Vahvistunut Butchers hakee voittoa Palokasta

Gridiron Staff 17.6.2012 9:12 Ei kommentteja

(1-2)

(0-3)

17.06.2012 klo 17:00 Jyväskylä

Viime kauden tehomies Mackenzie McGrady palaa Porvooseen. Butchers tulee kohentamaan otteitaan, mutta onko pudotuspeliviiva jo liian kaukana?

Hälyyttävästi kolmella tappiolla kautensa aloittanut Porvoon Butchers on kompuroinnillaan onnistunut sekoittamaan jo ennalta tasaiseksi arvioidun keskikastin pakkaa entisestään. Moni oli jo valmis kuoppaamaan porvoolaisjoukkueen, kunnes keskiviikkona putosi pommi – Mackenzie McGrady tekee paluun mustapaitaan. Porvoolaishyökkäystä tehottomasti johtanut Ray Wagner ei missään vaiheessa kyennyt levittämään palloa tasaisesti ja pitämään porvoolaiskonetta käynnissä. Lisäksi pienikokoisen Jeff Langleyn sopimus purettiin tappiollisen Roosters-ottelun jälkeen. Kun hyvin esiintynyt Rafael Pineda joutui loukkaantumisen vuoksi jättämään pelit sikseen, lähtee Butchers sunnuntain otteluun vain yhdellä amerikkalaisvahvistuksella. Mutta onko laatu kuitenkin tärkeämpää kuin määrä?

McGradyn taidot tunnetaan jo liigatasolla. Butchersin päävalmentaja Sebastian Lind kommentoi vaihdosta SAJL:n ennakossa.

– Pelinrakentajan vaihdos on samalla herätys koko joukkueelle. Tämän jälkeen voimme unohtaa tekosyyt ja selitykset, sillä McGradyn kyvyt ovat tiedossa, Lind kertoi.

Porvoolaisilla on ollut vaikeuksia saada Micky Kyein kykyjä esille tällä kaudella. Viime vuonna erinomaisia otteita esittänyt Kyei ei ole pystynyt etenemään mainittavasti juosten tai kiinniottaen. Osa Kyein ongelmasta lankeaa Wagnerin kyvyttömyyteen saada lyhyitä, pelitempoa kontrolloivia heittoja perille. McGrady hallitsee teknisesti kaikki heitot, joten jos Butchers yhä kompuroi, on joukkueen suomalaispelaajilla peiliin katsomisen aika.

Jaguaarien viime kausi oli lupaava, ja moni odottikin jyväskyläläisjoukkueen nostavan tasoaan tälle kaudelle. Joukkue on kuitenkin kärsinyt varsinaisesta epäonnesta loukkaantumisten suhteen. Pelinrakentaja Santeri Supin viime kaudella saama aivotärähdys osoittautui oletettua pahemmaksi, ja mies joutui jättämään tämän kauden väliin. Alkukaudesta jyväskyläläisiä ovat lisäksi vaivanneet Perttu Ahilan ja Pasi Raatikaisen loukkaantumiset. Jaguaarit ovatkin joutuneet jättämään aiempina vuosina tehokkaasti toimineen Fly-Sweep-hyökkäyksen liki kokonaan pois pelivalikoimastaan.

Ottelu on pudotuspelitilanteen kannalta molemmille joukkueille elintärkeä. Jaguaarien tappio Northern Lightsille viime viikonloppuna Oulussa oli joukkueelle kova kolaus. Tappio Butchersille tietäisi liki pudotuspelihaaveiden hautaamista, sillä sen jälkeen joukkueen virhemarginaali kutistuisi liki olemattomiin. Sanomattakin on selvää, että kauden kolmella tappiolla avannut Butchers ei yksinkertaisesti voi hävitä illan ottelua, mikäli pudotuspelit tällä kaudella lainkaan kiinnostavat.

Kommentoi