Ei enää vain haaveena, vaan tarkoituksena!

kalle 14.6.2012 10:41 4 kommenttia

Amerikkalaisen jalkapallon erikoisseura, Seinäjoki Crocodiles, on mukana projektissa johon osallistuvat kolme seuraa rakennuttavat Seinäjoelle osakeyhtiöpohjaisen harjoitushallin. Ja jos kaikki menee aivan suunnitelmien mukaan, niin Seinäjoen voimalaitoksen läheisyyteen Bullerintielle nouseva harjoitushalli olisi toimintavalmiina jo ensi talven aikana.

Hankkeessa mukana olevan urheiluseuran, Seinäjoen Sisun, projektivastaavana toimiva Jarkko Tenkula kertoi eilisessä lehtihaasttatellussa, että halli on ollut hänen haaveenaan jo useamman vuoden ajan. Ja että kun myös muiden projektiin mukaan lähteneiden seurojen, Seinäjoen Seudun Urheilijoiden ja Crocodilesin, haaveet olivat samansuuntaiset, oli projektia siinä mielessä helppo lähteä yhdessä toteuttamaan. Hän kertoo haastattelussaan myös, että ”paperillla kaikki asiat ovat kunnossa. Samoin rahoituskuviot on käyty läpi ja että suurimman osan siitä kattaa mahdollinen EU-rahoitus”. Seinäjoen kaupunki on kuulemma myös mukana rahoituksessa, kuten myös muutkin projektissa mukana olevat urheiluseurat. Seinäjoen kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan ensi maanantaina.

Tuleva harjoitushalli on samantyylinen kuin nyt jo Seinäjoella toiminnassa oleva Wallsport-areena. Harjoitushalli tulee olemaan pinta-alaltaan n. 5000 neliömetriä, eli vähän pienempi kuin Wallsport-areena. Uuteen harjoitushalliin ei nimittäin tule toimistotiloja. Harjoitushalliiin tulee keinonurmi, juoksusuora, heittoseinä, moukaririnki, pituushyppypaikka, sekä alustat salibandylle, sulkapallolle ja futsalille. Seinäjoen Urheilijoiden puheenjohtaja Ari Pölkky kertoi haastattelussa myös hieman salaperäisesti, että ”myös vielä jotain muuta on suunnitteilla”.

Crocodilesin seuravastaava Mika Somerkallio näkee haastattelun mukaan projektissa pelkästään positiivisia asioita. Hän toteaa: ”meidän seurassa jäsen- ja joukkuemäärät ovat kasvaneet nopeaan tahtiin. Senpä johdosta harjoittelumahdollisuudet ovat käyneet tukaliksi, koska salivuoroja ei ole löytynyt enää tarvittavia määriä”. Viime talvena Crocodiles joutui kuulemma siitä syystä pitämään osan harjoituksista Lapualla. Somerkallio on tyytyväinen siitä, että nyt kun harjoittelumahdollisuudet kertaheitolla paranevat, niin samalla säästyvät salimaksutkin voidaan käyttää tehokkaasti seuran kasvavan toiminnan hyödyksi.

Pölkky ihastelee haastattelussa sitä miten kolme hyvin erilaista ja eri lajeja edustavaa seuraa, löysivät projektissa nopeasti toisensa. Tähän oli varmasti suurena syynä ja motiivina kaikilla seuroilla talviharjoittelupaikan ja harjoitteluvuorojen saaminen lisääntyvälle toiminnalle. Pelkästään kyseisissä kolmessa seurassa on nyt jo yhteensä n. 1500 jäsentä. Pölkky mainitsee myös, että ”kun jokainen seura teki omat laskelmansa siitä miten paljon ne nyt joutuvat maksamaan salivuoroista, oli päätös hallin rakentamisesta helppo tehdä”. Pölkky, kuten myös allekirjottanutkin, toivoo että tämä Seinäjoen halli toimisi malliesimerkkinä monelle muullekin paikkakunnalle. Pölkyn mukaan se tulee varmasti ainakin tuomaan myös Seinäjoelle positiivista julkisuutta.

Henkilökohtaisesti nostan hattua ja kumarran syvään sinne pohjanmaan suuntaan. Juuri tälläista toimintaa minusta tämäkin laji kipeästi tarvitsee. Minusta se on turha itkeä ja vaatia, että ”muut” tekee, kun sen voi tehdä itsekin.

edit: Somerkallio muistutti toimitustamme siitä, että ”harjoitushalli hanke vaatii vielä Seinäjoen kaupungin hallituksen siunauksen ja EU-tuen saaminen myös TE-keskuksen hyväksymisen” ennen kuin sitä voidaan pitää varmana. Toivotaan, että nämä hankkeelle saadaan.

Faktaa:
– hankkeessa mukana Seinäjoki Crocodiles, Seinäjoen Sisu ja Seinäjoen Seudun Urheilijat
– valmistuessaan halli työllistää yhden kokopäiväisen työntekijän. Muu työvoiman tarve on tarkoitus täyttää talkootoiminnalla.
– harjoitushallin kustannusarvio on n. 650 000 euroa
– hallin koko on n. 5000 neliötä

Kommentoi

  • Mites paljon tuollaisessa hallissa on käyttökustannusarvio / kk? Lämmitys, sähkö, vesi, jätehuolto jne.

  • Hyvä kysymys, mutta tähän ei allekirjoittanut tietenkään osaa vastata.

    Mutta ehkäpä joku hankkeessa mukana ollut osaa?

  • HIENOA!
    Tossa on jo sitä kuuluisaa ”munaa” mikä tätä hienoa lajia vie eteenpäin.

  • Loistava sijoitus. Kuusankoskella toimii yksityinen halli joka veloittaa 1,5h ajankäytöstä hallissa 234€/koko kenttä.