TAFT kohtaa Trojansin Turussa

Gridiron Staff 15.6.2012 7:33 Yksi kommentti

(0-3)

(1-2)

16.06.2012 klo 16:00 Turku

Turussa tiedetään, että ellei neljätoista ottelua perätysten hävinnyt Trojans ota voittoa lauantaina, se voi jäädä tällä kaudella ottamatta kokonaan.

Viime vuosina tuskaillut Trojans on ollut kauden 2009 alusta alkaen historiallisen heikko. Kauden 2009 ensimmäisessä ottelussa otetun voiton jälkeen Trojans on hävinnyt sitä seuranneista 32:sta ottelustaan peräti 30, ja voittanut ainoastaan kaksi. Hämmästyttävästi joukkue on silti pysynyt vuodesta toiseen liigassa, vaikka kahtena viime vuotena sarjaan on noussut uusi joukkue. Turussa on voitu vain katsoa, kuinka sarjanousija toisensa jälkeen on noussut heti heittämällä Trojansin ohi pelikentällä. Myös tämän kauden nousijajoukkue Vantaan TAFT kuuluu ennakkoarvioiden mukaan tähän joukkoon.

Tällä kaudella tilanne on siinä mielessä mielenkiintoinen, että I-divisioonan tuleva voittajajoukkue ei välttämättä ole halukas nousemaan sarjatasoa korkeammaksi, voitti Spagettimaljan kuka tahansa. Alkukauden komeetat Pori Bears ja Nokia Ghosthunters myöntävät suoraan, ettei joukkueilla ole tämän kauden jälkeen aikomuksia hakea liigalisenssiä. 69ersin ongelmana on joukkueen linjapelaajien keskimääräistä korkeampi ikä, joka varmasti mietityttäisi seuran johtoa mahdollisuuden liiganousuun noustessa esiin. Kouvola Indiansin tiedetään toivovan liigapaikkaa, mutta onko joukkueen pelaajaluettelo vielä kuitenkin liian kapea liiganousua ajatellen? Arviot ovat luonnollisesti osaltaan spekulaatiota, mutta Turku Trojansin onneksi putoamisuhka näyttää tällä kaudella hieman aiempaa pienemmältä.

Panosta lauantain ottelusta ei kuitenkaan puutu. Putoamisuhkaa tai ei, mikään joukkue ei halua vuodesta toiseen vain hävitä. Pauli Ojasen valmentaman Trojansin vahvuudet puolustuspelissä tunnetaan, mutta Joonas Anderssonin johtaman turkulaishyökkäyksen taso on tälläkin kaudella ollut todella matala. Andersson ei ole saanut apua tehokkaasta juoksuhyökkäyksestä, sillä joukkueen keskimääräinen juoksupeli on kantanut vain vajaat kaksi jaardia. Trojans kuitenkin pyrkii juoksemaan paljon, koska joukkueen heittopeli on liikaa käytettynä erittäin virhealtis ja yksiuloitteinen. Trojansin on näin siis pakko pitää yllä juoksu-uhkaa, toi juoksu tuloksia tai ei.

Lasken meidät, TAFTin, Oulun ja Jyväskylän taistelevan samoista sijoituksista.

Trojansin Ojanen myönsi kaartelematta SAJL:n ennakossa, että tuleva ottelu on merkattu kalenteriin isolla, mustalla tussilla.

– Lasken meidät, TAFTin, Oulun ja Jyväskylän taistelevan samoista sijoituksista. TAFTilla on jo kasassa kaksi pistettä, mutta voitolla myös me lähtisimme juhannustauolle kahden pisteen kanssa, Trojansin Pauli Ojanen laskee SAJL:n sivuilla.

Ojanen on sikäli oikeassa, että vaikean alkukauden jälkeenkään Trojans ei ole varsinaisesti vielä menettänyt mitään. Trojans oli ennen kauden alkua ehkä ainoa joukkue, jolta kukaan ei odottanut pudotuspelipaikkaa. Turussa varmasti tiedetään, että tällä hetkellä tärkeintä on nostaa joukkueen pelillinen taso jälleen uskottavaksi, vaikka pudotuspelit jäisivätkin pelaamatta. Kaudella 2008 juoksuvoittoinen Trojans voitti kuitenkin mukavat neljä ottelua kahdestatoista, ja oli lähellä voittaa myös monta muuta. Paluu kauden 2008 tasolle – ja siten uskottavuuteen – on varmasti Turussa tavoite numero yksi. Seuran laadukas juniorityö tuottaa epäilemättä uusia ratkaisijoita Yläkentälle hieman myöhemmin.

TAFT:n Rami Lilja kommentoi tulevaa ottelua jo viime viikonlopun Crocodiles-ottelun jälkeen.

– Lähdemme Turkuun hyvillä fiiliksillä! Turku on ennakolta tasoltaan meitä lähellä olevia joukkueita. Innolla lähdemme hakemaan kahta pistettä, Lilja kommentoi.

– Olisi alkeellinen virhe sortua aliarvioimaan Turkua. Saamme vastaamme varmasti ärsytetyn joukkueen. Hekin ovat varmasti ajatelleet, että meitä vastaan heidän tulisi ainakin voittaa. Ottelusta tulee varmasti hyvä taistelu!

Olisi alkeellinen virhe sortua aliarvioimaan Turkua.

Vantaalaisjoukkuetta alkukaudesta vaivanneet henkilötason virheet on tiedostettu TAFT:ssa.

– Mental mistaket on otettu pajavasaralla työn alle. Tehottomuus on ollut Akilleen kantapää meille, Lilja kuvaa SAJL:n ennakossa.

Viime aikojen peliesitysten perusteella Turku Trojansia on vaikea pitää ottelussa suosikkina, mutta täysin vailla mahdollisuuksia turkulaisjoukkue ei sentään ole. Joukkueella on paljon hyviä pelaajia, ja tietyt osa-alueet joukkueen pelissä ovat maan kärkipäätä. Joukkueen hyökkäys on kuitenkin ollut jo pitkään riittämätön liigatasolle. Heittohyökkäyksen kehno tilanne vaikeuttaa varmasti myös joukkueen heittopuolustuksen työskentelyä, koska heidän on vaikea saada tuntumaa peleihin pelkästään joukkueen omaa heittohyökkäystä vastaan pelatessaan. Trojansin mahdollisuudet piilevätkin tilanteessa, jossa syystä tai toisesta ottelusta nähdään parin viikon takaisen Jaguaarit-ottelun toisinto, jota puolustukset dominoivat. Jos TAFT jatkaa helppojen virheiden tekemistä ja Trojans-puolustus saa pakotettua Miro Kadmiryn muutamaan kalliiseen virheeseen, kotivoitto voi olla tosiasia.

Kommentoi

  • Hyvin mielenkiintoinen peli kyllä, jos pelattaisiin vantaalla pitäisi melkein lähteä katsomaan ottelua. Kuitenkin isot panokset molemmilla jengeille ja turun uskottavuudelle todella iso peli.