Oakmenille comeback-voitto toisella puoliajalla

Tuomo Tomperi 11.6.2012 10:42 Ei kommentteja

(1-2)

14

(2-0)

23
1 2 3 4  
7 7 0 0 14
6 0 9 8 23

9.-10.6.2012

Raisio Oakmen nousi puoliajan tappioasemasta voittoon Salo Scorpionsin vieraana.

C-lohkon joukkueiden kohtaamisesta odotettiin ennalta tasaista ja vähämaalista kamppailua. Pisteitä kuitenkin nähtiin odotettua enemmän. Scorpionsin kahdeksan pisteen puoliaikajohto vaihtui lopulta 14-23 -kotitappioon Oakmenille. Yllättäen tappioitta jatkava Oakmen eteni ottelussa hyvin sekä juoksu- että heittopelein. Merkillepantavaa on se, että molemmat joukkueet olivat liikenteessä laajalla linjakalustolla n. 10-11 miehen voimin.

Ottelun alussa Scorpions sai vietyä peliä sekä maateitse että ilmassa. Pallon hallinta ja pelikontrolli oli tukevasti kotijoukkueen hallussa. Oakmenin hyökkäys oli ajoittain suuressa ahdingossa Salon vahvan puolustuksen kanssa. Puoliajalla pelin kulkuun tuli kuitenkin selvä muutos. Scorpionsin valmentaja Asko Kokkonen harmitteli menetettyä tilaisuutta ottelun jälkeen.

– Puoliajan jälkeen tapahtui tuo ”klassinen” tilanne jolloin joukkueemme tuudittautui helpon pelin lumoihin. Muutama pieni loukkaantuminen ja hieman epäonnea spessuissa niin tilanne oli valmis. Joukkueena pelaaminen katosi täysin ja keskityimme aivan vääriin asioihin pelin aikana, Kokkonen murehti.

Oakmenin pelinrakentaja Joni Vatanen oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Vatanen kiitteli varsinkin puolustuksen työtä toisella puoliajalla.

– Toisella puoliajalla puolustuksen saama safety herätti meidät uudestaan peliin. Siinä oli mielestäni pelin käännekohta. Sen jälkeen Salo koitti heitoilla edetä mutta puolustuksemme ei siihen suostunut muutamaa kätsiä lukuunottamatta, Vatanen summasi.

Pelissä nähtiin myös uusia ratkaisijoita. Oakmenin laitahyökkääjä Tomi Prittinen nappasi Vatasen heitosta uransa ensimmäisen maalin. Myös yleensä hyökkäyksen linjaa pelaavan Juho Jäntin touchdown toisella puoliajalla oli miehen uran esikoinen. Vatanen kommentoi omaa peliään ja Prittisen touchdownia seuraavasti.

– Omaan pelaamiseen olen tyytyväinen, tietenkin intterit olisi voinut jättää heittämättä. Tosin nekin tulivat lukuvirheestä ja toinen paineen aiheuttamana. Heitot toimi ja kyllä tuo Prittisen pitkän heiton poiminta ja pohjiin meno oli isoin onnistumiseni tänään.

Tiukan ottelun lopullinen niitti nähtiin viimeisellä neljänneksellä, kun Oakmenin Patrik Salminen purjehti maalialueelle viitisen minuuttia ennen loppua. Ottelun kenties kovin taistelu nähtiin linjapelissä. Oakmenin Vatanen halusi ylistää vierasjoukkueen linjapeliä ottelun jälkeen.

– Loistava peli molemmin puolin palloa. Siitä kertoo myös se että joukkueemme valitsi MVP:ksi koko puolustuksen linjan, Vatanen kommentoi.

Scorpionsin Kokkonen kiteytti pelin yhteen vielä ottelun jälkeen.

– Tämä ottelu oli tyypillen Scorpions vs Oakmen vääntö. Ja tänään Oakmen oli parempi – kaikki kunnia heille voitosta.

Lue myös

Kommentoi