ECG haastaa Ghosthuntersin Nokialla

Tuomo Tomperi 16.6.2012 10:51 Ei kommentteja

(3-1)

(0-4)

17.06.2012 klo 15:00 Nokia

Toistaiseksi nollakerhossa majaileva East City Giants kohtaa vahvan nokialaisjoukkueen sunnuntaina klo 15.

Divarikauden suurimmasta yllätyksestä on monen mielestä vastannut juuri Nokia Ghosthunters. Viime kaudella vaatimattomasti esiintynyt nokialaisryhmä on täksi kaudeksi parantanut otteitaan roimasti. Kyse ei myöskään ole onnistuneista vahvistushankinnoista, sillä Ghosthuntersissa pelaa tällä kaudella vain yksi vahvistus, amerikkalainen Dan O’Connell. O’Connell on osoittautunut erinomaiseksi pelimieheksi, mutta miehen oltua sivussa pari viikkoa Ghosthunters pystyi silti hakemaan vierasvoiton Helsinki 69ersilta lukemin 24-29. Osa joukkueen iskukyvyn parantumisesta selittyy uusilla laadukkailla suomalaispelaajilla, mutta pääasiassa päävalmentaja Sami Telenius on kiitellyt joukkueen hyvää harjoittelumotivaatiota ja uskoa omaan tekemiseen.

East City Giantsin kausi on lähtenyt liikenteeseen toisenlaisissa merkeissä. Keväällä joukkueen nousua ykköseen kummasteltiin – eihän joukkue ollut selvinnyt II-divisioonassa edes finaaliotteluun saakka. Monen mielestä nuori joukkue olisi hyötynyt vielä toisesta vuodesta kakkosessa, mutta seurassa nähtiin divarin tarjoavan paremmat mahdollisuudet pelaajille kehittyä.

Avausottelun 10-20 -tappion jälkeen kyyti onkin ollut helsinkiläisille erityisen kylmää. Joukkue hävisi ensin 69ersille 99-0, sen jälkeen Indiansille 48-0 ja lopulta viime viikonloppuna sarjajajohtaja Pori Bears käsitteli joukkueen lukemin 81-6. Joukkueesta kuitenkin vakuutetaan, etteivät heikot tulokset ole vaikuttaneet joukkuee taistelumoraaliin. Päävalmentaja Ari Evwaraye on ollut tyytyväinen joukkueen taistelutahtoon ja uskoo, että joukkue on oikealla tiellä.

– Työ jatkuu, suunta on oikea, ehkä vauhti on heikompi, kuin olimme toivoneet. Luottamus toisiimme ja tulevaisuuteen on kuitenkin kova, Evwaraye totesi aiemmin kaudella.

Ennakkoon Ghosthuntersin ja ECG:n taistelussa ottelun voittajasta ei liene epäselvyyttä. East City Giantsilla on kuitenkin paljon potentiaalia, jonka joukkue varmasti tiedostaa. Tärkeintä tällä kaudella ECG:lle on kehittää pelaajien henkilökohtaisia taitoja ja yhteispeliä jatkoa ajatellen. Kuulopuheiden mukaan seuralle tarjottiin Porvoon Butchersissa alkukaudesta pelanneen Ray Wagnerin palveluksia, mutta joukkue jatkaa yhä täysin suomalaisin voimin. Wagner olisi varmasti tuonut lisää säpinää joukkueen hyökkäyspeliin, mutta Giants keskittää voimavarat mieluummin kotimaisten Pete Salovallan ja Niko Bredbackan kehittämiseen.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *