Saintsille selkeä voitto Raisiossa

Gridiron Staff 18.6.2012 20:27 Yksi kommentti

(2-1)

00

(3-0)

25
1 2  
0 0 0
13 12 25

16.-17.6.2012

Tampere Saints jatkaa puhtaalla pelillä kukistettuaan Raisio Oakmenin vieraissa lukemin 0-25.

Sateisessa säässä pelatussa ottelussa puolustukset olivat varsinkin alkuun vahvoilla. Saints sai kuitenkin lopulta väännettyä tarvittavat pisteet tehden kaksi maalia molemmilla puoliajoilla. Neljän kierroksen jälkeen tamperelaiset ovat lohkon ainoa tappioton joukkue.

Saintsin Teemu Majanderilla oli jälleen syytä tyytyväisyyteen.

– Puolustuksemme suoritus oli jälleen mahtava. Raisio ei ensimmäisellä puolikkaalla päässyt kuin puoleen kenttään. Taklaustyöskentely oli vakuuttavaa ja iskut kovia. Linja teki härkämäisesti työtä vaikka monet joutuivat pelaamaan molempiin suuntiin. Nollapeliä enempää ei puolustukselta voi pyytää, Majander myhäili.

Oakmenin pelinrakentaja Joni Vatanen harmitteli kauden ensimmäistä tappiota. Vatasen mukaan ottelu olisi voinut olla voitettavissa.

– Ei vaan saatu hyökkäystä toimimaan! Oltiin vähän kapealla materiaalilla liikenteessä, Vatanen totesi.

Tampereen Majander myönsi, että hyökkäyksellä kesti hetken aikaa löytää tarvittavat aukot. Raision puolustus oli väkevä ja pelasi varsinkin juoksua vastaan hyvin.

– Jokaisen jaardin eteen täytyi tehdä töitä. Linja löysi lopulta yhteisen sävelen, ja juoksu alkoi kulkea. Heittohyökkäys oli tänään hankalaa eikä sateinen ilma myöskään avustanut ilmasirkusta. Tästä huolimatta saimme kaksi heittomaalia.

Saintsin hyökkäyksessä oli ajoittain aistittavissa hermostuneisuutta, joka johti vääriin aloituksiin ja muodostelmavirheisiin. Tampereen puolustuksen iso päivä toi mm. syötönkatkon ja rähmäyksen peiton, joista jälkimmäistä seuranneella hyökkäysvuorolla Saints sai tehtyä ottelun avausmaalin pelinrakentaja Jarkko Parikan juoksulla.

Majander harmitteli joukkueen terveydentilaa.

– Jonkin sortin kesälentsu on kiertänyt meillä varmaan kaikki pelaajat läpi, tänäänkin oli vielä kavereita sivussa. Loukkaantuneina meillä on vielä joitain pelaajia mutta yleisesti ottaen tilanne on sillä saralla hyvä.

Vain kentällä olevilla pelaajilla voi pelata ja vain he voivat voittaa pelejä.

– Parin viikon tauko tekee silti aina hyvää. Näillä asioilla ei kuitenkaan pidä selitellä mitään. Hyvät joukkueet voittavat silloinkin kun pelaajia on poissa. Kysymys on siitä miten toiset kantavat vastuun: vain kentällä olevilla pelaajilla voi pelata ja vain he voivat voittaa pelejä.

Tampere Saints on aloittanut kauden kolmella vierasottelulla. Seuraavaksi joukkue kohtaa Salo Scorpionsin kesätauon jälkeen. Päävalmentaja Majander iloitsi ensimmäisestä kotipelistä.

– Vieraskiertueen jälkeen pääsemme ensi kertaa tänä kesänä kotiareenalle Pyynikille, joten meillä on kova halu näyttää myös kotiyleisölle osaamistamme. Salo on tiedostettu fyysiseksi vastustajaksi joten helppo ottelusta ei tule. Uskon, että meillä on työkalut Salon kaatamiseen.

– Meidän tulee pitää huolta perustaidoistamme – blokkaaminen ja taklaaminen ovat edelleen pelin kulmakiviä. Henkisellä puolella nollaus aloitetaan heti maanantai-illan treeneistä. Kolme voittoa kolmessa ottelussa ovat suuri voimavara joukkueen itseluottamukselle mutta – jenkkifutisviisautta mukaillen – pidetään hartiat alhaalla ja kaksi kättä pallossa.

Lue myös

Kommentoi

  • Missä viikon 3 power rankings?