Veljessota hyökkäystilastoissa

jefumaster 12.6.2012 18:00 Yksi kommentti

Kolmas kierros Vaahteraliigassa muutti aiemmat asetelmat päälaelleen. Yksinomaan heittämällä edennyt Roosters rupesi juoksemaan ja Wolverinesin juoksukone otti siivet alleen.

Joukkueet ovat pelanneet nyt kertaalleen niitä kilpailijoitaan vastaan, jotka ne kohtaavat toistamiseen kauden lopulla. Seuraavien kierrosten aikana vastakkain asettuvat taisteluparit, jotka kohtaavat toisensa runkosarjan aikana vain kertaalleen. Kummassakin neljän joukkueen “lohkossa” löytyy puhtaan pelin joukkue (Wolverines ja Crocodiles), kahden voiton joukkue (Northern Lights ja Roosters), yhden voiton joukkue (Jaguaarit ja Taft) sekä nollakerholainen (Trojans ja Butchers). Wolverinesin johtamaa “lohkoa” pidetään yleisesti helpompana, mutta joukkueiden todelliset voimasuhteet paljastuvat lopullisesta vasta neljän seuraavan täyden ottelukierroksen aikana.

Kolmannen kierroksen otteluissa liigan suurimmat jaardimäärät keränneet joukkueet Wolverines sekä Roosters, ylittivät kauden yhteenlasketuissa tilastoissa 1000 jaardin rajapyykin. Liigassa toisena puhtaalla pelillä jatkava Crocodiles jäi yhden jaardin päähän samasta merkkipaalusta. Wolverinesin puolustuksen jyräämä Trojans-hyökkäys tippui rankingissamme viimeiselle tilalle. Alle sadan jaardin ottelun jälkeen ei parempaa sijoitusta ole luonnollisestikaan tarjolla. Silmiinpistävää taulukossa on myös Lightsin vaatimattomat juoksujaardit. Onnistuessaankin liigan neljänneksi tehokkain heittopeli kaipaisi rinnalleen edes pienen juoksupelotteen.

Vaahteraliigassa edetyt jaardit kolmen kierroksen jälkeen

Pelinrakentajaveljekset vastakkain tilastoissa

Kautta edeltäneissä veikkauksissa Roostersiin hankittua Robert Johnsonia pidettiin jo varmana joukkueen hyökkäyksen pelastajana. Aikaisempien vuosien näytöt antoivat odottaa vahvaa heittopainotteista punaista vyöryä pienen tauon jälkeen kentällä. Sen sijaan euro-peleissä epävarmoja otteita esittänyttä velipoikaa, Cedric Johnsonia pidettiin nimivahvan Wolverinesin potentiaalisena heikkona lenkkinä. Kolmen pelatun kierroksen jälkeen voidaan todeta, että Robert on täyttänyt odotukset taitavana heittäjänä sen sijaan Cedric on yllättänyt arvostelijansa liigan tarkimmalla kädellä. Tähän mennessä Cedric johtaa ylivoimaisesti pelinrakentajien heitettyen touchdownien tilastoa, sekä onnistumisprosentilla mitattua heittäjien tarkastelua. Hän on myös heittänyt vähiten syötönkatkoja liigassa (1 kpl). Yksi heinäkuun mielenkiintoisimmista otteluista tulee olemaan kahden tähän mennessä tehokkaimman hyökkäyksen, Johnsonin veljesten johtamien joukkueiden kohtaaminen 8.7. Velodromilla.

JOHNSON Games Att Comp Int Pct Yards TD av/ga Rush Tot
Robert 3 121 71 3 58,70 751 6 250 -4 747
Cedric 3 66 46 1 69,70 723 13 241 59 782

Oheinen tarkastelu on tehty puhtaasti Johnsonin veljesten näkökulmasta. Vaahteraliigassa kolmanneksi eniten jaardeja (691) heittänyt QB on Crocodilesin Dominic Kegel. Seinäjokisten pelinrakentaja pääsee heittojen tarkkuudessa lähelle Cedric Johnsonin lukuja onnistuttuaan tähän mennessä 43 heitossa 67 yrityksestään. Onnistumisprosentti on tuolloin kunnioitettava 64,2%.

Lähde:

SAJL:n tilastosivut

Avatar

jefumaster

Yli kolmekymmentä vuotta suomalaisen jenkkifutiksen äärellä, sisällä ja ulkona, sisäpiirissä ja oppositiossa, kentällä, laidalla ja raitapaidassa. Tuolla perspektiivillä tarkastelen kotimaisen jenkkifutiksen ilmiöitä.

Muita kirjoituksia samalta kirjoittajalta:

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *