Alku enemmän kuin tarpeeksi Roostersille

Gridiron Staff 18.6.2012 10:01 Yksi kommentti

(2-2)

13

(3-1)

47
1 2 3 4  
0 7 6 0 13
28 6 13 0 47

17.06.2012 klo 15:00 Oulu

Odotettu ottelu Helsinki Roostersin ja Oulu Northern Lightsin välillä oli vasta ehtinyt alkaa, kun taululla komeilivat jo vieraiden 0-28 -johtolukemat.

Ottelu alkoi viattomasti Roostersin hyökkäysvuorolla, jonka aikana joukkue eteni Robert Johnsonin tarkoilla heitoilla vastuttamattomasti kohti oululaismaalia. Roostersin ei tarvinnut turvautua edes kolmansiin yrityksiin, ennen kuin Johnson löysi Torsten Malmin puolustuksen keskeltä 20 jaardin maalin arvoisesti. Varsinainen sirkusnäytäntö oli kuitenkin vasta aluillaan. Liki välittömästi Roosters-maalin jälkeen vieraiden ryntäys puri, ja Lightsin joutui rähmäämään pallon. Johnson tarvitsi vain yhden heiton viemään Roostersin kahden maalin karkumatkalle.

Seuraava Lights-hyökkäys päättyi myös epäonnisesti. Lentopotkutilanteessa keskeltä linjaa läpi päässyt Roosters-puolustaja Antonio Harris blokkasi Sami Lappalaisen potkun. Jälkitilanteesta paikalle ehtinyt Henri Jussila kiitti, ja kuljetti pallon muutaman jaardin matkan verran maaliin. Jotta isäntien nöyryytys olisi täydellinen, päättyi myös seuraava Lights-hyökkäys nopeasti Brent Rauschin heittämään syötönkatkoon. Robert Johnsonin löytäessä Torsten Malmin toistamiseen oli peli jo 0-28, vaikkei ensimmäinen neljännes ollut ehtinyt vanheta seitsemää minuuttia pidempään.

Northern Lightsin valmentaja Cam Olsonilla oli tarjota yksinkertainen kuvaus ottelun alusta.

– Roosters saapui otteluun pelaamaan. Northern Lights ei, Olson totesi lyhyesti.

Shokeeraavan alun jälkeen pistetahti hidastui molempien joukkueiden saadessa aikaan pitkiä, onnistuneita hyökkäysvuoroja. Roostersin Johnson jakoi palloa tasaisesti kuudelle vastaanottajalle, joista Markus Lievonen, Torsten Malm ja Kuutti Kilpeläinen kunnostautuivat parhaiten. Roosters hyödynsi tilaa Lightsin flat-alueilla lyhyillä, noin seitsemän jaardin kuvioilla. Aika ajoin Johnson löysi tilaa myös keskeltä hieman pidemmillä heitoilla. Lightsin puolustus oli koko ottelun helisemässä vahvan Roosters-hyökkäyksen kanssa. Helsinkiläisjoukkue joutui turvautumaan lentopotkuun vasta viimeisellä neljänneksellä, kun peli oli jo hyvän aikaa aiemmin ratkennut.

Northern Lightsin hyökkäyksellä oli koko ottelun ajan suuria vaikeuksia Roostersin heittoryntäyksen kanssa. Joukkueessa tiedettiin varmasti helsinkiläisten taipumukset, mutta silti palloa ei saatu toimitettua vastaanottajille tarpeeksi pikaisesti. Pelinrakentaja Brent Rausch taklattiin aloituslinjan takana peräti kuusi kertaa. Loukkaantumisesta kärsinyt Aappo Saloranta ei pystynyt aivan täysipainoiseen peliin, vaikka pelasikin kelpo ottelun Lightsin ykkökohteena ja viimeisteli joukkueen ensimmäisen maalin. Edes Jaguaarit-ottelun urotekojen (yli 220 jaardia, kolme maalia) toistaminen ei tosin välttämättä olisi tuonut Northern Lightsia mukaan otteluun. Saloranta lepäsikin rauhassa koko viimeisen neljänneksen ottelun jo ratkettua.

Lightsin Stacey Thomas (viisi kiinniottoa, 48 jaardia) säesti Salorantaa mallikkaasti. Myös puolustuksessa koko pelin pelannut Thomas menetti tilastoihin tarttuneiden koppien lisäksi myös pari hienoa suoritusta rangaistusten vuoksi. Tuomo Tomperi viimeisteli oululaisten toisen maalin kolmannen neljänneksen lopulla tehden loppulukemiksi 47-13 vieraille.

Totuus on, että Northern Lights teki ottelussa erittäin suuria virheitä, ja Roosters rokotti niistä täydellä mitalla.

Ottelun alku oli mykistävä ja tarjoaa varmasti aihetta spekulaatiolle ottelun jälkeen. Mitä jos Northern Lights ei olisi rähmännyt pelivälinettä välittömästi ottelun alkuun? Entä jos lentopotkun linja olisi pitänyt? Kuinka olisi käynyt, jos Rausch olisi heitollaan löytänyt oranssipaidan punapaidan sijaan? Ajatuksilla on toki hauska leikitellä, mutta totuus on, että Northern Lights teki ottelussa erittäin suuria virheitä, ja Roosters rokotti niistä täydellä mitalla. Oululaisjoukkueen ottelua ruotivassa videopalaverissa olisi epäilemättä mielenkiintoista olla kärpäsenä katossa.

Roostersille liki virheetön esitys lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Crocodilesille niukasti hävinnyt helsinkiläisjoukkue nousi kertaheitolla mukaan taisteluun jopa pudotuspelien kotiedusta. Kolmantena tässä vaiheessa majaileva helsinkiläisjoukkue on voittanut vakuuttavasti sarjataulukon seuraavat kolme joukkuetta. Roosters on osoittanut, etteivät talvikauden puheet hyvästä valmistautumisesta olleet pelkkää sanahelinää. Joukkue on selvästi parantanut viime kauden katastrofista, ja taistelee tänä vuonna taas totutusti sarjan kärkipaikoista. Sunnuntain ottelussa joukkue esitti hyvin kypsää jalkapalloa, ja vältti helppoja virheitä. Vaikka joukkue on nuori, se ei tunnu murtuvan paineen alla.

Northern Lightsin jatkosta ottelu herätti useammankin kysymyksen. Roosters-hyökkäys hyötyi toki loistavista kenttäasemista, mutta suoritti tilaisuuden saatuan loistavasti. Hälyyttävästi Northern Lightsille ei alkukauden neljän ottelun virallisissa pöytäkirjoissa ole merkitty yhtäkään pelinrakentajan säkitystä. Myös Henri Jussilan johtama juoksupeli kulki sunnuntaina mallikkaasti Lightsin puolustusta vastaan. Northern Lightsin jo alkukauden aikana hyvin esillä olleet ongelmat loistivat Roostersia vastaan kirkkaasti. Joukkue ei saa pelinrakentajalle painetta, kompuroi juoksupelissä ja on ajoittain helisemässä vastustajan juoksuhyökkäyksen kanssa. Epäonnistumiset ja hermoilu heittopelissä lisäsivät sunnuntain ottelussa kotijoukkueen tuskaa.

Vaikka joukkueet suuntaavatkin juhannustauolle hieman erilaisissa tunnelmissa, voivat molempien joukkueiden kannattajat odottaa joukkueiltaan mielenkiintoista loppukautta. Roosters isännöi Juhannuksen jälkeen Jyväskylä Jaguaareja Velodromilla heinäkuun ensimmäinen päivä. Lights huilaa pitempään, ja kohtaa Seinäjoki Crocodilesin 7.7. Oulussa.

Kommentoi

  • Viime kauden jälkeen balsamia Roosters-kannattajien haavoihin. En muista samanlaista-salama-alkua. Hatunnosto oululaisille loppuun saakka pelaamisesta.

    Mieheksi jonka mielestä ”Olipahan vain tylsää katsottavaa! Jätkät juoksi kasaan, ja sitten asiaa ihmeteltiin pari minuuttia, ennen kuin mitään uskallettiin taas alkaa tekemään. Lähdettiin pois jo ennen puoliaikaa :) Pöljien laji…” Tuomo pelas ihan hyvän ottelun. ;)