitenkin vaikuttavamman nousun kohti Ranking-kärkeä.

Uusi Ranking ei katso Jyväskylä Piratesin Oulu-tappiota lainkaan hyvällä. Jo neljästi hävinnyt Hanko Sun City ei myöskään parantanut osakkeitaan viimeisen kahden viikon aikana. Uudet kaksi tappiota jumittivat sarjan ainoan voitottoman joukkueen tukevasti Rankingin pohjalle.

Hyvät naiset ja herrat – Gridiron.fi Season 2012 2nd Division Week 4 Power Rankings to the Extreme:

1 Falcons (3-0) Falconsin voittoputki sai jatkoa Mikkeli Bouncersin kustannuksella lukemin 62-6. Joukkueen sijoitus ei liene vaarassa ennen elokuun pudotuspelejä, niin vahva se on tällä kaudella ollut.
2 Vikings (3-0) Vikings jatkoi vakuuttavaa menoaan kaatamalla lohkon A kärkikamppailussa rautaisen Kuopio Steelersin lukemin 9-6. Tärkeän voiton myötä suora välieräpaikka on yhä mahdollinen.
3 Saints (3-0) Gridironin kautta edeltävät arviot ovat Tampere Saintsin kohdalta osuneet enemmän kuin oikeaan. Joukkue on jo nyt saalistanut saman verran voittoja kuin koko viime kaudella yhteensä. Tästä joukkueesta tullaan kuulemaan pudotuspeleissä.
4 Steelers (2-1) Niukasta Vaasa-tappiosta huolimatta Steelers jatkaa lähellä taulukon kärkeä. Lohkon muut joukkueet tuskin pystyvät savolaisten pudotuspelisuunnitelmia uhkaamaan.
5 Wolverines II (2-1) Lohkonsa iloinen yllätys Wolverines II on taistellut tällä kaudella ennakko-odotuksiamme paremmin. Pystyi haastamaan Tampere Saintsin tasapäisesti kauden avausottelussa. Oakmen-ottelu tulee kertomaan paljon.
6 Oakmen (2-1) Kahdella voitolla kautensa avannut Raisio Oakmen palasi takaisin maan pinnalle Tampere Saintsia vastaan. Heti kesätauon jälkeen pelattava ottelu Wolverines II:a vastaan joko nostaa joukkueen pudotuspelien kynnykselle tai rampauttaa jatkohaaveet pahan kerran.
7 Bouncers (1-2) Mikkeli Bouncers palautti kurin ja järjestyksen voittamalla tulokasjoukkue Huskiesin puhtaasti 0-37. Tappio Falconsille oli odotettu. Lohkon kakkossuosikki? Rajaritarit-tappio haittaa menoa, mutta voisiko Bouncers selvitä jopa pudotuspeleihin?
8 Scorpions (1-2) Kolme erittäin tiukkaa ottelua pelannut Salo Scorpions on harmikseen saalistanut toistaiseksi vain yhden voiton. Joukkueella on kykyä haastaa lohkon muut joukkueet, mutta vain sarjapisteet merkitsevät!
9 Huskies (2-2) Kaksi voittoa taskussa, ja vasta rankingin yhdeksäs sija? Näin voi käydä, jos maaliero on 19-92. Tarvitsemme joukkueelta lisänäyttöjä.
10 Panthers (1-2) Avauskierroksen tappio Falconsille ei yllättänyt ketään, ja sitä seurannut Rajaritarit-voitto näytti nostavan Panthersin kohti vahvaa nousukiitoa. Järkyttävä määrä pallonmenetyksiä ja tappio Huskiesille ei kuitenkaan oikeuta tämän parempaan.
11 Pirates (1-2) Wolves-voitto palautti joukkueen itsetunnon, mutta edelliskierroksen tappio Northern Lights II:lle Oulussa kaihertaa varmasti. Seuraavaksi Steelers.
12 Rajaritarit (1-2) Rajaritarien nuori joukkue on erittäin arvaamaton. Ensin Bouncers kaatuu selvästi, mutta jo seuraavaksi joukkue häviää Panthersille yli 20 pisteellä. Kuinka hyvä tämä joukkue oikeastaan on?
13 Wolves (1-3) Hyökkäyksen nollapeli Piratesin vieraana ei lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Luovutusvoitto ja kolme tappiota. Onko Wolves ottanut askeleen taaksepäin?
14 NL II (1-2) Juuri kun olimme naulaamassa Northern Lights II:n pysyvästi rankingin peräpäähän, joukkue tulee ja voittaa Jyväskylä Piratesin vakuuttavan esityksen jälkeen. Jos äkillisesti ilmaantunut linjamieskaarti pysyy kuvioissa myös jatkossa, voidaan joukkueelta nähdä vielä lisääkin hyviä suorituksia tällä kaudella.
15 Sun City (0-4) Sun City ansaitsisi parempaa, mutta meillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Hangon ylpeys on neljän kierroksen jälkeen sarjan ainoa voitoton joukkue.

