Bears jatkaa tappioitta – nyt kukistui 69ers

Gridiron Staff 17.6.2012 22:23 4 kommenttia

(2-2)

24

(5-0)

36
1 2  
18 6 24
22 14 36

16.06.2012 klo 17:00 Helsinki

Lauantain ottelussa vieraileva Pori Bears selätti Helsinki 69ersin erittäin tiukan kamppailun jälkeen lukemin 24-36.

Kierroksen kärkikamppailun viittaa kantanut ottelu ei pettänyt, sillä ottelua seurannut yleisö sai varmasti viihdettä koko rahan edestä. Tasainen, fyysinen ottelu tarjosi juuri sitä vanhanaikaista jenkkifutista, josta molemmat joukkueet vuosien varrella on opittu tuntemaan. Lopulta vierailevan Pori Bearsin onnistui tehdä tarvittavat pisteet ja ratkaista ottelu. Ottelu oli molemmille joukkueille todella kuluttava, sillä sekä 69ers että Bears lähtivät otteluun vain reilun 20:n hengen miehityksellä.

69ersin Jukka Rantala jaksoi kuitenkin valaa uskoa oman joukkueensa työhön ottelun jälkeen.

Tappio tietenkin harmittaa, mutta ottelu oli todella tiukka.

– Tappio tietenkin harmittaa, mutta ottelu oli todella tiukka. Pori ratkaisi ottelun sitten lopulta omilla vahvuuksillaan, tosin muutama hyvä heittokin nähtiin siellä täällä. Lopussa väsyimme juoksupuolustuksessa, ja Pori sai juostua hyviä, noin kahdeksan jaardin mittaisia siivuja. Mutta kyllä ottelu olisi voinut mennä kummin tahansa, Rantala kommentoi.

Molempien joukkueiden pieni miehitys selittyy lukuisilla poissaoloilla, joista kärsittiin kutakuinkin tasapuolisesti. Moni pelaaja joutui jättämään ottelun väliin. Bearsin päävalmentaja Kimmo Mattila kommentoi ottelua tuoreeltaan.

– Peli oli todellakin tasaista vääntöä loppuun asti. Meillä jouduttiin pyörittämään hyökkäysen linjamiehiä puolustuksen puolella. Muutoinkin olisimme muutamaa pelaajaa kaivanneet mukaan, mutta henkilökohtaisista syistä he joutuivat olemaan tästä pelistä pois, Mattila kertoi.

Paikalle saatiin jopa ambulanssi porilaispelaajan loukkaannuttua ja loukattua huhupuheiden mukaan kylkensä. Kaikeksi onneksi vakavammalta loukkaantumiselta vältyttiin.

69ersin Rantala kehui ottelun tasaisuutta. Rantalan mukaan 69ersisa tiedetään, että ottelu olisi voinut kääntyä myös toiseen suuntaan. 69ers menetti pallon vieraitaan useammin. Pienistä asioista koostuneet erot joukkueiden välillä riittivät vierasvoittoon.

– Mielenkiintoa lisäsi se, että missään vaiheessa ottelun aikana ei tullut sellaista tilannetta, että toinen osapuoli olisi pystynyt jollain tavalla ottelua dominoimaan, Rantala lisäsi ja kehui vastustajan fyysistä peliä. Myös tuomaritoiminta sai 69ers-leiristä kiitokset. Rantala kiitteli heidän otteluissaan esiintyneiden tuomaristojen hyvää työskentelyä alkukauden aikana.

Huippuottelun arvoisesti Bearsin hyökkäys pelasi ottelussa erittäin korkeluokkaista ja tasapainoista peliä. Bears onnistui ottelussa etenemään tasaisesti sekä heittämällä että juoksemalla. Mattilan arvion mukaan pelinrakentaja Hector Ayala pelasi tämän kauden parhaimman pelinsä ja näytti muutaman erittäin onnistuneen heiton tiukkaan paikkaan. Vieraiden hyökkäyksen linja pelasi todella hyvin ja onnistui tekemään reikiä juoksuille ja antamaan pelinrakentajalle aikaa heittoihin.

Bears on nyt kohdannut kaikki sarjan muut joukkueet ja päätti siten runkosarjansa ensimmäisen puoliskon. Sarjanousija tiedettiin kovaksi, mutta alkukauden saldo – viisi voittoa viidestä ottelusta – on varmasti yllättänyt. Mattila oli tyytyväinen joukkueen suorituksiin alkukaudesta.

Joukkueessa on kasvanut erittäin kova henki ja pelaajat ovat ansainneet nyt totaalisen viikon tauon.

– Pelit ovat sujuneet erittäin mallikkaasti ja todellakin olemme voittaneet kaikki viisi pelaamaamme peliä. Joukkueessa on kasvanut erittäin kova henki ja pelaajat ovat ansainneet nyt totaalisen viikon tauon. Tiistaina on vapaaehtoiset harjoitukset. Juhannuksen jälkeen aloitetaan toinen kierros ja vastaan tulee silloin Nokia. Siitä pelistä odotetaan taas kovaa vääntöä, mutta olemme saamassa siihen peliin erittäin kovan joukkueen, Mattila kertoi.

Kaikella todennäköisyydellä myös ottelun hävinnyt 69ers tulee selviämään tämän kauden pudotuspeleihin. Mielenkiintoisesti joukkueet kohtaavat runkosarjan viimeisellä kierroksella elokuussa, kun 69ers matkustaa Poriin. Ottelussa saattaa hyvinkin olla tarjolla sarjan kotietu 11.8. alkaviin pudotuspeleihin.

Kommentoi

  • montakos ottelua tämä porin kunnioitettava voittoputki on jatkunut? niinkuin “virallisen” tiedon mukaan.

  • 13
    2010 8.8. tappio kierroksella 9. Oululle 41-21
    2011 6 ottelua runkosarjassa + playoffs vs ECG ja finaali vs Bulldogs = 8
    2012 5 ottelua…

  • “Virallisen” tiedon mukaan tuo 13 lienee oikein. Kaudella 2011 tuli kuitenkin voitto myös Sea City Stormista kotiottelussa Porissa. Rauman luovuttua sarjapaikasta kesken kauden tuo ottelu kuitenkin pyyhittiin pois. Eli “epävirallisesti” 14.

  • Mä olin tuolloin paikalla Oulussa. Jos Bears ei häviä enää koskaan, voin sitten vanhana ukkona kertoa legendaa lapsenlapsille…

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *