Wolverinesille rutiinivoitto Trojansista

Gridiron Staff 11.6.2012 5:28 Ei kommentteja

(3-0)

57

(0-3)

00
1 2 3 4  
10 21 6 20 57
0 0 0 0 0

10.06.2012 klo 18:00 Helsinki

Ylivertainen helsinkiläisjoukkue ei antanut Turku Trojansille mahdollisuuksia yllätykseen.

Ennakolta kierroksen varmimmaksi voitoksi arvioitu ottelu ei tarjonnut suuria yllätyksiä lopputuloksensa osalta. Trojans oli selvästi päättänyt haastaa Wolverinesin juoksuhyökkäyksen vahvalla puolustuksen keskustalla. Wolverines ei ottelussa juuri juossutkaan, vaan luotti vahvasti heittopeliin. Pääasiassa laidalla pelannut Stephen Stokes napsi ottelussa kymmenen kiinniottoa 169 jaardin arvoisesti. Katsojan silmään näytti, ettei Wolverines varsinkaan ottelun alkupuolella edes koettanut lähteä hakkaamaan päätään turkulaisten vahvuudeksi tiedettyyn keskustaan. Saavuttamastaan 19 ensimmäisestä yrityksestä peräti 15 olivat heittopelejä.

Cedric Johnson onnistui ottelussa tilastojen valossa erinomaisesti. 330 heitettyä jaardia ja kuusi touchdownia yli 70% tarkkuudella on kunnioitettava suoritus. Johnson heitti kauden ensimmäisen syötönkatkonsa Ilya Redinin näppeihin, mutta muilta osin pelinrakentajan suorituksista ei löydy naputettavaa. Johnson löysi vastaanottajansa sekä lyhyillä, kontrolloiduilla heitoilla että pidemmillä kaarilla. Varsinkin ottelun avauspuoliskolla Johnson näytti onnistuvan liki kaikessa, mitä yritti. Vauhdista heitetyt pitkät pallot päätyivät auringontarkasti Stephen Stokesin ja Tommi Pinnan hyppysiin. Wolverinesin etu henkilökohtaisessa taidossa pallontavoittelutilanteissa auttoi varmasti pelinrakentajaa sunnuntain ottelussa.

Trojansin hyökkäys oli alkukauden tapaan pääosin ponneton. Joonas Andersson löysi ottelun alkupuolella laitahyökkääjiään ajoittain, mutta yhtenäistä, täysin kontrolloitua hyökkäysvuoroa Trojans ei saanut aikaan. Merkillepantavasti Trojans pyrkii heittämään liki poikkeuksetta kentän laidalle – keskelle suuntautuvia heittoja joukkue välttää. Laidalle suuntautuvat heitot – mahdollisesti rollout-juoksusta – helpottavat luonnollisesti pelinrakentaja Anderssonin kykyä löytää avoin mies, mutta samalla pelitapa repii useita sivuja pois Trojansin mahdollisesta pelikirjasta. Sunnuntain ottelussa Anderssonin suosikkeihin kuuluva 10-15 jaardin ulos-kuvio toimi ajoittain. Voiko Trojans kuitenkaan puhua uskottavasta heittohyökkäyksestä, ellei joukkue saa myös muista konsepteja toimimaan varmuudella? Sunnuntaina turkulaiset jäivät ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella alle 100 hyökkäysjaardin.

Ottelun aikana kävi kuitenkin viimeistään selväksi, että Turku Trojansin puolustuksen keskusta on todella yksi liigan kovimpia. Wolverines vältti juoksua varsinkin ottelun alussa, mutta lähes aina kun sitä yritettiin, Trojans löysi vaivaan lääkkeen. Esimerkiksi Stephen Stokesilla oli vielä kahden neljänneksen jälkeen negatiivinen määrä juoksujaardeja. Troijalaisten tiiviin boxin ykköspyssy oli kahdeksan taklausta kerännyt Ilkka Koiranen. Jos Trojans saa hyökkäystään parempaan kuntoon, puolustuksen raivokkaasta taistelusta on enemmän hyötyä. Nyt puolustus joutuu olemaan kentällä liian paljon.

Mainittavasti Wolverines peluutti puolustuksen keskustassaan samanaikaisesti kolmea kauden debyyttiään tehnyttä pelaajaa. Kaikki kolme (Ville Valasti, Jaakko Eskelinen ja Ari Päivärinta) pitivät hyvin pintansa. Wolverinesin nuorista puolustajista näyttävin onnistuja oli kuitenkin linjamies Victor Sarvi, joka juoksi poimimansa sytötönkatkon vastustajan maaliin ottelun viimeisellä neljänneksellä,

Ottelun jälkeen Trojansin on mahdollista kääntää katseet ensi viikon kotiotteluun, jossa vastaan asettuu vihdoin sarjanousija Vantaan TAFT. Trojans ei ehkä sitä myönnä, mutta Turussa ottelu on varmasti merkattu monen mielessä jo ennen kautta. TAFT on esittänyt pirteitä otteita, mutta Turussa tiedetään, että TAFT-ottelu on hyvin voitettavissa. Trojans on pelannut koko kauden kovaa, mukaan lukien sunnuntaina Wolverinesia vastaan. TAFT ei varmasti sorru aliarvioimaan isäntäjoukkuetta, mutta voitaisiinko Yläkentällä vihdoin nähdä kotivoitto?

Wolverines on kolmen ottelun jälkeen kukistanut kaikki lohkonsa muut kolme joukkuetta vakuuttavasti. EFL-tappiosta huolimatta joukkueelle ei kotoisesta Vaahteraliigasta näytä löytyvän vastusta. Tosipaikan eteen joukkue saattaa joutua vasta heinäkuussa, jolloin se saa vastaansa peräkkäisillä viikoilla Helsinki Roostersin ja Seinäjoki Crocodilesin.

Kuvia ottelusta tulee löytymään Jari Turusen kuvagalleriasta.

Kommentoi