Kommentoi

 • Hyvä hyvä… =)

  Yksi kurnuttamisen aihekin sieltä löytyi: Miksi Wolves on parempi kuin NL II kun Wolves ei ole pelaamalla voittanut yhtään ottelua eikä sen puoleen tehnyt tähän mennessä pelaamalla yhtä ainutta pistettä?

 • Mun henk. koht. mielipide on se, että voitto se on luovutusvoittokin. Ei se ole Wolvesin kavereiden vika, jos NL:n jannut eivät kykene saapumaan Joensuuhun pelaamaan :B

  Toisekseen olen omalta kohdaltani pikkaisen skeptinen NLII:n suhteen muutenkin, kunnes toisin todistetaan. Kannattaa muistaa, että joukkue pelasi vähän aikaa sitten matsin kymmenellä miehellä. Entä jos sama homma tapahtuu uudestaan?

 • Totta molemmat kohdat! NL II on pienoinen kysymysmerkki pelaajamateriaalin ja sen suhteen, että mikä on seuran panostus kakkosjoukkueeseen. Voitto se on luovutusvoittokin, aivan oikein, mutta:

  Huskiesia sijoitusta rokotettiin rankingissa 19-92 tehottomuuden takia. Wolvesien tehot viimeiseltä kolmelta peliltä ovat 0-136, NL II:n kahden pelatun ottelun tehot on 28-64. Just saying….

  Tsemppiä vain molemmille jengeille! Toivottavasti nähdään vielä hyviä pelejä kauden loppuun asti ja yllättäviä tuloksiakin toivon! Kova lohko, mutta elämä on kovaa, aivan kuten ruisleipäkin.

 • Vähän näyttäisi siltä, että wolvesin rankingissa painaa eniten odotukset tälle vuodelle. Totta ettei ole wolvesin vika kun Oulu ei saavu paikalle, mutta ei sitä mielestäni ansioksikaan voi lukea. Oulu sentään on voittanut oman ottelunsa pelaamalla.

 • Ja ansioksi nimenomaan siltä kantilta, että Joensuu on hornankuusessa ja pelit alkaa klo 12-13.

 • Itse molempia, Oulua ja Joensuuta vastaan pelanneena, nostaisin Oulun paremmaksi. Mielenkiinnolla odotan joukkueiden Oulussa pelattavaa kohtaamista. Nostaisin itse ehkä Saintsin YKKÖSEKSI, perusteluna tasaisempi lohko kuin Hyvinkäällä ja Vaasalla.

 • Muistaakseni Falcons ja Saints oli viime vuonna samassa lohkossa ja Falcons vei molemmat pelit. Tokan pelin vieraissa 14 miehellä. Jaa joo, on Saints hommannut vahvistuksia tälle kaudelle, mut eipä Falconskaan ole jäänyt paikalle polkemaan.

 • “Ja ansioksi nimenomaan siltä kantilta, että Joensuu on hornankuusessa ja pelit alkaa klo 12-13.” Ja Ouluhan ei sitten ole hornankuusessa…ei… Tuskin on oma valinta mihin aikaa pelit alkaa missäkin kaupungissa, marginaali laji kun on kyseessä!

 • Viime vuonna Falcons ja Saints hävisi toisen ottelunsa vieraissa ns luuseri joukkueille, mm. Bouncers ja Wolves voittavina osapuolina, aika epätasaista se sillon ainakin on ollu…

 • Ottelujen alkamisaika on ihan vahvistetuissa kilpailumääräyksissä annettu :

  Arkipäivisin klo 18:00-20:00 (paikallisottelut enintään 160km)
  Lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 12:00-18:00

  Ylläoleva suora lainaus syysliittokouksessa 17.12.2011 hyväksytyistä kauden 2012 kilpailusäänöistä. Joten Joensuun kello 13.00 on ihan sääntöjen mukainen. Onhan se kehno aika monelle joukkueelle, mutta kuten täälläkin on mainittu marginaalilaji niin minkäs voit.

 • Nimenomaan, käykää niissä liittokokouksissa vaikuttamassa asioihin niin ei tarvitse valittaa jälkeenpäin.

 • Kyllä noi alkamisasiat tiedossa on, mutta ei niistä silti tarvitse pitää.

