Tärkeä kierros kakkosessa

Gridiron Staff 14.6.2012 15:27 5 kommenttia

II-divisioonan neljännellä kierroksella on jälleen paljon pelissä. Kierroksen päättää sunnuntain huippuottelu Vikings – Steelers.

Kolmen pelatun kierroksen jälkeen lohkojen sisäiset voimasuhteet alkavat pikkuhiljaa paljastua. Suurin osa joukkueista on kuitenkin pelannut vasta kaksi ottelua, joten viikonlopun kierroksella nähdään useita erittäin mielenkiintoisia kamppailuja sijoitusten kannalta.

Viikonlopun otteluputken avaa Wolverines II:n ja Hanko Sun Cityn kamppailu Helsingin Velodromilla lauantaina klo 13. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti molempien joukkueiden voittaessa kotonaan. Tällä kaudella Sun City on alkukauden otteluiden perusteella ottanut pientä takapakkia. Joukkue on kärsinyt tappion Oakmenille, Scorpionsille ja Saintsille. Pudutospeleihin päästäkseen joukkueen on parannettava otteitaan reippaasti. Wolverines II on tällä kaudella esittänyt jopa yllättävän hyviä otteita, ja on tässä vaiheessa kautta hyvässä asemassa pudotuspelejä ajatellen. Gridiron uskoi Sun Cityn yllätykseen viime viikolla, mutta tällä kertaa pidämme Wolverines II:n kotivoittoa varsin todennäköisenä.

Falcons lähtee ottelussa metsästämään seitsemättä perättäistä kotivoittoaan.

Viime viikolla huilannut Hyvinkää Falcons jatkaa hyvin alkanutta kauttaan lauantaina kotonaan klo 14. Vieraaksi saapuva Mikkeli Bouncers voitti viime viikonloppuna Hämeenlinna Huskiesin vakuuttavasti, mutta nyt vastus on toista luokkaa. Bouncers näytti haavoittuvaisuutensa avausottelussaan, kun heittopainotteista hyökkäystä pelaava Lappeenrannan Rajaritarit haki voiton Urpolan tekonurmelta. Nyt vastaan asettuu juoksupainotteinen Falcons, jonka materiaaliylivoima taitaa kuitenkin olla vielä mikkeliläisille liikaa. Ottelusta tulee todennäköisesti fyysisten joukkueiden kova kamppailu, mutta uskomme, että isäntäjoukkueen rutiini on vieraitaan riittävästi edellä. Falcons lähtee ottelussa metsästämään seitsemättä perättäistä kotivoittoaan.

Lauantain kolmannessa ottelussa B-lohkon Hämeenlinna Huskies isännöi viime viikonloppuna avausvoittoaan juhlinutta Päijät-Häme Panthersia. Molemmilla joukkueilla on taskussa voitot Lappeenrannan Rajaritareista. Pullerilla tullaan todennäköisesti näkemään vahvasti juoksupainotteista peliä, jossa avainasemaan nousee se, pystyykö isäntäjoukkueen hyökkäyksen linja raivaamaan tarpeeksi tilaa joukkueen juoksuhyökkäykselle. Viime viikonloppuna Mikkeli Bouncers ei antanut nuorelle joukkueelle tilaa, ja Huskies jäi pisteittä. Panthers esitti viime viikonloppuna iloista hyökkäyspeliä. Uskomme, että sama tahti jatkuu myös lauantaina.

Sunnuntaina puoliltapäivin alkavassa ottelussa kohtaavat A-lohkon Pirates ja Wolves. Yllättäen Northern Lights II:lle viime lauantaina hävinnyt Pirates lähtee otteluun melkoisen hankalasta asemasta. Jyväskyläläisjoukkue pelasi pirteästi Vaasa Vikingsia vastaan häviten ottelun vain niukasti, joten pelaajat varmasti tuntevat joukkueen potentiaalin. Tappio Wolvesille tietäisi sen sijaan käytännössä varmasti pudotuspelihaaveista luopumista. Vierasjoukkue Wolvesille kamppailu on käytännössä ensimmäisen kunnollinen tasonmittausottelu. Vaikka joukkueella onkin tilillään jo yksi voitto, tuli se luovutuksella Northern Lights II:sta vastaan. Piratesia vastaan joukkueella on mahdollisuus näyttää, että jenkkifutis elää ja voi Joensuussa edelleen hyviin.

Sunnuntain iltapäivän toinen ottelu käydään C-lohkon Raisio Oakmenin ja Tampere Saintsin välillä. Oakmen on avannut kauden hivenen yllättäen kahdella voitolla. Sun Citya ja Scorpionsia vastaan tulleet voitot lupaavat hyvää raisiolaisten jatkohaaveita ajatellen. Saints-ottelussa kuitenkin selviää, mikä joukkueen todellinen taso tällä kaudella on. Gridironin kautta edeltäneiden arvioiden mukaisesti Tampere Saints on ollut C-lohkon paras joukkue alkukaudesta. Oakmenin on pelinrakentaja Joni Vatasen johdolla pystyttävä ottelun alusta asti tehokkaaseen hyökkäyspeliin, mikäli kotijoukkue aikoo ottelun voittaa. Muutama nopea onnistuminen ja pari maalia ottelun alkuun voivat muuttaa pelin luonteen täysin. Muussa tapauksessa Saintsin materiaaliylivoima tekee todennäköisesti tehtävänsä.

Otteluparista on mielenkiintoista tehdä vertauksia Oulu Northern Lightsin ja Vikingsin viisi vuotta sitten käymään kamppailuun.

Viikonlopun kruunaa A-lohkon odotettu kärkikamppailu Vaasa Vikingsin ja Kuopio Steelersin välillä. Ottelupari on kenties runkosarjan mielenkiintoisin, sillä joukkueet ovat tasoltaan ennakkoarvioiden mukaan lähellä toisiaan. Viime kaudella ykkösessä pelannut Steelers hakee uutta vauhtia kakkosdivisioonakentiltä. Toistaiseksi jälki onkin ollut erittäin vakuuttavaa. Vikings on myös avannut kauden kahdella voitolla Jyväskylä Piratesista ja Joensuu Wolvesista. Otteluparista on mielenkiintoista tehdä vertauksia Oulu Northern Lightsin ja Vikingsin viisi vuotta sitten käymään kamppailuun, jossa pohjoislohkon joukkueet olivat täysin omaa luokkaansa sarjassa ja kohtasivat lopulta silloisessa sarjan finaaliottelussa. Ounastelemme samankaltaista käsikirjoitusta myös tälle vuodelle. Steelers voi olla runkosarjassa parempi, mutta molemmista joukkueista tullaan kuulemaan pudotuspelivaiheessa. Ennakkoasetelmat ja todellisuus kohtaavat Vaasassa Palosaaren kentällä sunnuntaina klo 14.

Arviot

 • Wolverines II – Sun City 1
 • Falcons – Bouncers 1
 • Huskies – Panthers 2
 • Pirates – Wolves 1
 • Oakmen – Saints 2
 • Vikings – Steelers 2

Millaiset ovat sinun arviosi?

Kommentoi

 • Tämä kierros on kyllä niin selkeä, että en uskalla olla erimieltä veikkauksen kanssa.

  Wolverines II – Sun City 1
  Falcons – Bouncers 1
  Huskies – Panthers 2
  Pirates – Wolves 1
  Oakmen – Saints 2
  Vikings – Steelers 2

 • Lopputulos Hyvinkäällä ei tee oikeutta Mikkelille.Kuumuus ja vähäiset vaihtomiehet väsyttivät joukkueen.Mikkeli oli tähän astisista kohtaamistamme joukkueista kovin ja vei peliä ajoittain hienosti eteenpäin.Kotona Mikkelissä on ottelu varmasti kovempi.

 • Tulos vaasasta: Vikings 9 – Steelers 6. Tiukka matsi, niinkuin numerotkin kertovat.

 • Saints haki puhtaan 0-25 voiton Oakmenista.

 • Yhdyin Gridironin arvioihin ennen pelejä ja taas meni pari väärin. Ei ole veikkaaminen (lue:ennustaminen) helppoa.

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *