Iiro Luodon Broncos kohtaa Raidersit lauantaina EFL-välierässä

jefumaster 13.6.2012 6:00 Ei kommentteja

Tulevana lauantaina 16.6. Calanda Broncos kohtaa Swarco Raidersin EFL:n semifinaalissa. Insbruckissa pelattavan ottelun panoksena on pääsy heinäkuussa pelattavaa Eurobowl-finaaliin.

Vaahteraliigaa dominoivan Wolverinesin jyrännyt sveitsiläinen jenkkipallon ammattilaisseura Calanda Broncos on edennyt voittamattomana läpi kauden. Sveitsin NLA:ta joukkue johtaa ainoana puhtaan pelin joukkueena seitsemällä voitollaan. Edellisen kerran joukkue on poistunut kentältä häviäjänä 13 kuukautta sitten kompastuttuaan EFL:n neljännesfinaalissa Vienna Vikingsille niukasti. Tälle kaudelle rajusti joukkueeseensa panostanut Broncos on edennyt yhtä pykälää lähemmäksi Eurobowlia, mutta kannun nostoon tarvitaan vielä kaksi voittoa.

Edellinen ottelu itävaltalaista Graz Giantsia vastaan oli tiukka taistelu, jonka sveitsiläisseura voitti hyvän puolustuspelinsä turvin 14-19. Broncosin suomalainen Iiro Luoto kommentoi toukokuun lopulla pelattua ottelua näin:

-Graz-peli oli hyvää jalkapalloa molemmin puolin palloa. Hyökkäys eteni koko pelin ajan hyvin, muttei vaan pystytty viimeistelemään draiveja. Puolustus piti meitä hyvin pystyssä ja aina kun pystyy pitämään vastustajan 14 pisteessä niin on hyvät mahdollisuudet voittaa peli ja onneksi me pystyimme sentään tekemään 19 pistettä vaikka 2 tulikin puolustuksen suorittamasta safetystä. Oma peli oli ihan kelpo tasolla, mutta Swarcoa vastaan täytyy saada vielä jostain kaivettua lisää poweria.

Tirolilainen Swarco Raiders (8-1) johtaa Itävallan sarjaa tasapistein Vienna Vikingsin (8-1) kanssa. Raidersin kauden ainoa tappio tuli tiukassa ottelussa Vikinseja vastaan huhtikuussa. Tuolloin EFL rankingin ykkösjoukkue oli parempi lukemin 15-17. Viime kauden jenkkifutishuipennuksessa Itävallassa Raiders on liigan finaalissa Vikingseja parempi lukemin 23-13.

Calanda Broncos on toukokuussa viimeksi päivitetyn EFAF-rankingin neljänneksi parhaaksi arvioitu joukkue. Itävaltalainen Raiders on samalla listalla kakkosena. EFL:n toisessa välieräottelussa kohtaavat sunnuntaina Vienna Vikings (EFAF 1.) ja Berlin Adler (EFAF 3.)

Suora Live-lähetys netissä

Ratkaiseva ottelu on seurattavissa suorana Swarco Raidersin tasokkaassa Raiders-TV:ssa lauantaina 16. kesäkuuta 19.45 paikallista aikaa.

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *