Piratesille avausvoitto Wolvesin kustannuksella

Tuomo Tomperi 17.6.2012 22:43 Yksi kommentti

(1-2)

28

(1-3)

00
1 2  
6 22 28
0 0 0

16.-17.6.2012

Pelinrakentaja Mikko Lyyran johtama ilmasirkus oli lopulta liikaa Joensuu Wolvesille varsin tasapäisessä ottelussa.

Lopulta lukemiin 28-0 päättynyt ottelu oli lopputulostaan tasaisempi. Joensuu Wolves eteni läpi ottelun kohtuullisella menestyksellä vahvan juoksupelinsä siivittämänä. Pirates pyrki vastaamaan liki yksinomaan heittopelillä. Tosin kun Pirates juoksi, tulosta tuli. Kaksi joukkueen maaleista syntyi juoksupelien toimesta, vaikka juoksua yritettiin ottelussa vain puolisen tusinaa kertaa.

Vierailevan Wolvesin harmiksi ajoittain varsin ponnekkaasti edennyt juoksupeli ei kuitenkaan tuonut pisteitä tulostaululle. Ottelun alkupuolella epäonninen rähmäys lähellä Pirates-maalia tuhosi joukkueen varhaiset maaliaikeet.

Piratesin pelinrakentajavalmentaja Mikko Lyyra kertoi ottelun kulusta tuoreeltaan Gridironille.

Puolustus pelasi pirteästi.

– Lähdimme tänään tosiaan hakemaan liki pelkästään heittopeliä, koska olimme todella pienellä porukalla liikenteessä. Näin saimme kahteen suuntaan pelanneille linjamiehille hieman huilia, Lyyra mietti.

– Puolustus pelasi pirteästi. Erikseen nostaisin esille Jani Joutsenen ja Aki Parviaisen suoritukset puolustuksessa.

Viikko sitten Oulussa Pirates heitti myös paljon, mutta silloin tulosta ei syntynyt aivan samalla tavalla. Joukkueen helmasynti on edelleen useat epätarkat heitot ja pudotukset, jotka estävät joukkueen hyökkäyspelin saumattoman toiminnan. Vastapainoksi Pirates sai ottelussa useita pitkiä onnistumisia, jotka riittivät sunnuntaina voittoon. Pelaajien kunto kesti hyvin, vaikka joukkueella oli ottelussa vain neljä vaihtomiestä. Vieraileva Joensuu oli myös liikenteessä kapealla, noin 20 hengen miehistöllä.

Kokonaisuutena Lyyra halusi nostaa esille hyvän joukkuepelaamisen, erityisesti puolustuksessa. Pirates sai kuitenkin hidastettua Wolvesin väkivahvaa keskushyökkääjää riittävästi, vaikka ajoittain vieraiden hyökkäys tulosta tekikin.

Kauden avausvoitto tekee epäilemättä hyvää Piratesille, joka lähti kauteen pudotuspelipaikka mielessään. Tappio sen sijaan pudottaa Joensuu Wolvesin ainakin toistaiseksi lohkon viimeiselle sijalle.

Kommentoi

  • Kyseessä tuskin oli divarimatsi, toisin kuin etusivulla oleva yläpalkin tulostaulu näyttää.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *