Falcons jälleen suurinumeroiseen voittoon

Tuomo Tomperi 16.6.2012 21:47 Ei kommentteja

(3-0)

62

(1-2)

06
1 2  
35 27 62
6 0 6

16.-17.6.2012

Kolmas ottelu – kolmas yli 40 pisteen voitto. Mikkeli Bouncers jäi isäntien jyrän alle lopulta lukemin 62-6.

Falcons on ollut lohkon B selkeä kärkinimi koko alkukauden, mutta Mikkeli Bouncersilta odotettiin Perttulassa joka tapauksessa kohtuullista esitystä. Numerot eivät vierasjoukkuetta mairittele, mutta Falconsin päävalmentaja Olli Hautala nosti kuitenkin hattua mikkeliläisille ottelun jälkeen.

– Bouncers oli mielestäni parempi kuin Huskies ja Panthers, Hautala totesi viitaten Falconsin kahteen edelliseen vastustajaan.

– Pieni, noin 21-22 pelaajan rosteri varmasti vaikeutti vieraiden peliä.

Falconsin tilanne pelaajiston suhteen oli hieman parempi. Otteluun puki 27 pelaajaa. Päävalmentaja Hautala oli erityisen tyytyväinen linjapeliin. Erittäin kuumassa säässä pelatussa ottelussa isäntäjoukkueen linja joutui pelaamaan poissaolojen vuoksi kahteen suuntaan. Hautala nosti esille erittäin kovan talvitreenin, joka kantoi lauantaina hedelmää.

Falconsin päävalmentaja halusi myös kumota myytin, jonka mukaan joukkueen hyökkäyspeli nojautuu vahvasti juoksupeliin. Lauantaina myös heitoilla vahvasti edennyt Falcons luottaa tasapainoiseen hyökkäykseen, jossa painotusta voidaan vaihdella ottelukohtaisesti. Lauantaina ottelussa palloa saatiin levitettyä laajalle vastaanottajakaartille.

Miten joukkueen keskittyminen kestää koko kesän ajan?

Hyvinkää Falconsille ei ole alkukaudesta tuntunut löytyvän pysäyttäjää. Joukkue on nyt kohdannut kaikki lohkon muut joukkueet Lappeenrannan Rajaritareja lukuunottamatta. Edellisten otteluiden perusteella on kuitenkin luontevaa uskoa, ettei Falconsia haasteta lohkovaiheessa kertaakaan. Hyvällä todennäköisyydellä joukkue avaa tosipelit vasta välierissä syyskuun toisena viikonloppuna. Miten joukkueen keskittyminen kestää koko kesän ajan? Falconsin Hautala valitteli joukkueen heikkoa valmistautumista Bouncers-otteluun. Pelaajia on yksinkertaisesti saatava harjoituksiin useammin. Jaksaako joukkue keskittyä koko kesäkauden ilman tasaista vastusta?

– Uskon, ettei asia tule olemaan ongelma, Hautala totesi ottelun jälkeen.

– Tästä on keskusteltu. Harjoitusmotivaatiomme tulee paranemaan.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *