TAFT voittoon – Trojans jälleen nollille

Gridiron Staff 17.6.2012 0:27 Ei kommentteja

(0-4)

00

(2-2)

17
1 2  
0 0 0
0 17 17

16.06.2012 klo 16:00 Turku

Vähämaalinen ottelu pysyi pitkään jännittävänä, kunnes TAFT runnoi tarvittavat pisteet turkulaisvirheiden seurauksena.

Ottelun käsikirjoitus oli ennakkoon selkeä. Hyökkäyksessä yskinyt Trojans pyrki pitämään TAFT:n heittohyökkäyksen kurissa, ja rokottamaan vieraitaan muutamalla hyvällä onnistumisella sopivaan saumaan. Kaksi viikkoa sitten Jaguaareja vastaan resepti oli lähellä onnistua.

Myös lauantaina tilanne näytti turkulaisittain pitkään hyvältä. Kolmannella neljänneksellä Joonas Anderssonin syötönkatkot ja Miko Ylikosken epäonninen rähmäys riittivät kuitenkin vierasjoukkue TAFT:lle. Ensin Kasperi Villa kiitti turkulaispuolustusta hyvistä kenttäasemista ja taisteli leijonan lailla screen-heiton 43 jaardin etäisyydeltä maaliin saakka. Vielä samalla neljänneksellä TAFT sai pallon Ylikosken rähmäyksen jälkeen turkulaisten 30 jaardin linjalta. Vierasjoukkue tarvitsi lopulta vain kaksi yritystä, joista toisella yleensä puolustuksen linjassa pelaava Jordan Barta viimeisteli toisen naulan turkulaisarkkuun.

TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja kiitteli joukkueensa esitystä ottelun jälkeen.

– Ensimmäinen puoliaika oli todella tiukka. Turku tuli kovaa päälle heti alusta alkaen. Toisella puoliajalla saatiin sitten tarvittavat pisteet tehtyä.

– Villan maali oli aivan tyypillinen middle screen. Villa otti pallon kiinni ja mursi monta taklausta. Sadat Chambers oli hänessä hyvin kiinni, mutta Villa taisteli raivoisasti ja herätti täten joukkueen. Tästä suorituksesta keskushyökkääjämme ansaitsi ottelun game ballin!

Bartan maalista Lilja tyytyi toteamaan, että atleettista vahvistusta on tarkoitus käyttää tietyissä tilanteissa keskushyökkääjänä. Lauantaina Barta otti kiinni lyhyen heiton ja lopullisesti ratkaisi ottelun. Lilja peräänkuulutti joukkueen leveyttä. On usein hankala tietää, kuka TAFT:n pelaajista palloa kantaa.

Turkulaishyökkäys oli ottelun alussa elementissään, ja sai palloa kiikutettua kiitettävällä tahdilla kohti vantaalaismaalia. Vahvalla juoksupelillä ja Anderssonin heitoilla Trojans eteni parhaimmillaan jopa vantaalaisten 20 jaardin linjan sisään, mutta tulos jäi lopulta uupumaan. Loppua kohden vantaalaispuolustus sai pelin juonesta paremmin kiinni, ja sai Trojansin hyökkäyksen tyrehtymään. Ottelun loppupuolella TAFT-puolustus sai pysäytettyä Trojans-juoksut usein jo aloituslinjan tuntumaan tai sen taakse.

Avausjaksolla virheitä välttänyt Andersson ajautui viimein kolmannella neljänneksellä ahnehtimaan liikaa. Takapuolustaja Donavan Williams sai lyhyen ajan sisään napattua kaksi turkulaispelinrakentajan keskelle kenttää tähtäämää heittoa näppeihinsä. Puolustusten taistelussa muutamakin kohtalokas virhe voi kääntää ottelun, kuten lauantaina nähtiin. Kahden TAFT-maalin jälkeen viimeinen neljännes oli lähinnä vain pelailua puolin ja toisin.

Viikolla teroitettiin, että jokainen pelaaja on vastuussa omista tekemisistään.

TAFT:n Lilja mainitsi, että joukkueen teemana on ollut iskostaa jokaiseen mieheen tahto tehdä hyviä suorituksia ja ottaa vastuuta. Viikolla teroitettiin, että jokainen pelaaja on vastuussa omista tekemisistään. Joukkueen pelaajat eivät voi vain odottaa, että vieressä seisova kaveri tekee riittävät pelit. Joukkueen tavoitteena on parantaa tehokkuutta kaikilla mittareilla.

Pienelle kesälomalle suuntaava TAFT voi kokonaisuudessaan olla tyytyväinen joukkueen esityksiin toistaiseksi. Kaksi voittoa ja kaksi tappiota on suoritus, jota moni ei välttämättä nousijajoukkueelta osannut ennen kauden alkua odottaa. Joukkue on viimeistään Trojans-voiton myötä todistanut, että liiga on sille oikea sarjataso. Joukkueen menestys sopii hyvin seuran moneen kertaan esille nostettuun tavoitteeseen olla uskottava liigaseura tällä kaudella.

Turku Trojansin tappion myötä pahat kielet saavat varmasti jälleen uutta mehukasta pureskeltavaa. Lajipiireissä on esitetty väitteitä siitä, ettei Trojans viime aikojen tappioiden jälkeen voi kuulua liigatasolle. Tappiosta huolimatta on kuitenkin muistettava, että joukkue on pystynyt kauden aikana pelaamassaan neljässä ottelussa kahdesti haastamaan vastustajansa varsin uskottavasti. Joukkueen hyökkäyspelin taso ei nykymuodossaan kuitenkaan ole riittävä. Pahat puheet katkeavat vasta sitten, kun joukkue saa pelinsä kulkemaan ja pystyy jälleen ottamaan myös voittoja. Pelkkä haastaminen ei yksinkertaisesti riitä.

Molemmat joukkueet suuntaavat ottelun jälkeen kesätauolle. Trojans kohtaa Crocodilesin kahden viikon kuluttua Seinäjoella. TAFT lepää hieman pitempään, ja haastaa Jaguaarit Palokassa 8.7.

Kommentoi