 • Ei varmaan Wolvesillakaan mitään herkkua tuo matkustaminen ole. Kertoivat kolmen aikaan aamuyöstä lähteneet Vaasan reissulle :)

 • Ajeltiin viime vuonna Hyvinkäältä Joensuuhun jo peliä edeltävänä päivänä kun peli alkoi muistaakseni klo 12 ja matkaa se 400 ja rapiat. Ja tuli vielä tukkaan… =)

 • Oulusta loytyy ihan keskustasta esimerkiksi yksi pienempi hotelli, jossa 5 hengen huone maksaa muistaakseni satasen ja aamiainen kuuluu huoneen hintaan. Ei paljoa kannata yötä myöden ajella jos sinne suunnalle on asiaa. Ainakin vielä toissa kesänä oli pystyssä ihan rautatieaseman kupeessa, Ajaa ihan asiansa http://www.congressoulu.fi/english/hotellit-turisti.html

 • “Viime vuonna Falcons ja Saints hävisi toisen ottelunsa vieraissa ns luuseri joukkueille, mm. Bouncers ja Wolves voittavina osapuolina, aika epätasaista se sillon ainakin on ollu…”

  aika törkeää mielestäni sanoa joitakin joukkueita luusereksi.
  Bouncers on ainakin nuori joukkue joka pelaa äärimmäisen hyvin kokemukseensa nähden! Viimevuoden Saints voitto tuli ihan pelaamalla paremmin, eikä säkällä.

 • “Ajeltiin viime vuonna Hyvinkäältä Joensuuhun jo peliä edeltävänä päivänä kun peli alkoi muistaakseni klo 12 ja matkaa se 400 ja rapiat. Ja tuli vielä tukkaan… =)”

  400-500km ajelee yhdellä istumalla.

  Ainut yöpymisen arvoinen pelireissu olisi jos vielä Rovaniemi pelaisi. Muut Suomen pitäjät ajelee näin pienessä maassa helposti.

 • Et ole vissiin vähään aikaan mennyt tilausbussilla mihinkään? Kuskien työaikasäädökset ei tunne sellaista käsitettä kuin yhdellä istumalla ja bussi ei mene 120 km/h edes motarilla. Oltais jouduttu aamuyöstä lähtemään että oltaisiin oltu klo 10 kentällä! Tämä laskettiin tarkkaan ja päädyttiin siihen että mennään edellisenä päivänä koska majoituksetkin järjestyi hyvin. Sängyssä nukuttu yö on kuitenkin vähän eri kuin bussinpenkissä “nukuttu”.

 • Kyllä me bussilla aina kuljettiin ja koskaan ei lähdetty edellisenä iltana, edes Kuopiosta – Raumalle johon matkaa tulee aikalailla. Sapettaahan se, mutta 400-500km? Aika vähän…

 • Kuopio – Rauma 441 km. Aika vähän vai aikalailla?

  Yö sängyssä vai bussissa? Kolmelta yöllä vai kolmelta päivällä? Elämä on täynnä valintoja ja loppukaneetiksi sopiikin Riku Rantalan suustaan päästämä “Elämässä saa ja pitääkin tehdä niitä valintoja”.

 • Anssi, se viime kauden Wolves-Falcons alkoi klo 10.00 aamulla! Siihen oli ihan selvä syykin, ja se oli sovittu joukkueiden kesken, eli Joensuu ei meitä pakottanut aloittamaan niin aikaisin, tai rikkonut sääntöjä. Mutta juuri tuosta syystä sinne reissattiin edellisenä iltana.

 • No kun mä muistelin alunperin että se olisi ollut jo kymmeneltä, mutta kun joku tuolla laittoi, että kilpailumääräyksissä sanotaan “Lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 12:00-18:00”, niin luulin muistaneeni väärin ja ajattelin että pakko sen on olla ollut klo 12! Muistin väärin, väistin muurin, empäs väistänytkään! =)

 • No en tarkoittanut ihan kirjaimellisesti luuserijoukkue, näitä ennakkointeja ja arviointeja ajatellen vaan tarkoitin “joukkueita jotka eivät kuuluneet kärkikastiin” viime vuonna. Viime vuonna Bouncers oli tosiaankin nuori joukkue, ja tasainen ensimmäinen kausi kuitenkin kakkosessa. Wolvesillahan oli taasen viime vuonna käytännössä täysin eri joukkue kuin tänä vuonna, vanhempaa ja kokeneempaa kastia oli varmaankin puolet joukkueesta. Sama porukka jos olisi tänäkin vuonna talven yhdessä treenanneena niin voisi olla asiat täysin nurin Joensuussa. Nyt rosteria katsottaessa näyttää todella nuorelta. Bouncers leirissä on tainnut säilyä aika hyvin sama porukka, se näkyy tänä vuonna, kovaa nousua tehdään Mikkelissä. Kaikki kehittyy aikanaan, Suomessa laji kaipaa todella paljon enempi huomiota jotta sitä voidaan kehittää ja nostattaa päätä mullasta lätkän ja muiden kärkilajien sekaan kilpailemaan urheilijoista.

 • Niin ja en epäilekkään että kumpikaan joukkueista tuurilla voittivat Saintsin ja Falconsin, tuurista harvoin voi puhua joukkuelajeissa. Eriasia jos lähdetään vaikka keilaamaan (pari kertaa vuodessa kokemuksella), silloin voi olla tuurista kiinni jos ei hallitse sitä palleron vieritystä :=)

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *