Naisten runkosarja puolivälissä

Gridiron Staff 11.6.2012 7:55 Ei kommentteja

Runkosarjaa johtaa hieman yllättäen oululainen Northern Lights ennen edellisten vuosien kärkijoukkueita.

Naisten SM-sarjaan kuuluu tänä vuonna yhdeksän joukkuetta. Sarja pelataan yksinkertaisena ja alempia sarjatasoja ei ole. Koska ottelut alkoivat jo toukokuun alkupuolella, on joukkueilla puolet runkosarjasta pelattu viimeistään ensi viikonloppuna. Oulu Northern Lights ja Jyväskylä Jaguars ovat pelanneet jo neljännen pelinsä. Lightsin naiset ovat voittaneet jokaisen pelinsä ja johtavat sarjataulukkoa kahdeksalla pisteellä. Neljä pistettä on seuraavilla joukkueilla: Helsinki GS Demons, Helsinki Roosters, Jaguars sekä Turku Trojans. Näistä joukkueista kaikki paitsi Jaguars ovat pelanneet kolme ottelua. Nokia Ghosthunters ja Seinäjoki Crocodiles ovat keränneet molemmat kaksi pistettä, tulokasjoukkue Mikkeli Bouncers ja Joensuu Wolves ovat vielä ilman pisteitä.

Kolmannen kierroksen suurin yllätys oli ehkä Bouncersin ja Roostersin välinen peli. Tulokasjoukkue teki touchdownin edellisvuoden suomenmestareita vastaan, ja Roosters voitti pelin vain lukemin 6 – 18. Sopii miettiä, onko Mikkeli saanut kasattua todella kovan jenkkifutisjoukkueen yhdessä kaudessa, vai onko Roostersilla ollut pelissä miehistö vähissä syystä tai toisesta. Bouncers hävisi edellisen ottelunsa, mutta tappio oli niukka. Tästä voisi päätellä, että ainakin Bouncersin puolustus on hyvällä mallilla, toisin kuin tulokasjoukkueilla yleensä.

GS Demons päihitti vähälukuisen Seinäjoen joukkueen kotikentällä murskalukemin. Ottelusta voi lukea tarkemmin joukkueen kotisivuilta.

Uutisesta päätellen GS:n pelirakentajana toimii tänä vuonna Jonna Hakkarainen, mutta Demons näyttää kuitenkin luottavan viime vuoden tyyliin juoksuvoittoiseen peliin. Keskushyökkääjänä on uusi pelaaja Nelli Ruotsalainen. Pienikokoinen, mutta vikkeläjalkainen rookie juoksi pisteitä myös aikaisemmassa pelissä Roostersia vastaan. Pelinrakentaja Hakkarainen on totuttu näkemään maajoukkueessa puolustuksen takakentällä, mutta viime vuonna SM-sarjassa myös keskushyökkääjänä.

Northern Lights otti kolmannen voittonsa putkeen kotikentällä. Lights tukeutui perinteisesti juoksupeliin. Keskushyökkääjä Milla Riekki on nuori pelaaja, mutta silti hän on ehtinyt pelata useamman vuoden. Hän käytti myös Jaguars-pelissä nopeuttaan juosten maaliin useamman kerran. Jaguarsin monivuotinen keskushyökkääjä Jenna Suhonen pelasi tämän pelin laitahyökkääjän paikalla sekä puolustuksen takakentällä, joten nähtävästi uusia pallonkantajia on saatu joukkueeseen. Sari Kuosmanen teki viime vuonna visiitin pelinrakentajan paikalle mutta on tällä kaudella palannut takaisin laitahyökkääjäksi.

Trojans –Ghosthunters- pelin lopputulos on hyvinkin mielenkiintoinen. Turun tytöt ovat toisena sarjatulokkaina aloittaneet kauden vahvasti voittaen selkeillä lukemilla Wolvesin ensimmäisessä pelissä. Viime viikolla he myös voittivat Jaguarssit lukemin 34 – 6. Toki tämä peli oli hyvin tasainen vielä puoliajalla (7 – 6). On muistettava, että nokialaiset olivat viime kaudella neljänsiä, kun taas Wolves ja Jaguars löytyivät sarjataulukon hännillä.

Ghosthunters on puolestaan pelannut ensimmäiset pelinsä kovempia joukkueita vastaan. Lakkiaisviikonloppuna pelattiin Wolvesin ja Northern Lightsin välinen ottelu Joensuussa. Wolvesilla oli kiitettävästi pelaajia, mutta Lights sai tarpoa kapeammalla rosterilla ensimmäisen vieraspelinsä. Oululaiset pelasivat peruspeliään vieden voiton lukemin 14 – 59. Joensuun joukkueessa huomiota herätti keskushyökkääjänä ja pallonpalauttajana pelannut Jenni Linden (#17), joka mielellään juoksi jos vastustaja vaan jätti yhtään tilaa.

Kahden edellisen viikon pelien tulokset:

26.05. kello 13.00 Velodromi
GS Demons – Crocodiles 82 – 0 (56 – 0)
26.05. kello 13.00 Castrenin kenttä
Northern Lights – Jaguars 31 – 0 (25 – 0)
27.05. kello 12.30 Urpolan tekonurmi
Bouncers – Roosters 6 – 18 (6 – 12)
27.05. kello 13.00 Yläkenttä
Trojans – Ghosthunters 6 – 31 (0 – 18)
02.06. kello 12.00 Yläkenttä
Trojans – Jaguars 34 – 6 (7 – 6)
03.06. kello 12.00 Utran tekonurmi
Wolves – Northern Lights 14 – 59 (8 – 32)

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *