69ers ja Bears ykkösen huippuottelussa

Gridiron Staff 15.6.2012 0:41 Ei kommentteja

(2-1)

(4-0)

16.06.2012 klo 17:00 Helsinki

Tulevana viikonloppuna Helsinki 69ers (2-1) kohtaa erinomaisesti kauden avanneen Pori Bearsin (4-0), joka johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.

Kolmen pelatun ottelun jälkeen Ninersin saldo on kelvollinen 2-1, mutta vielä vakuuttavampaa on ollut porilaisten marssi: neljä ottelua, neljä voittoa. Kunnolla Bearsin on pystynyt haastamaan tähän mennessä vain Nokia Ghosthunters, joka taipui vasta jatkoajalla. Viime viikolla molemmat joukkueet kohtasivat sarjanousijat, eikä Bearsin 81-6 voitto East City Giantsista jättänyt mitään epäselvyyksiä joukkueen kunnon suhteen.

Pelin henki on tällä viikolla kuitenkin aivan toinen ja rutinoituneella helsinkiläisjoukkueella on vain ja ainoastaan yksi tavoite lauantaille: Karhun kaato, muillakin tavoin kuin kurkusta alas. Vastaan asettuvaa isokokoista ja fyysistä Bearsia vastaan sävelet ovat selvät.

– Linjapeli on se mikä ratkaisee. Bears-ottelussa jokaisen on tiedettävä tarkalleen, mitä tehdä”, totesi 69ersin Jukka Finni jo aiemmin Gridironille antamassaan haastattelussa.

Paikoin hieman ailahtelevasti pelanneen 69ersin kohdalla tämä korostuu entisestään, sillä Porin osalta voidaan todeta “koneen” jo lähteneen käyntiin. Joukkueesta löytyy vaarallinen sekoitus kokoa ja kokemusta, joten vierailijoiden iskukyky tuskin ottelun edetessä tulee merkittävästi laskemaan, eikä tiukoissa paikoissa polvet tutise.

69ersin hyökkäyksen dynamona häärii aina vaarallinen Charles McCrea, jota ei toistaiseksi ole pystytty täysin pimentämään.

Ulkomaalaisvahvistusten osalta Bearsin kausi on lähtenyt myös mallikkaasti käyntiin. Vaikka kohuhankinta David Howardia ei tällä kaudella Suomessa nähdäkään, on porilaisten pelinrakentaja Hector Ayala ehtinyt harjoitella jo lähes kaksi kuukautta joukkueen vahvuudessa.

Viime viikon ottelu Sipoota vastaan oli terävä muistutus siitä, että amerikkalaisvahvistukset pystyvät joukkueen muiden pelaajien valmiudesta huolimatta pitämään pelin käynnissä. Voisikin sanoa, että yksi mies ei otteluita voita, mutta pystyy antamaan muulle joukkueelle uuden mahdollisuuden voittoon. Myös 69ers on tällä osastolla erittäin iskukykyinen: Nestor Alacion loukkaantumisesta huolimatta puolustusta vahvistaa Marquette Floyd ja hyökkäyksen dynamona häärii aina vaarallinen Charles McCrea, jota ei toistaiseksi ole pystytty täysin pimentämään.

Porissa ollaan varmasti tyytyväisiä siitä, että joukkue on näinkin pitkään selvinnyt tappioitta näyttämättä kenties vielä parasta osaamistaan. Vasta ECG:ta vastaan joukkueen heittosirkus saatiin kunnolla käyntiin. Hector Ayala on pelannut ajoittain mallikkaasti, mutta alkukauden perusteella hän ei ole joukkuetta kannatteleva sateentekijä. Porissa ei voida kauden 2008 tapaan ajatella pelinrakentajan pelastavan joukkueen huikeilla yksilösuorituksillaan kerta toisensa jälkeen. Ayalan ja Tony Sandhun välinen yhteys löytyi kuitenkin Giantsia vastaan. Kestäisikö sama taika bussimatkan Velodromille saakka?

Yhdeksi teemaksi ottelussa nousee varmasti avainpelaajien poissaolo. 69ersin osalta loukkaantumisten lisäksi viikonlopulle osuu lukuisia muita satunnaisia poissaoloja, joten joukkueen nuoremmilla pelaajilla on suuria saappaita täytettävänään viimeistään nyt. Kuntopuolta ei kuitenkaan ole Helsingissäkään unohdettu, tästä mallisuorituksena Sipoota vastaan käytännöllisesti katsoen koko ottelun kahteen suuntaan pelanneet linjamiehet. Viikonloppu tarjoaa siis erityisesti haastetta myös valmennukselle, sillä 69ersin kokeneen pelaaja-valmentajan Jason Thomasin on valmisteltava joukkue otteluun näitä poissaoloja silmällä pitäen. Bears on kärsinyt myös alkukaudesta loukkaantumisista ja poissaoloista, mutta alustavasti tilanne lauantain ottelua ajatellen vaikuttaa myös Porissa kohtuulliselta.

Lisämielenkiintoa kohtaamiseen tuo erittäin tasavahvasti esiintynyt divarin kärkijoukkueiden nelikko, jonka välisiä voimasuhteita arvioidessa marginaalit tuntuvat olevan hyvinkin kapeat. Sopivasti ristiin pelatessaan jokaisen ottelun merkitys korostuu entisestään, kun ajatellaan sijoitusta sarjataulukossa. Vaikka molemmat joukkueet selviävätkin hyvällä todennäköisyydellä pudotuspeleihin ottelun lopputuloksesta riippumatta, on ottelun merkitys henkistä yliotetta ajatellen erittäin tärkeä.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *