Ghosthunters kotivoittoon Indiansista

Tuomo Tomperi 11.6.2012 12:36 Ei kommentteja

(3-1)

28

(1-2)

12
1 2  
7 21 28
6 6 12

10.06.2012 klo 16:00 Nokia

Tasainen ottelu ratkesi vasta viimeisellä neljänneksellä kotijoukkueen rynniessä väkisin ohi vieraistaan.

Sateisessa säässä pelattu ottelu tarjosi jännittävän ja tasaisen taistelun kahden ykkösdivisioonan kärkeen kuuluvan joukkueen välillä. Indiansin heittopainotteinen hyökkäys sai vastaansa Ghosthuntersin vahvan juoksukoneen. Ghosthuntersin hyökkäyspeli oli erittäin juoksupainotteista varsinkin joukkueen pelinrakentajan loukkaantumisen jälkeen. Kipeällä jalalla ei voinut heittää pitkälle, joten Ghosthunters heitti ottelussa hyvin vähän. Yksi maali tosin syntyi heittopelistä.

Ottelu pysyi erittäin tasaisena lähes loppuun saakka. Puolustukset pelasivat mallikkaasti, mutta lopulta Nokian Dan O’Connell sai vahvoilla juoksuillaan käännettyä ottelun isännille. Pari ottelua huilannut amerikkalaisvahvistus oli toipunut vammoistaan ja pelasi erinomaisen ottelun. O’Connellin atleettisuus riitti ajoittain jopa taklaamaan tulleiden puolustajen aitomiseen. Lopulta O’Connell rynni Indiansin yli liki 250 jaardin verran.

Indians pyrki Nick Gauthier’n ja Jukka Lautamatin johdolla pysyä ottelussa mukana. Vierasjoukkueen epäonneksi joukkueen hyvät hyökkäysyritykset pysähtyivät kaksi kertaa kotijoukkueen maalialueen lähettyvillä rähmäyksiin. Menetetyt tilaisuudet kostautuivat Nokian takoessa toisella puoliajalla 21 pistettä.

Nokian Sami Telenius oli tyytyväinen Ghosthuntersin kolmannen peräkkäisen voiton jälkeen.

– Puolustus oli tosi vahva tänään. Saimme Indiansin pelinrakentalle hyvin painetta koko pelin ajan. Hyvin kestänyt takakentän peitto riitti tänään, Telenius kehui. Gauthier onnistuikin vain alle puolessa heitoistaan ja heitti kolme syötönkatkoa.

Indiansin Ilpo Temonen halusi antaa kaiken kunnian voittaneelle joukkueelle.

– Nokia pelasi kovaa. Tänään kävi näin, Temonen summasi.

– Saimme ottelussa vähän paremmin juoksupeliä avattua, tosin vieläkään se ei ole sitä mitä sen pitäisi olla. Tasapaino heiton ja juoksun välillä puuttuu. Lopussa jouduimme tietenkin heittämään vielä enemmän, kun olimme jäljessä.

Nokian Telenius kehui joukkueensa soturihenkeä ja onnistumisia.

Voitimme ykkösdivariottelun käytännössä pelkästään juoksemalla.

– Rookiet onnistuivat tänään tosi hyvin. Ja pelinrakentajamme vain kinkkasi siellä jalallaan, vaikka miehen olisi varmastikin kuulunut lähteä lääkäriin. Onnistumisten kautta saatiin lisää virtaa. Christoffer Anttilan poissaolo oli liki ainoa suurempi poisjäänti.

– Hyökkäyksen linja pelasi tosi hyvin – voitimmehan sentään ykkösdivariottelun käytännössä pelkästään juoksemalla. Pystyimme kierrättämään linjassa hyvin miehiä.

Indiansin nopea puolustus joutui lopulta nokialaishyökkäyksen kanssa koville. Päävalmentaja Temonen myönsi, että varsinkin ottelun loppupuolella mukana olleista 22-23 pelaajasta osa alkoi varmasti jo väsyä. Joukkueelta puuttui pari linjamiestä, mutta sen piikkiin Temonen ei halunnut tappiota laittaa. Temonen arveli, että tehdyt virheet saattoivat hyvinkin ratkaista ottelun.

– Ei tässä silti mitään hätää, kyseessä oli kuitenkin vasta kolmas matsi. Tietysti homma kehittyy koko ajan. Pelinrakentajamme Gauthier on pelimies. Tämä ei ehkä ollut hänelle paras päivä, mutta asiat varmasti kehittyvät kunhan saamme enemmän toistoja alle, Temonen lisäsi. Valmentajan mielestä on tärkeää, että pelinrakentaja ja laitahyökkääjät oppivat tuntemaan toisensa paremmin ja pääsevät samalle sivulle. Nokian päävalmentaja Telenius kiitteli Indiansin esityksiä ja mainitsi, että joukkueen kanssa on hieno pelata.

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *