Crocodilesille kotivoitto TAFT:sta

Tuomo Tomperi 10.6.2012 16:38 Ei kommentteja

(3-0)

21

(1-2)

06
1 2 3 4  
7 14 0 0 21
0 0 0 6 6

09.06.2012 klo 16:00 Seinäjoki

Hyvä avausjakso siivitti kärkijoukkueen voittoon kovaa taistelleesta sarjanousijasta lukemin 21-6.

Viime viikolla Butchersin kotonaan voittanut TAFT lähti otteluun selkeänä haastajana, muttei vailla mahdollisuuksia. Vantaalaisten linjapeli tiedettiin vahvaksi, mutta lopulta Crocodilesin rutiini ja kokemus veivät voiton.

– Siinä näkyi kuitenkin ero kokeneen Vaahteraliigajoukkueen ja sarjanousijan välillä. Vaikka meilläkin on joukkue paljon nuorentunut, niin rutiini kuitenkin ratkaisi, kiteytti Crocodilesin puolustuksen luottopelaajiin lukeutuva Jari Ylimäki seuran kotisivuilla.

TAFT:n päävalmentaja Rami Lilja oli samaa mieltä ottelun jälkeen.

– Vastassa oli todella kova joukkue, joka ansaitsi täysin voiton tänään, Lilja summasi.

– Ensimmäinen puoliaika mentiin täysin Crocodilesin komennossa. Toisella puoliajalla päästiin enemmän ja enemmän mukaan peliin. Viimeinen neljännes oli jo varsin hyvää peliä. Hyökkäyksellä kestää pitkään saada Diesel lämpiämään!

TAFT sortui lauantaina jälleen alkukaudesta vaivanneisiin helppoihin virheisiin. Valmentaja Lilja valitteli useita kolme yritystä kestäneitä hyökkäysvuoroja. Joukkueella oli selkeitä vaikeuksia saada hyökkäystä rullaamaan avausjaksolla. Aiempien ottelujen tapaan joukkue paransi toisella jaksolla, mutta silloin oli jo voittotaistelun kannalta liian myöhäistä.

– Teemme hyökkäyksessä liikaa virheitä. Kyse on pienistä asioita henkilökohtaisella tasolla. Heitot eivät suuntaudu oikeaan paikkaan, palloja pudotetaan, keskushyökkääjät juoksevat väärillä linjoilla, Lilja manasi.

Taitopelipaikkojen virheet ovat sikäli harmillisia, että TAFT:n linjapeli on toiminut tällä kaudella hyvin. Kenties uusi sarjataso saa pelaajat miettimään opeteltuja asioita liikaa. Moni laidalla joskus pelannut tietää, että virheet ovat monesti myös henkisellä puolella. Kun yksi pallo ei jää kiinni, on aina hankalampi saada kiinni seuraava.

Crocodiles luotti ottelussa aiemmista otteluista tuttuihin hyökkäyskonsepteihinsa. Option-hyökkäys ja Kegelin hyvät heitot toivat varsinkin avausjaksolla kelpo tulosta. Toisella puoliajalla TAFT:n puolustus tiivistyi hyökkäyksen päästessä myös paremmin peliin mukaan.

– Toisella puoliajalla TAFT heitti lisää miehiä boksiin ja sai meidän juoksupelin kiinni. Hyvin olivat pojat tehneet kotiläksynsä, antoi Ylimäki tunnustusta vierasjoukkueelle joukkueen sivuilla.

Myös TAFT heräsi taistelemaan ottelun loppupuolella.

TAFT:n Lilja innostui kehumaan puolustusta ottelun jälkeen. Vain kaksikymmentäyksi päästettyä pistettyä Crocodilesia vastaan on hieno suoritus. Crocodiles hyökkäsi ottelussa erittäin tasapainoisesti juoksuin ja heitoin. Vaikka yllätyksiä ei isäntien puolelta nähtykään, joukkueen hyökkäys on silti tehokas ja vaikea pysäyttää. Myös TAFT heräsi taistelemaan ottelun loppupuolella.

– Loppua kohden pallot jäivät paremmin kiinni, kun pääsimme mukaan peliin. Saimme pitempiä hyökkäysvuoroja aikaan. Tuntuu siltä, että varsinkin ottelujen alussa ihmettelemme liikaa. Juttelimme asiasta valmennusryhmän jälkeen ottelun jälkeen. Meidän on nyt pystyttävä löytämään ne keinot, joilla saamme perusasiat paremmalle tolalle, Lilja kommentoi.

Ennakkoasetelmiin verrattuna Crocodilesin alkukausi on vastannut hyvin pitkälti odotuksia. Joukkue kohtaa kärkiottelussa Helsinki Wolverinesin Velodromilla heinäkuun puolivälissä. Molemmat joukkueet saattavat hyvinkin selviytyä kohtaamiseen saakka voittamattomina. Seinäjoella tiedetään, että mestarijoukkueen päihittämiseen tarvitaan erinomainen suunnitelma ja pelaajat, jotka pystyvät toteuttamaan sen.

TAFT:n alkukausi on ollut pelillisesti odotuksia parempi. Voitto Butchersista on toki tärkeä, mutta joukkue on pysynyt hyvin mukana kaikissa pelaamissaan otteluissa. Pudotuspelipaikka on joukkueen tavoitettavissa heti tulokakaudella. Vantaalaisleirissä ei varmasti liiemmälti murehdita lauantain tappiota, vaikka jokaista ottelua joukkue lähteekin voittamaan. Crocodiles on kuitenkin kaikilla mittapuilla selvästi TAFT:a edellä oleva joukkue. Joukkueen tavoite esiintyä uskottavana liigajoukkueena on kuitenkin alkukauden aikana onnistunut varsin hyvin. Butchers-voiton jälkeen todisteluille ei ole tarvetta.

Crocodiles huilaa ensi viikonloppuna, mutta TAFT saa vastaakseen Trojansin Turun Yläkentällä. TAFT:lla on lauantaipelin ansiosta hyvin aikaa valmistautua Turku-otteluun kunnolla. TAFT ei päävalmentaja Liljan mukaan ole tekemässä sitä virhettä, että Turkuun lähdettäisiin takki auki.

– Lähdemme Turkuun hyvillä fiiliksillä! Turku on ennakolta tasoltaan meitä lähellä olevia joukkueita. Innolla lähdemme hakemaan kahta pistettä, Lilja kommentoi.

– Olisi alkeellinen virhe sortua aliarvioimaan Turkua. Saamme vastaamme varmasti ärsytetyn joukkueen. Hekin ovat varmasti ajatelleet, että meitä vastaan heidän tulisi ainakin voittaa. Ottelusta tulee varmasti hyvä taistelu!

Lue myös

Kommentoi

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *