Butchersille avausvoitto Jyväskylässä

Tuomo Tomperi 17.6.2012 23:35 Ei kommentteja

(1-3)

07

(1-3)

12
1 2  
7 0 7
0 12 12

17.06.2012 klo 17:00 Jyväskylä

Sateisissa olosuhteissa pelattu Mackenzie McGradyn paluuottelu toi porvoolaisille kauden avausvoiton jännittävien vaiheiden jälkeen.

Kovassa sateessa pelattu ottelu vaikeutti merkittävästi molempien joukkueiden hyökkäyspeliä. Porvoolla oli läpi ottelun vaikeuksia saada hyökkäyspeliään kulkemaan, mutta silti kaikesta huolimatta peli oli toisella puoliajalla vain 7-0 kotijoukkueelle. Ottelun ratkaisusta vastasi Micky Kyei kahdella erinomaisella juoksullaan lyhyen McGradyn heiton jälkeen. Uskomattomasti voittomaaliin johtanut screen-heitto tapahtui neljännellä yrityksellä Butchersin omasta kenttäpäädystä, kun peliaikaa oli jäljellä vain minuutteja. Kyei nappasi lyhyen heiton kiinni, karisti puolustajansa kintereiltään ja laukkasi 74 jaardia toiseen päähän.

Alle kaksi tuntia kestäneessä ottelussa pelattiin hyvin varovaisesti. Vasta maahan saatu Mackenzie McGrady yritti löytää yhteistä säveltä joukkueen laitahyökkääjien kanssa. McGradylla oli kuitenkin koko ottelun ajan hankaluuksia liikuttaa palloa ilmateitse, osittain olosuhteista johtuen. Toisella puoliajalla kahdesti vapaaksi päässyt Kyei vastasikin liki kaikista Butchersin heittojaardeista. Porvoon hankaluuksia lisäsi alkukaudella erinomaisia otteita esittäneen Phung Nguyenin loukkaantuminen, joka piti miehen poissa ottelusta.

Tärkeintä Butchersille tästä ottelusta on kuitenkin tulos. McGrady ja laiturit saavat varmasti rivinsä paremmin kuntoon tauon jälkeisissä otteluissa.

Jaguaarien pelinrakentajana toimi jo toista kertaa tällä kaudella Akumatti Leskinen, joka tuurasi terveyssyistä pois ottelusta jäänyttä Dan Smithwickia. Leskinen juoksi pelinrakentajan paikalta kovaa, mutta heittopelistä ei jäänyt juurikaan jälkipolville kerrottavaa. Vain yksi onnistunut heitto seitsemällä yrityksellä kertoo kaiken tarvittavan. Juoksupeli Jaguaareilla sen sijaan toimi mallikkaasti. Paluun pelaavaan kokoonpanoon tehnyt Mika Nissinen väläytteli nopeuttaan Fly-Sweep-hyökkäyksessä juosten liki 100 jaardia.

Jaguaarien Santeri Supi oli syystäkin harmissaan ottelun jälkeen.

Saimme hyviä pelejä ja kohtuullisia draveija, mutta ei yhtenäistä ehjää hyökkäysvuoroa.

– Tämä ottelu oli meille toinen peräkkäinen todella tiukka tappio. Koko joukkue pelasi hyvin vaikeista olosuhteista huolimatta, joten tunnelmat ovat vähän haikeat, Supi muotoili.

– Saimme hyviä pelejä ja kohtuullisia draveija, mutta ei yhtenäistä ehjää hyökkäysvuoroa.

Maalin Jaguaarit sai tehtyä ovelalla hämäyksellä, jossa Butchersin kenttäpuoliskolla joukkue asettui lentopotkumuodostelmaan, mutta lähtikin yllättäen kuljettamaan palloa keskeltä. Oikealla hetkellä kutsuttu hämäys toi Harmon Brunon vahvan juoksun ansiosta joukkueelle kuusi pistettä.

Tappio sunnuntain ottelussa lienee Jaguaarien pelaajille kova pala. Kotijoukkueen tuskaa lisää se, että tässäkin ottelussa joukkue saavutti enemmän jaardeja kuin vastustajansa. Jaguaarien puolustus sai pidettyä Butchersin hyökkäyksen täysin kurissa kahta Kyein pitkää peliä lukuunottamatta. Nissisen otteet sweeperina Jaguaarien Fly-Sweep-hyökkäyksessä lupaavat varmasti hyvää jatkoa ajatellen. Viime kaudella nopeilla juoksuillaan paljon pisteitä tehnyt Perttu Ahila oli tästä ottelussa poissa. Ahilaa alkukaudesta vaivanneet loukkaantumiset ovat hidastaneet Jaguaarien hyökkäyspeliä kokonaisuudessaan.

Molemmat joukkueet ovat neljän kierroksen jälkeen voittaneet vain yhden ottelun. Jaguaarien Supi ei ollut kuitenkaan valmis huolehtimaan asiasta liian pitkälle. Supi kertoi, ettei joukkueella ole ajatuksena laskea pisteitä tai sijoituksia tässä vaiheessa kautta. Joukkue valmistautuu yhteen otteluun kerrallaan.

– Potentiaalia joukkueellamme kuitenkin on! Tarvitsemme terveitä miehiä ja ehjiä harjoitusviikkoja. Kaikki joukkueestamme luottavat hyökkäystapaamme, Supi vakuutti.

Normaalisti Jaguaarien pelinrakentajana toimiva Supi myönsi suoraan, että varsinkin pelipäivinä on vaikea olla ajattelematta sitä, ettei mies tällä kaudella pysty osallistumaan joukkueen peliin kentällä. Supi pyrkiikin pelipäivinä keskittymään omaan nykyiseen toimeensa Jaguaarien hyökkäyksen apuvalmentajana. Entä ensi kausi? Niin pitkälle Supi ei ole valmis miettimään.

– Eletään tässä kaudessa, ja katsotaan muita asioita kauden jälkeen. En ole ensi kautta vielä miettinytkään, Supi summaa.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *