Roosters voittoon Porvoossa – juoksupelillä

Gridiron Staff 10.6.2012 15:56 Yksi kommentti

(0-3)

07

(2-1)

28
1 2 3 4  
0 0 7 0 7
7 0 14 7 28

09.06.2012 klo 17:00 Porvoo

Alkukaudesta yskinyt juoksupeli heräsi eloon Porvoossa Henri Jussilan kipittäessä 174 jaardia ja kaksi maalia.

Vahvasti alkukaudella esiintynyttä Roostersia pidettiin ennakkoon suosikkina lauantain ottelussa. Kahdessa avausottelussa vähemmälle huomiolle jäänyt juoksupeli oli aivan toista luokkaa Porvoon Keskuskentän luonnonnurmella.

– Pelaajien ja valmennuksen huolellinen sekä sitoutunut valmistauminen tähän otteluun tuotti toivotun tuloksen, Roostersin päävalmentaja Juha Hakala kertoi joukkueensa otteluraportissa.

– Hyökkäyksen fyysisyys ja systemaattisuus nousi tänään uudelle tasolle, joka näkyi erityisesti juoksujaardeissa ja tulostaululla.

Jussilan ja muiden keskushyökkääjien onnistuminen tuli hyvään saumaan, sillä Butchers oli selvästi päättänyt pysäyttää Robert Johnsonin johtaman Roosters-hyökkäyksen alkukautta sävyttäneet pitkät heittopelit. Myös Torsten Malmin vaarallisuus oli selvästi tiedossa – mies jäi lauantaina kolmella kiinniotolla vain kymmeneen jaardiin. Johnson näytti kuitenkin, että Roosters pystyy heittämään myös lyhyempiä kuvioita, jos puolustus sellaiset sallii. Johnsonin kolmestakymmenestä heitosta onnistui lopulta 20. Mies heitti yhden maalin ja yhden syötönkatkon. Maalin napannut Markus Lievonen sai ottelun aikana kovan tällin, ja joutui poistumaan kentältä. Lievosen tila jatkopelejä ajatellen ei tätä kirjoittaessa ollut selvä.

Butchers-hyökkäys jatkoi tilastojen valossa aiemmista otteluista tuttua kaavaa. Pelinrakentaja Ray Wagner onnistui vain 44% heitoistaan ja heitti kaksi syötönkatkoa. Kolmen ottelun jälkeen Wagner on laittanut pallon ilmaan komeat 115 kertaa, mutta saanut vain 49 heittoa perille. Vertailun vuoksi Crocodilesin Dominic Kegel on kolmen ottelun jälkeen heittänyt 43 onnistunutta heittoa 66 yrityksellä. Wagnerin ja laitahyökkääjien yhteispeli on avauskauden perusteella pahasti hukassa. Wagner ja Phung Nguyen tuntuvat onnistuvan joka ottelussa kerran tai kaksi pitkässä heittopelissä, mutta muuten Butchersin heittohyökkäys on ollut vaatimatonta. Porvoolaisten Sebastian Lind valitteli jo ennakossa joukkueen heikohkoa pelikuria ja keskittymisen puutetta. Butchersin hyökkäyksen rämpiminen on ollut kenties alkukauden suurin yllätys.

Tunteet kuumenivat viimeisellä neljänneksellä Roostersin hyökätessä kohti porvoolaismaalia. Hyvin ottelussa taklauksia saalistanut Santtu Äyräväinen tulistui tilanteen jälkeen ja ajettiin ulos kentältä. Ulosajoa johtanut hyökkäysvuoro johti Roostersin neljänteen maaliin, joka lopullisesti ratkaisi ottelun. Katso kuvasarja tilanteesta klikkaamalla viereistä kuvaa.

Ensi viikolla Roosters matkustaa Ouluun kohtaamaan loukkaantumisista kärsineen Northern Lightsin. Ottelu on joukkueiden ainoa kohtaaminen tällä kaudella. Viime kaudella Northern Lights voitti molemmat joukkueiden väliset kamppailut. Onko tilanne tällä kaudella kuitenkin toinen?

Butchersilla on tilaisuus kääntää joukkueen kelkka ensi viikonloppuna Jyväskylän Palokassa. Niukasti Northern Lightsille hävinnyt Jaguaarit ei varmasti halua hävitä voitottomalle joukkueelle kotonaan, joten helppoa ottelusta ei porvoolaisille varmasti tule. Porvoon valmennusjohdon on keksittävä keinot, joilla pelinrakentaja Wagner ja Porvoon nuoret laitahyökkääjät saadaan pelaamaan paremmin yhteen. Tappio ensi viikonloppuna tietäisi porvoolaisille erittäin vaikeaa tietä kohti elokuun pudotuspelejä.

Lue myös

Kommentoi