Roosters matkustaa Ouluun

Gridiron Staff 16.6.2012 11:44 Yksi kommentti

(2-1)

(2-1)

17.06.2012 klo 15:00 Oulu

Viime kaudella kahdesti kohdanneet Oulu Northern Lights ja Helsinki Roosters kohtaavat tällä kaudella vain kerran.

Vaahteraliigan neljäs kierros näyttää tarjoavan mielenkiintoa roppakaupalla. Lauantain Trojans-TAFT -kamppailun jälkeen katseet voidaan siirtää sunnuntain otteluihin, joista Helsinki Roostersin ja Oulu Northern Lightsin ottelu esitetään myös URHOtv:llä.

Vain sunnuntaina tällä kaudella kohtaavat joukkueet tietävät ottelun tärkeyden. Ottelun voittaja tulee lähtemään kesätauolle kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla. Kolme voittoa juhannustaukoon mennessä on kova suoritus, joka tarjoaa ottajalleen sisäradan pudotuspeleihin. Juha Hakalan luotsaama Roosters on ottanut tällä kaudella useita askelia eteenpäin, ja hamuaa varmasti päänahkaa pohjoisesta. Roosters-leirissä on epäilemättä kiinnitetty huomiota Lightsin Aappo Salorannan dominointiin viime lauantain Jaguaarit-ottelussa. Lähes yksinään Lightsia kannatellut Saloranta on varmasti sunnuntaina erikoistarkkailussa. Roosters pyrkii myös saamaan nopeasti painetta Lightsin pelinrakentaja Brent Rauschille.

– Luvassa on pass rush –päivä. Pyrimme saamaan Jaren Wilcoxin hyviin taisteluasetelmiin antamaan painetta, Hakala mainitsee SAJL:n ennakossa.

Northern Lightsin päävalmentaja Cam Olson on tehnyt toistaiseksi todella hyvää työtä Oulussa. Joukkue on onnistunut puristamaan voitot ennakkoon voitettavissa olleista otteluista Turku Trojansia ja Jyväskylä Jaguaareja vastaan. SAJL:n toimittajan kysyessä Northern Lightsista Olsonilla oli selvä viesti.

– Sillä ei minulle ole väliä, mitä muut meistä ajattelevat. Tärkeintä meille oli osoittaa itsellemme, että me pelaamme aina loppuun asti, Olson miettii.

Sami Lappalainen tekee 50-vuotiaana paluun edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon!

Joukkueen toisen kierroksen vierastappio Helsinki Wolverinesille oli kallis muutenkin, kuin pisteiden valossa. Pienellä rosterilla otteluun lähtenyt Lights kärsi ottelussa vielä lisäloukkaantumisista. Salorantaa hyvin täydentävä kokenut Joonas Taina loukkasi polvensa, ja on sivussa viikkokaupalla. Tainan taidot potkupeleissä ovat myös mainittavat. Viime ottelussa Jaguaareja vastaan Lights ei onnistunut lisäpisteissään lainkaan.

Vaikkei potkaisijana toiminutta, myös loukkaantumisista kärsinyttä Kasperi Anttilaa voikaan täysin potkupelin vaikeuksista syyttää, saa Lights sunnuntain otteluun apua odottamattomalta suunnalta. Kaikkien yllätykseksi Lightsin entinen pelinrakentaja ja potkaisija Sami Lappalainen tekee 50-vuotiaana paluun edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon! 80-luvulta saakka Northern Lightsissa pelannut Lappalainen on edustanut seuran lisäksi myös Suomen maajoukkuetta potkaisijan tehtävissä. Myös maajoukkueen kapteenina esiintynyt Lappalainen on iästään huolimatta yhä erinomaisessa kunnossa.

Lappalaisen liittyminen joukkueen vahvuuteen on mielenkiintoinen lisä, mutta häntä enemmän ottelun kulkuun saattavat vaikuttaa pelaajat, jotka eivät saavu paikalle. Roosters joutuu lähtemään otteluun ilman helsinkiläislähtöistä Chris Mulumbaa sekä laitahyökkääjä Julius Majanderia. Edellisessä ottelussa loukkaantunut Markus Lievonen on otteluun epävarma. Näin ollen Roosters saattaa joutua luottamaan ottelussa vahvasti Torsten Malmin ja James Andersonin palveluksiin. Myös Henri Jussilalle suuntautuvat swing-heitot laidalle saattavat nousta sunnuntaina tärkeään osaan.

Northern Lights on onnekseen säästynyt viime aikoina suuremmilta loukkaantumisilta. Puolustuksen linjan Antti Myllylä jää jälleen pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle. Myllylän poissaolo on iso menetys Lightsin puolustuksen linjalle, jonka olisi saatava painetta Robert Johnsonille myös ilman tukimiesten apua.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun siis hieman samankaltaisista lähtökohdista, sillä loukkaantumiset ovat sattuneet sekä Roostersilla että Northern Lightsilla puolustuksen linjaan ja laitahyökkääjäosastolle. Oulun kotikenttäetu on pitkän matkan vuoksi ollut perinteisesti kova. Molempien joukkueiden osalta avainkysymykset ovat täsmälleen samat. Saadaanko pelinrakentajalle painetta? Pystytäänkö palloa levittämään laajasti eri vastaanottajille? Onnistuuko juoksupeli? Näihin kysymyksiin saadaan vastaus sunnuntaina klo 15 alkavassa ottelussa.

Kommentoi

  • Mikäli et omaa Urhon korttia, niin Helsingissä ottelua voi seurata ainakin Sport Pub Chelseassa Rautatieaseman vieressä.

    Ainakin pubin nettisivujen mukaan:
    http://www.chelsea.fi/viikko-ohjelma

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *