Saintsille vierasvoitto Hangosta

Gridiron Staff 11.6.2012 11:15 Ei kommentteja

(0-3)

07

(2-0)

44
1 2  
7 0 7
20 24 44

9.-10.6.2012

Gridironin ounastelema kotivoitto ei tullut toteen. Vieraileva Tampere Saints oli sunnuntai-iltapäivässä selvästi Sun Citya etevämpi.

Vierasjoukkue tiedettiin vahvaksi, mutta isännillä tiedettiin silti olevan kohtuullinen mahdollisuus yllätykseen. Toisin kuitenkin kävi – Saintsin kokemus riitti selvään voittoon. Sun Cityn päävalmentaja Jari Nippala kommentoi ottelun kulkua pelin jälkeen.

– Lähdimme haastamaan Saintsin, mutta homma ei mennyt ihan suunnitellun käsikirjoituksen mukaisesti. Videoanalyysi ottelusta on vielä tekemättä, mutta päällimmäinen syy tappioon on että tekninen osaaminen ei riittänyt Saintsia vastaan. Se kävi selväksi monella osa-alueella.

– Meidän poikiemme tekniikka ei yksinkertaisesti riittänyt Saintsia vastaan. Tampereen molemmat linjat tekivät hienoa työtä.

Saintsin Teemu Majander oli syystäkin tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

– Olimme valmistautuneet otteluun hyvin. Tästä suuri kiitos kuuluu koordinaattoreille ja pelipaikkavalmentajille, jotka kouluttivat pelaajat hyvin vastustajan pelityyliin ja hioivat henkilökohtaisia tekniikoita. Puolustus jatkoi siitä mihin Helsingissä jäikin – ja meni vielä eteenpäin. Tällaiselta kivijalalta on helppo toimia, kun tietää oman pään olevan vartioitu.

Sunnuntain ottelussa Saintsin hyökkäys löysi nopeasti työkalut Hangon puolustuksen avaamiseen. Saints pystyi myös pitämään pelin tason hyvänä koko ottelun ajan. Päävalmentaja Majander nosti linjapelin yhdeksi ottelun selkeistä ratkaisukohdista. Saintsin hyökkäys sai tehtyä hyvin aukkoja juoksupeliä varten ja suojattua pelinrakentajia heitossa.

– Puolustuksen puolella linjamme imi blokkeja itseensä ja jahtasi väsymättä Hangon keskushyökkääjiä sekä pelinrakentajaa. Voisi sanoa että “battle in the trenches” kääntyi tänään meille, Majander summasi.

Sunnuntain ottelussa Sun Cityn alkukaudesta yskähdellyt hyökkäys sai aikaiseksi yhden maalin ja kolmet uudet yritykset. Kokonaisuutena Saintsin puolustus hoiti hommansa yhtä pientä virhettä lukuunottamatta mallikkaasti, ja sai Sun Cityn hyökkäyksen pysäytettyä. Edellisissä peleissä Sun City on saanut kuljetettua palloa ajoittain kokolailla paremmin. Scorpionsia ja varsinkin Oakmenia vastaan pisteiden tekeminen oli paljon lähempänä kuin sunnuntaina.

Ongelmia ei tietenkään voi kaataa vain linjan niskaan, yleisesti ottaen hyökkäyspelimme kehitys on arviolta noin kuukauden aikataulua jäljessä.

Hyökkäyksessä iso osa Sun Cityn vaikeuksista kulminoituu linjapelaamiseen, menettihän joukkue kauden päätteeksi useamman hyökkäyksen linjapelaajan. Vaikka joukkueeseen on liittynyt uusia pelaajia, materiaalin kapeus vaikeuttaa linjan yhteistreenejä ja hidastaa linjan kehitystä. Päävalmentaja Nippala ei kuitenkaan ole valmis syyttämään pelkästään linjaa alkukauden tuloksista.

– Ongelmia ei tietenkään voi kaataa vain linjan niskaan, yleisesti ottaen hyökkäyspelimme kehitys on arviolta noin kuukauden aikataulua jäljessä. Fly option-hyökkäyksen hierominen tuntuu vievän nuorella joukkueella selkeästi odotettua enemmän aikaa. Eteenpäin kuitenkin mennään, Saintsille kärsitystä selvästä tappiosta huolimatta. Uskonkin että ehdimme vielä saada aikaiseksi nk. ketsuppipulloilmiön ja parannamme sijoitustamme sarjassa.

Saintsin Majander oli myös erityisen tyytyväinen siitä, että joukkue sai onnistumisia kasaan laajalla rintamalla. Esimerkiksi maaleja kirjautti nimiinsä viisi eri pelaajaa – Kimmo Jokinen kahdesti, Matti Airaksinen, Henri Laine, Niko Juuti ja Paavo Pennanen. Mukana olleet Saintsin C-juniorit toivat taitojaan vakuuttavasti esille, muun muassa 17-vuotiaan Jokisen juoksut olivat vahvoja. Puolustuksesta voi nostaa myös tukimies Laurien Anttilan ja Suontaustan pirteät esitykset. Kaikkiin suuntiin raataneet Pennanen ja Airaksinen näkyivät myös joka puolella. Yksi ottelun huikeimmista yksilösuorituksista oli varmasti Jarkko Ylä-Häkkisen 50 jaardin potkumaali.

Ainahan virheitä sattuu, mutta tänään jokainen pelasi sillä tasolla, jolla heidän tiedetään pystyvän suorittamaan.

Saintsin Majander myhäili tyytyväisenä joukkueensa kokonaisvaltaisen esityksen jälkeen.

– Tämä päivä osoitti, miltä meidän peli näyttää kun kaikki tekevät hommansa oikein ja loppuun asti. Ainahan virheitä sattuu, mutta tänään jokainen pelasi sillä tasolla, jolla heidän tiedetään pystyvän suorittamaan. Jatkoa ajatellen tämä peli antoi luonnollisesti rutkasti itseluottamusta mutta silti kannattaa pitää mieli nöyränä.

Valmentaja jakoi myös tunnustusta isäntäjoukkueelle. Majanderin mukaan Hanko osoitti tänään ainokaisella maalillaan, kuinka pienestä ne isot pelit lopulta syntyvät. Myös ottelun lopun no-huddle-myllytys pakotti Saintsin puolustuksen nostamaan tasoaan.

– Hyökkäyksessä jatkuu yksityiskohtien ja henkilökohtaisten taitojen hiominen. Kun muistaa, että jokaisen blokin ja taklauksen voi aina tehdä paremmin, ei filmisessioihin ja harjoitusvuoroihin tarvitse väen väkisin asiaa keksiä, Majander kommentoi.

Pirteästi kauden aloittanut Raisio Oakmen on kenties vaivihkaa noussut mukaan lohkon voittotaisteluun. Saintsin Majander siirsi jo katseet tulevaan.

– Oakmen-peli jo ensi sunnuntaina kirittää meidät sopivasti normaalimpaan pelirytmiin. Siihen ei jää kuin muutamia päiviä aikaa valmistautua. Nyt kasetti pitää tyhjentää nopeasti ja suunnata katseet jo Raision matkaan.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *